Ο Ντον Τζόνσον στα 70: «Κάποτε δεν περίμενα ότι θα φτάσω ούτε στα 30!»

Ο Ντον Τζόνσον στα 70: «Κάποτε δεν περίμενα ότι θα φτάσω ούτε στα 30!» Facebook Twitter
«Νοιώθω ακριβώς όπως ένιωθα πάντα: 16 χρονών και άτακτος!»
0

Λίγο πριν κλείσει τα 70 στα μέσα του επόμενου μήνα, ο Ντον Τζόνσον παραμένει σήμερα αιωνίως νεανίας όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη διάθεση του, όπως δηλώνει στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian με αφορμή τη συμμετοχή του - ανάμεσα σε ένα καστ πολλών αστέρων – στο σοφιστικέ θρίλερ μυστηρίου Knives Out («Στα μαχαίρια»), που έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και ξεκινά να προβάλλεται στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.

«Νοιώθω ακριβώς όπως ένιωθα πάντα: 16 χρονών και άτακτος!», λέει μ' αυτό το χαρακτηριστικό και ακατανίκητο χαμόγελο που γνώρισε ο πλανήτης για πρώτη φόρα – παρά την πολυετή ήδη και επεισοδιακή καριέρα του στο Χόλιγουντ – στην αστυνομική τηλεοπτική σειρά του Μάικλ Μαν, Miami Vice («Σκληροί του Μαϊάμι» ήταν ο ελληνικός τίτλος) που καθόρισε όχι μόνο την τηλεόραση αλλά και την αισθητική της δεκαετίας του '80.

Έπρεπε από μικρός να ξεπεράσω και κάποια φυσικά χαρακτηριστικά που κάποιος θα υπέθετε ότι θα αποτελούσαν πλεονεκτήματα αλλά δεν ήταν – όπως το ότι ήμουν πολύ όμορφος.

Παρά την αγρίως περιπετειώδη ζωή του, τα σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του, τις καταχρήσεις και τους πέντε γάμους (δύο εκ των οποίων με την Μέλανι Γκρίφιθ), υπήρξε πάντα σταθερός στην παρουσία του στη μεγάλη οθόνη είτε ως πρωταγωνιστής είτε εσχάτως ως ώριμος «δεύτερος» που μεταφέρει εμπειρία από πολλές ζωές.

Ο Ντον Τζόνσον στα 70: «Κάποτε δεν περίμενα ότι θα φτάσω ούτε στα 30!» Facebook Twitter
Στον εμβληματικό για τα '80s ρόλο του ως Σόνι Κρόκετ στο Miami Vice (μαζί του ο Φίλιπ Μάικλ Τόμας στο ρόλο του Ταμπς)

«Ήμουν πολύ δυστυχισμένο παιδί από πολύ προβληματικό σπίτι», λέει για τα παιδικά του χρόνια. «Το έσκασα για πάντα από το σπίτι στα 16 και όταν εγκαταλείπεις το πατρικό στα 16 και δεν έχεις κανένα πλάνο και πρέπει να φροντίσεις μόνος σου τον εαυτό σου και να τελειώσεις μόνο σου το σχολείο... τουλάχιστον χτίζεις έτσι αναγκαστικά έναν ισχυρό χαρακτήρα».

«Έπρεπε από μικρός να ξεπεράσω και κάποια φυσικά χαρακτηριστικά που κάποιος θα υπέθετε ότι θα αποτελούσαν πλεονεκτήματα αλλά δεν ήταν – όπως το ότι ήμουν πολύ όμορφος. Η αλήθεια είναι ότι φαινόμουν κάπως "ανδρόγυνος" σε μια εποχή που δεν έπαιζε πολύ αυτό το λουκ. Ήμουν πολύ μικρός, αδύνατος σαν κεραία και με υπερβολικά λεπτά χαρακτηριστικά... Έπρεπε να υπερβώ αυτή την εμφάνιση για να με πάρουν στα σοβαρά».

«Πιτσιρικάς, και με τη ζωή που έκανα, δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσω στα 30, πόσο μάλλον στα 70. Οπότε, όλα πήγαν μια χαρά, κανένα παράπονο».

Ο Ντον Τζόνσον στα 70: «Κάποτε δεν περίμενα ότι θα φτάσω ούτε στα 30!» Facebook Twitter
Στο σοφιστικέ θρίλερ μυστηρίου Knives Out («Στα μαχαίρια»), που έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και ξεκινά να προβάλλεται στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.

Με στοιχεία από τον Guardian

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Σολδάτος: «Ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι ο μικροαστισμός» ή «Το σινεμά ως μαζικό λαϊκό θέαμα έχει σχεδόν τελειώσει»

Βιβλίο / Γιάννης Σολδάτος: «Το σινεμά ως μαζικό λαϊκό θέαμα έχει σχεδόν τελειώσει»

Μια συζήτηση με τον σκηνοθέτη, εκδότη και συγγραφέα της συνοπτικής «Ιστορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου» που πρόσφατα επανακυκλοφόρησε εμπλουτισμένη και σε ενιαία μορφή από τις εκδόσεις Αιγόκερως.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Aν είχα Πόδια θα σε Κλωτσούσα». Σιγά ρε φίλε, ένα σινεμά ήρθαμε!

Οθόνες / «Aν είχα Πόδια θα σε Κλωτσούσα». Σιγά ρε φίλε, ένα σινεμά ήρθαμε!

Κάνουμε χιούμορ, αλλά η ταινία της Μπρόνστιν παίρνει τα περισσότερα αστέρια της εβδομάδας (με ντεμπούτο A$AP Rocky). Άλλες πέντε ταινίες «βγαίνουν» στα σινεμά από σήμερα και υπάρχει κάτι για όλους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη σειρά του 2025;

Pulp Fiction / Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη σειρά του 2025;

Pluribus ή All is Fair; Έχουν και τα δύο φανατικούς θαυμαστές που τους χωρίζει μία άβυσσος. Τα βρίσκουν στη μέση ίσως με τον τελευταίο κύκλο του Stranger Things. Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και Γιάννης Βασιλείου μιλούν για τις τρεις πολυσυζητημένες σειρές στο studio της LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Οθόνες / Όσα παιδιά βρέθηκαν στην Ολυμπία 29/11-6/12 είδαν πολύ καλό σινεμά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ταξίδεψε για μια εβδομάδα τους θεατές του σε κάθε γωνιά της Γης, από τους καταυλισμούς της Παλαιστίνης μέχρι τις Φιλιππίνες και τα νησιά Γκαλάπαγκος.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Τζον Κασσαβέτης, εξέχων δημιουργός της αμερικανικής αβάν-γκαρντ

Οθόνες / Τζον Κασσαβέτης: «Το καλύτερο location στον κόσμο είναι το ανθρώπινο πρόσωπο»

Γεννήθηκε σαν σήμερα ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός που έγραψε ιστορία στον κινηματογράφο με σπουδαίες ταινίες όπως οι «Μια γυναίκα εξομολογείται», «Νύχτα Πρεμιέρας», «Γκλόρια» και πολλές ακόμα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η συγκλονιστική «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» ακούγεται από σήμερα και στην Αθήνα

Οθόνες / Η συγκλονιστική «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» ακούγεται από σήμερα και στην Ελλάδα

Ένα 6χρονο κορίτσι «φωνάζει» το πιο δυνατό αντιπολεμικό μήνυμα, οι Έλληνες διασκευάζουν Ντίκενς (και το κάνουν πολύ καλά) και άλλες πέντε ταινίες που μπορείτε να δείτε από σήμερα στα σινεμά.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σινεμά από το μέλλον, για δύο εβδομάδες στην Αθήνα

Οθόνες / Σινεμά από το μέλλον, για δύο εβδομάδες στην Αθήνα

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει. Για δύο εβδομάδες θα δούμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες σύχρονων δημιουργών, παράλληλα με αποκατεστημένες κλασικές που άφησαν εποχή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Beatles νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων

Daily / Beatles νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων

Η μυθική σειρά οκτώ (συν ένα) επεισοδίων που διασχίζει ολόκληρη την εξωπραγματική διαδρομή του πιο σημαντικού και πιο λατρεμένου συγκρότημα στην ιστορία, επέστρεψε στο Disney + σε νέα, αποκατεστημένη εκδοχή με πεντακάθαρη εικόνα και κρυστάλλινο ήχο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Barry Lyndon»: Η μεγαλειώδης ύβρις ενός όμορφου αριβίστα

Οθόνες / «Barry Lyndon»: Η μεγαλειώδης ύβρις ενός όμορφου αριβίστα

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ παραμένει ένα μεγάλο εικαστικό αριστούργημα και σίγουρα μία από τις ωραιότερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Νταβίντ Πάμπλος: « Το Μεξικό βυθίζεται στη βία εδώ και πολλά χρόνια»

Οθόνες / Νταβίντ Πάμπλος: «Το Μεξικό βυθίζεται στη βία εδώ και πολλά χρόνια»

Βία, καρτέλ ναρκωτικών, τρόμος παντού, σκλάβοι του σεξ αλλά και queer έρωτες στο Μεξικό του σήμερα. Αυτό είναι το σκηνικό της συγκλονιστικής ταινίας «Στον δρόμο» που είδαμε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ο Μεξικανός σκηνοθέτης μίλησε στη LiFO για τη ζωή στο Μεξικό αλλά και για την τόλμη που χρειάστηκε να γυρίσει μια ταινία με ένα τόσο επικίνδυνο για τη χώρα του θέμα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το μέλλον που προφήτευσε το «Ghost in the shell» είναι εδώ

Μουσική / Το μέλλον που προφήτευσε το «Ghost in the shell» είναι εδώ

Το 1995, όταν βγήκε στους κινηματογράφους το διάσημο άνιμε του Mamoru Oshii, οι αναφορές του στην ΑΙ ακούγονταν εξωγήινες. Σήμερα, μοιάζει πιο επίκαιρο και σύγχρονο από ποτέ. Το ίδιο και το σάουντρακ του Kenji Kawai. Σε λίγες μέρες προβάλλεται ξανά στην Αθήνα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Βιμ Βέντερς: «Είμαι αισιόδοξος για το σινεμά, ο κόσμος σιχάθηκε το streaming»

Οθόνες / Βιμ Βέντερς στη LifO: «O κόσμος σιχάθηκε το streaming»

Με αφορμή το αφιέρωμα στο έργο του που είδαμε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ο Γερμανός σκηνοθέτης μάς μίλησε για την εκλεκτική συγγένεια που νιώθει με την Ιαπωνία και για τον τρόπο που του αρέσει να κάνει ταινίες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιστροφή του κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ