The Idol: Πολύ σαδομαζό για το τίποτα

The Idol: Πολύ σαδομαζό για το τίποτα Facebook Twitter
Η Λίλι Ρόουζ Ντεπ υποδύεται μια σύγχρονη ποπ σταρ που περνά περίοδο κλονισμού και βαθιάς σύγχυσης μετά την απώλεια της μητέρας της και βρίσκει καταφύγιο στις BDSM ορέξεις ενός μυστηριώδη ιδιοκτήτη κλαμπ, τον οποίον υποδύεται ένας πραγματικός ποπ σταρ, ο Abel "The Weeknd” Tesfaye.
0

HBO σημαίνει ως γνωστόν πρεστίζ, ποιότητα, προϋπολογισμός. Σημαίνει επίσης σκηνές γυμνού ερωτισμού που άλλα κανάλια δεν τολμούν κατά κανόνα να συμπεριλάβουν στις παραγωγές τους. Το “The Idol”, η νέα φιλόδοξη σειρά της πλατφόρμας με πρωταγωνίστρια την κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ (φτυστή η μαμά της), έγινε διαβόητη για τις «σκανδαλώδεις» σκηνές της πριν καν ξεκινήσει να προβάλλεται.

Κόστισε επίσης ένα σκασμό λεφτά. Σύμφωνα με σχετικές πηγές, ο δημιουργός της Σαμ Λέβινσον, γνωστός από μια άλλη «σκανδαλώδη» σειρά του HBO, το “Euphoria”, έκαψε γύρω στα 70 εκατομμύρια δολάρια για την ολοκλήρωσή της, αδυνατώντας όμως να της εξασφαλίσει το απαιτούμενο πρεστίζ, παρά την πρόθεσή του να αποτυπώσει στην χλιδάτη παραγωγή τo high-end κολαστήριο της σύγχρονης showbiz και παρά την «θριαμβευτική» επίσημη πρεμιέρα των δύο πρώτων επεισοδίων στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών.

Η Ντεπ υποδύεται μια σύγχρονη ποπ σταρ που περνά περίοδο κλονισμού και βαθιάς σύγχυσης μετά την απώλεια της μητέρας της και βρίσκει καταφύγιο στις BDSM ορέξεις ενός μυστηριώδη ιδιοκτήτη κλαμπ, τον οποίον υποδύεται ένας πραγματικός ποπ σταρ, ο Abel "The Weeknd” Tesfaye, ο οποίος συγχρόνως φέρει τον τίτλο του συν-δημιουργού της σειράς.

Μακάρι να έμοιαζε το “The Idol” στο αλήστου μνήμης ερωτικό θρίλερ «Βασικό ένστικτο» ή στο “Showgirls” – τότε θα μπορούσαμε τουλάχιστον να πούμε ότι είναι τόσο αποενοχοποιημένα κακό που γίνεται υπερβατικό, και αν μη τι άλλο ψυχαγωγικό στην επιδεικτική του ακρότητα.  

Δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς του βρίσκει, όταν πάντως η ταλαίπωρη βοηθός της τής λέει ότι έχει το προφίλ βιαστή (“he’s so rapey”), εκείνη της απαντά στο πρώτο επεισόδιο (όπου πληροφορούμαστε μεταξύ άλλων ότι «η ψυχική ασθένεια είναι σέξι»), «ναι, μ΄ αρέσει αυτό πάνω του». Λίγο πριν, βλέπουμε τις δυο τους να παρακολουθούν στην υπερπολυτελή έπαυλη που διαμένει η πρωταγωνίστρια, το «Βασικό Ένστικτο». Μακάρι να έμοιαζε το “The Idol” σ’ εκείνο το αλήστου μνήμης ερωτικό θρίλερ ή στο “Showgirls” – τότε θα μπορούσαμε τουλάχιστον να πούμε ότι είναι τόσο αποενοχοποιημένα κακό που γίνεται υπερβατικό, και αν μη τι άλλο ψυχαγωγικό στην επιδεικτική του ακρότητα.  

The Idol: Πολύ σαδομαζό για το τίποτα Facebook Twitter
Παρακολουθήσαμε ένα οργιαστικό μπάχαλο που οι «προκλητικές» σκηνές του δεν προκαλούν σοκ ή κατάπληξη αλλά αμηχανία και πλήξη.

Αντ’ αυτού, παρακολουθήσαμε – στο πρώτο επεισόδιο τουλάχιστον – ένα οργιαστικό μπάχαλο που οι «προκλητικές» σκηνές του δεν προκαλούν σοκ ή κατάπληξη αλλά αμηχανία και πλήξη. Και είναι κρίμα ίσως, γιατί κάπου εκεί μέσα φαίνεται πού και πού να κρύβεται μια οξεία και εκ των έσω σάτιρα της υψηλής showbiz, η οποία ίσως να είχε πραγματωθεί αν παρέμενε στη θέση της η αρχική σκηνοθέτρια της σειράς, η ‘Ειμι Σέιμετζ, υπεύθυνη πριν από μερικά χρόνια για τους δύο αριστουργηματικούς κύκλους του “The Girlfriend Experience”. Τελικά όμως απομακρύνθηκε και τα ηνία ανέλαβε ο Λέβινσον, ο οποίος δημιούργησε ένα κωμικοτραγικό πυροτέχνημα που παίρνει τον εαυτό του υπερβολικά σοβαρά. 

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμφύλιος πόλεμος

Οθόνες / «Εμφύλιος πόλεμος»: Μυθοπλαστική εικασία ή ρεαλιστικό σενάριο;

Με μια φιλμογραφία γεμάτη ζόμπι, κλώνους και αποκυήματα φαντασίας, αυτή είναι η λιγότερο αλληγορική ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ που επιλέγει να μην εξηγήσει τις αιτίες του διχασμού, επιμένει σε μια πολιτική ασάφεια και δεν κατονομάζει τον Τραμπ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Οθόνες / Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Το laugh track στις κωμικές σειρές αντιπροσώπευε την ψευδαίσθηση μιας κοινότητας, αλλά τώρα ακόμη κι αυτή η ψευδαίσθηση έχει χάσει τη λάμψη της. Καμία σειρά με γέλιο-κονσέρβα δεν έχει κερδίσει το βραβείο Emmy καλύτερης κωμωδίας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Σάκης Καρπάς: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Οθόνες / Unboxholics: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Καθώς το «Μην ανοίγεις την πόρτα», το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Unboxholics, ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες, ο Σάκης Καρπάς μας μιλά για το δάσος και άλλα πράγματα που τους τρομάζουν, για αγαπημένες ταινίες και games τρόμου, αλλά και για την άδικη δαιμονοποίηση των gamers.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των 90s;

Pulp Fiction / Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των '90s;

Είναι η δεκαετία του '90 η καλύτερη όλων στο σινεμά; Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συζητά με την κριτικό και αρθρογράφο της LiFO Ειρήνη Γιαννάκη για τη δεκαετία που ξεκίνησε με το «Pretty Woman», το «Goodfellas», το «Χορεύοντας με τους λύκους» και το «Μόνος στο σπίτι» και έκλεισε με τα «Μάτια ερμητικά κλειστά», την «Έκτη αίσθηση», το «Matrix» και το «Fight Club».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghostwatch»: H ταινία τρόμου που προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό

Οθόνες / «Ghostwatch»: Γιατί αυτή η ταινία τρόμου προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό το 1992;

H κυκλοφορία του «Late Night with the Devil» στους κινηματογράφους ξαναφέρνει στην επικαιρότητα μια πρωτοποριακή και πέρα για πέρα ανατριχιαστική δημιουργία του BBC, που προκάλεσε πανικό και ακραίες αντιδράσεις στη Βρετανία το 1992, οδηγώντας έναν νεαρό τηλεθεατή στην αυτοκτονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πάτρικ Τατόπουλος: Ο designer που σχεδίασε το Μπάτμομπιλ, τον Γκοτζίλα και έναν δονητή για το «Seven»

Οθόνες / Πάτρικ Τατόπουλος: Ο designer που σχεδίασε το Μπάτμομπιλ, τον Γκοτζίλα και έναν δονητή για το «Seven»

Ο διάσημος Ελληνογάλλος σκηνογράφος του Χόλιγουντ μιλά στη LiFO για την τέχνη του, για το «Independence Day», το «Dark City», το «Poor Things» και την «Barbie», και για τότε που ο Φίντσερ του ζήτησε να του σχεδιάσει έναν δονητή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Back to Black»: Aξίζει η κινηματογραφική βιογραφία της Έιμι Γουάινχαουζ

The Review / «Back to Black»: Είναι η ταινία για την Έιμι Γουάινχαουζ αντάξια του μύθου της;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Άκης Καπράνος είδαν την ταινία της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον μέχρι τέλους, επιβίωσαν και βρέθηκαν στο στούντιο της LiFO για να συζητήσουν για την εμπειρία τους και για τα στοιχεία που κάνουν καλή μια κινηματογραφική μουσική βιογραφία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Kirsten Dunst: «Το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου για το “Kinds of Kindness” είναι ό,τι πιο weird έχω διαβάσει ποτέ!»

Οθόνες / Kirsten Dunst: «Το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου για το “Kinds of Kindness” είναι ό,τι πιο weird έχω διαβάσει ποτέ»

Με αφορμή τον πολυσυζητημένο «Εμφύλιο Πόλεμο» του Άλεξ Γκάρλαντ, η Αμερικανίδα ηθοποιός συζητά με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο για τους ρόλους που την απελευθερώνουν, για την ανάγκη να υπάρχουν γυναίκες ηγέτιδες στην πολιτική, για τα πιο ιδιαίτερα σενάρια που έχουν πέσει στα χέρια της, όπως αυτό της τελευταίας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Αστυγραφία πάει σινεμά

Οθόνες / Αστυγραφίες στην οθόνη: 24 ταινίες με πρωταγωνιστή την πόλη προβάλλονται στο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης

Το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με την Πινακοθήκη περιλαμβάνει 24 ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ, ελληνικές και ξένες, όπου πρωταγωνιστεί η πόλη αλλά και αναγνωρίσιμοι τύποι της ανθρωπογεωγραφίας και της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Κύρος Παπαβασιλείου: «Η ζωή είναι το μόνο μας καταφύγιο»

Οθόνες / Κύρος Παπαβασιλείου: «Η ζωή είναι το μόνο μας καταφύγιο»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα» μίλησε στη LIFO για τον γραμμικό χρόνο, για την ανάγκη να δώσουμε φωνή στα ανείπωτα και για όσα κρύβονται πίσω από αυτόν τον ιδιαίτερο τίτλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Θα δούμε ποτέ στις αίθουσες το νέο, επικό αριστούργημα του Κόπολα;

Οθόνες / Θα δούμε ποτέ στις αίθουσες το νέο, επικό αριστούργημα του Κόπολα;

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης χρηματοδότησε μόνος του την παραγωγή του φιλόδοξου “Megalopolis” που προβλήθηκε πριν μερικές μέρες σε κλειστό κύκλο επιφανών εκπροσώπων του Χόλιγουντ και τώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την διανομή της με τα μεγάλα στούντιο
THE LIFO TEAM