Μαρία Κάλλας και Έλλη Λαμπέτη μαζί σε μια σπάνια φωτογραφία

Μαρία Κάλλας και Έλλη Λαμπέτη μαζί σε μια σπάνια φωτογραφία Facebook Twitter
Έλλη Λαμπέτη, Βαν Χεφλιν, Μαρία Κάλλας
0

Το 1961 ο Μιχάλης Κακογιάννης γράφει και σκηνοθετεί την ταινία "Χαμένο κορμί" με πρωταγωνιστες την υπέροχη Έλλη Λαμπετη και τον Αμερικανό ηθοποιό Βαν Χεφλιν.

Μια Ελληνο-Κυπριακο- Ιταλική παραγωγή, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία στο εξωτερικό και η οποία για χρόνια ήταν "εξαφανισμενη" και εντοπίστηκε μετά από πολύ καιρό και έπειτα από προτροπή του ιδρύματος Κακογιάννη με την βοήθεια της ταινιοθήκης της Μπολόνια.

Το 2010 με εξαιρετική κόπια και σε πολύ καλή αποκατάσταση της εικόνας, οι θεατές είχαν την δυνατότητα να την παρακολουθησουν για τρεις ημέρες από το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Στην φωτο η "βελούδινη" Έλλη με τον Βαν Χεφλιν και την απόλυτη Nτίβα της Όπερας Μαρία Κάλλας στο Μιλάνο μετά την πρεμιέρα της ταινίας, η οποία έγινε στην Ελλάδα στις 24 Φεβρουαρίου του 1961. Η σπάνια αυτή φωτογραφία καθώς και τα στοιχεία που την συνοδεύουν αλιεύθηκαν από το ίνσταγκραμ του Άρη Λιούπαση.

― Νικόλας Ακτύπης

Οθόνες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι ταινίες του Αστερίξ που έχουν γυριστεί από το 1967 μέχρι σήμερα

Οθόνες / Όλες οι ταινίες του Αστερίξ που έχουν γυριστεί από το 1967 μέχρι σήμερα

Με αφορμή τη νέα ταινία «Αστερίξ και Οβελίξ: Στον Δρόμο για την Κίνα» που προβάλλεται στις αίθουσες, ξαναβλέπουμε όλες τις animation και live action κινηματογραφικές μεταφορές του θρυλικού κόμικ των Γκοσινί και Ουντερζό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Dragon’s Den: Ήταν 5 πλούσιοι και τους έδειξαν λίγο ελληνικό επιχειρείν

Τηλεόραση / Dragon’s Den: Ήταν 5 πλούσιοι και τους έδειξαν λίγο ελληνικό επιχειρείν

Τη νύχτα που μια σχετικά καλοπροαίρετη εκδοχή του καπιταλισμού συναντήθηκε για λίγο με ό,τι συναλλασσόμαστε κάθε μέρα: κάποιους εργατικούς και ταλαντούχους, κάποιους αμετανόητους αεριτζήδες και κάποιους που γιατί δεν τους κάνουμε διευθυντές εδώ και τώρα. Όλα αυτά στο νέο reality επιχειρηματικότητας του ΑΝΤ1.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
«Ο Αγγελόπουλος δεν έκανε έκπτωση στη δουλειά του»

Ανδρέας Σινάνος / «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος διαρκεί και θα διαρκέσει»

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη μάς μιλάει ο σταθερός του συνεργάτης και κορυφαίος διευθυντής φωτογραφίας με διεθνή καριέρα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Ανδρέας Σινάνος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ