Αυτή την Κυριακή η Ακρόπολη θα αποκαλύψει με τρόπο μοναδικό τα μυστικά της στους Αθηναίους

Αυτή την Κυριακή η Ακρόπολη θα αποκαλύψει με τρόπο μοναδικό τα μυστικά της στους Αθηναίους Facebook Twitter
SOOC
1

Μία διαφορετική ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης διοργανώνει την Κυριακή η εταιρία «Be A Greek - Travel Experiences», που δραστηριοποιείται στον θεματικό τουρισμό.

Η δράση «Παρθενώνας-Κυριακή στην Ακρόπολη» περιλαμβάνει μία δίωρη περιήγηση και απευθύνεται στο αθηναϊκό κοινό, που «ξυπνά κάθε μέρα κάτω από την Ακρόπολη» χωρίς να γνωρίζει σε βάθος την ενδιαφέρουσα ιστορία της, λέει στο LIFO.gr ένα από τα ιδρυτικά μέλη της “Be A Greek“, Μουταφίδης Δημήτριος.

Αυτή την Κυριακή η Ακρόπολη θα αποκαλύψει με τρόπο μοναδικό τα μυστικά της στους Αθηναίους Facebook Twitter
SOOC

«Δεν έχουμε παρά να κρίνουμε από τους εαυτούς μας. Πολλοί έχουμε να ανέβουμε στον Ιερό Βράχο από το σχολείο», προσθέτει ο κ. Μουταφίδης.

Η ξενάγηση στα ελληνικά, από εξειδικευμένους οδηγούς, φωτίζει τα σημαντικά στοιχεία της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής και της μυθολογίας του λόφου που επιλέχθηκε από τα νεολιθικά χρόνια ως σημείο λατρευτικής και πολιτικής αναφοράς.

«Θέλουμε να κάνουμε προσιτές και στους Έλληνες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε ήδη στους ξένους τουρίστες» λέει ο κ. Μουταφίδης.

Ο κ. Κατσούλης Δημήτρης, με σπουδές στην αρχαιολογία, είναι ένας από τους διπλωματούχους ξεναγούς της ομάδας που αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εξειδικευμένες ξεναγήσεις, βοηθώντας τους επισκέπτες του χώρου να επιστρέφουν, νοητά, πίσω στον χρόνο.

Αυτή την Κυριακή η Ακρόπολη θα αποκαλύψει με τρόπο μοναδικό τα μυστικά της στους Αθηναίους Facebook Twitter
SOOC

«Το γνωρίζατε πως σε ολόκληρο τον Παρθενώνα δεν υπάρχει ούτε μία ευθεία γραμμή;», μας ρωτά, προσκαλώντας μας στην αποκάλυψη των μυστικών που κρύβει το Ερέχθειο, τα Προπύλαια και το τείχος της Ακρόπολης.

«Πολλά από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του Παρθενώνα καθόρισαν τη δυτική αρχιτεκτονική, προκαλώντας θαυμασμό έως και σήμερα», προσθέτει, επισημαίνοντας παράλληλα και το «στατικό θαύμα» του ναού, που «καταστράφηκε περισσότερο από ανθρώπινες παρεμβάσεις ενώ είχε σταθεί όρθιος μετά από αναρίθμητες φυσικές καταστροφές».

Αυτή την Κυριακή η Ακρόπολη θα αποκαλύψει με τρόπο μοναδικό τα μυστικά της στους Αθηναίους Facebook Twitter
SOOC

Όταν τον ρωτάμε γιατί αποφάσισε να στραφεί από το πανεπιστήμιο στις ξεναγήσεις μας λέει αυτό που ούτως ή άλλως υποπτευόμασταν: «Γιατί μπορώ να συνδυάζω την αγάπη μου για τους αρχαίους πολιτισμούς με το πάθος μου για να μοιραστώ όσα γνωρίζω».

Τα υπόλοιπα την Κυριακή, 4 Μαρτίου, στον Παρθενώνα

Οι δίωρες ξεναγήσεις θα ξεκινήσουν στις 10π.μ και στις 3μ.μ αντίστοιχα. Το κόστος ανά άτομο είναι 10 ευρώ με σημείο συνάντησης την κεντρική είσοδο της Ακρόπολης. 

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης την ημέρα της ξενάγησης είναι δωρεάν. Παρόλα αυτά, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν μηδενικό εισιτήριο από τα εκδοτήρια της Ακρόπολης και να είναι στο σημείο συνάντησης με αυτό, τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων που αναμένεται να εξαντληθούν, όσοι ενδιαφέρονται για τη δράση θα πρέπει να μεριμνήσουν κλείνοντας νωρίτερα μία θέση, καθώς δεν θα είναι εφικτό να γίνουν δεκτοί την ημέρα της ξενάγησης. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

1 σχόλια