Αυτά είναι τα νέα, δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Αυτά είναι τα νέα, δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση Facebook Twitter
Φωτο: Σταύρος Πετρόπουλος
0

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους θα έχει και φέτος το Ίδρυμα Ωνάση. Τα δωρεάν δημιουργικά εργαστήρια απευθύνονται σε βρέφη και παιδιά, σε όλη την οικογένεια, σε εφήβους, ανθρώπους άνω των 65 ετών, σχολεία και εκπαιδευτικούς καθώς και σε παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Βόλτες στην πόλη, κατασκευές με artbots, εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και Καβάφης στο Πανεπιστήμιο, όλοι μπορούν να βρουν ένα πρόγραμμα που τους ταιριάζει.

Και τη φετινή χρονιά, στόχος του Ιδρύματος Ωνάση είναι να μοιραστεί όσο το δυνατόν περισσότερες κοινές εμπειρίες γίνεται, υπηρετώντας τις διαχρονικές αξίες του: ανοιχτή κοινωνία, ίση πρόσβαση, και πάνω από όλα, διαρκής και συλλογική περιέργεια.

Τα προγράμματα

Για Οικογένειες

Από την αγκαλιά των γονιών στην αγκαλιά της ομάδας 

Για γονείς και βρέφη από 12 μηνών έως 2 ετών

Αυτά είναι τα νέα, δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση Facebook Twitter
Φωτο: Βαγγέλης Λαϊνάς

Σε αυτό το εργαστήριo, βρέφη από 12 μηνών έως 2 ετών μπαίνουν με τους γονείς τους σε μια αίθουσα, όπου υλικά και ερεθίσματα παρουσιάζονται σταδιακά και διεγείρουν τις αισθήσεις και τα αντανακλαστικά των παιδιών.

Τα παιδιά παίζουν ελεύθερα, πειραματίζονται, δοκιμάζουν βήματα και κινήσεις, την ίδια στιγμή που περιβάλλονται διαρκώς από την ασφάλεια της αγκαλιάς των γονιών και της ομάδας.

Στην τελευταία συνάντηση κάθε θεματικής ενότητας, ένας προσκεκλημένος μουσικός, ένας εικαστικός και ένας χορευτής, μαζί με τη συντονίστρια του εργαστηρίου και χορεύτρια Σάνια Στριμπάκου, θα μετατρέψουν τον γνώριμο χώρο του εργαστηρίου σε ένα ευφάνταστο σκηνικό τοπίο, εμπνευσμένο από τη θεματική.

Εκεί, οι μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες θα κατοικήσουν αρχικά ως θεατές και σταδιακά θα παρασυρθούν και θα κινηθούν, διαμορφώνοντας αυθόρμητα την εξέλιξη της παράστασης, ως συνδημιουργοί μιας μαγευτικής καλλιτεχνικής εμπειρίας.

Τις Κυριακές 6, 13, 20 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου (θεματική: Άτομο - Ομάδα)

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Επόμενες θεματικές: Τις Κυριακές 10, 17, 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου (θεματική: Χώρος)

Τις Κυριακές 12, 19, 26 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου (θεματική: Αισθήσεις)

Τις Κυριακές 9, 16, 23 Φεβρουαρίου και 8 Μαρτίου (θεματική: Φύση)

Τις Κυριακές 15, 22, 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου (θεματική: Συναισθήματα)

Ώρες: 11:00-12:30

Για εφήβους

Χαρτογραφώντας την πόλη με μυρωδιές

Για εφήβους 14-17 ετών

Αυτά είναι τα νέα, δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση Facebook Twitter
Φωτο: Λεωνίδας Παναγόπουλος

Ένας χάρτης είναι άραγε μόνο δρόμοι και πλατείες; Σίγουρα όχι. Είναι οι εμπειρίες μας, η ζωή, τα συναισθήματα και οι σκέψεις όσων ζούμε σε έναν τόπο. Έτσι, έχοντας ως πυξίδα τις αισθήσεις και, κυρίως, την όσφρηση, οι έφηβοι θα βγουν στην πόλη για βόλτα, χωρίς σκοπό, παρά μόνο για να συλλέξουν εμπειρίες, ακριβώς όπως οι flaneurs, οι περιπατητές, οι εξερευνητές της πόλης.

Με τη βοήθεια των σημειώσεων που θα κρατήσουν στη διαδρομή τους και των υλικών που θα συγκεντρώσουν από τις αστικές τους περιηγήσεις, θα φτιάξουν –με την καθοδήγηση των συντονιστών– τα δικά τους κείμενα, που έπειτα θα πάρουν σχήμα και μορφή. Θα γίνουν έργα visual poetry, προτείνοντας με αυτό τον τρόπο νέους, εναλλακτικούς χάρτες της πόλης.


Ημερομηνίες: Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και τις Κυριακές 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019
Ώρες: 12:00-15:00

 

City Symphony

Για εφήβους 13-17 ετών

Τι ιστορία έχει να αφηγηθεί ένα πεταμένο παπούτσι σε μια πλατεία της Αθήνας; Τι μυστικό κρύβει ένα ξεφτισμένο παγκάκι στη γειτονιά του Νέου Κόσμου; Περιηγήσου σε διάφορα σημεία της Αθήνας καταγράφοντας ό,τι σου τραβάει την προσοχή και δημιούργησε τη δική σου εικόνα για την Αθήνα, ένα σύγχρονο City Symphony, μέσα από το βλέμμα και τις αφηγήσεις των αντικειμένων. Ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ πόλης, που θα δώσει φωνή στη δική σου Αθήνα. Το εργαστήριο ολοκληρώνεται με μια ανοιχτή προβολή του έργου των δύο κινηματογραφικών εργαστηρίων, City Symphony και Η δική μου Βηρυτός.

Ημερομηνίες: Τις Παρασκευές, 18 & 25 Οκτωβρίου, 1, 8, 15, 22 & 29 Νοεμβρίου και 6, 13 & 20 Δεκεμβρίου 2019

Ώρες: 17:30-20:30

Χαρτογραφώντας τον εσωτερικό μας κόσμο με artbots

Για εφήβους 13-17 ετών

Αυτά είναι τα νέα, δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση Facebook Twitter
Φωτο: Βαγγέλης Λαϊνάς

Αν θα ήθελες να έχεις ένα ρομπότ, με το οποίο θα συνεργαζόσουν για να εκφράζεις τη δημιουργικότητά σου, έλα σε αυτό το εργαστήριο και μάθε πώς μπορείς να το φτιάξεις από το μηδέν, με τα πιο απλά υλικά.

Με έμπνευση από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και το action painting, θα ζωγραφίσεις τυχαία σχήματα με τα artbots, αλλά και θα επέμβεις ζωγραφικά σε ιστορικά τεκμήρια και έργα τέχνης της Ωνασείου Βιβλιοθήκης.

Ζήσε αυτή την εμπειρία και μοιράσου την μαζί μας μέσα από μια εικαστική παράσταση που θα σου δείξει πόσο δημιουργική μπορεί να είναι η διαδικασία της συνεργασίας με τα ρομπότ.

Ημερομηνία: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Ώρες: 11:00-14:00

Για άτομα άνω των 65

Εργαστήριο κατασκευής και διακόσμησης μάσκας

Για άτομα άνω των 65 ετών

Αυτά είναι τα νέα, δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση Facebook Twitter
Εργαστήριο κατασκευής μάσκας.

Γνώρισε ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία υποκριτικής και μεταμόρφωσης, που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και κατασκεύασε τη δική σου μάσκα. Αποκτήστε τις τεχνικές γνώσεις στην κατασκευή μάσκας, από το πρόπλασμα μέχρι την τελική της μορφή, ώστε να μπορείτε στο μέλλον να πειραματίζεστε ελεύθερα.

Θα δημιουργήσουμε δύο διαφορετικά στυλ μάσκας, μία μορφή αρχαιοελληνικού θεάτρου και μια πιο σύνθετη μορφή βενετσιάνικου στυλ. Ύστερα, ο καθένας θα την διακοσμήσει και θα την πάρει μαζί του.

 

Ημερομηνίες: Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ώρες: Σάββατο 10:00-14:00 και Κυριακή 17:00-21:00

Για σχολεία

Onassis Youth Festival

Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Αυτά είναι τα νέα, δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση Facebook Twitter
Φωτο: Πηνελόπη Γερασίμου

Το φεστιβάλ που βάζει στο επίκεντρο της προσοχής του τους έφηβους, φέτος επιστρέφει για να σε ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και σε όλα όσα ανήκουν πλέον στην ιστορία.

Αντλώντας έμπνευση από τις σύγχρονες και υβριδικές γραφές, εξετάζοντας τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, και ανακαλύπτοντας διαφορετικά πεδία και τρόπους γραφής αυτό το φεστιβάλ θα δώσει την ευκαιρία στους νέους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Όπως ακριβώς το θέλουν.

Με αφορμή την επίσημη αφήγηση της Ιστορίας αλλά και τις εναλλακτικές μορφές της, οι έφηβοι συμμετέχουν σε μια σειρά εργαστηρίων στις σχολικές τάξεις, δημιουργούν κάτι εντελώς νέο και ανεβαίνουν με ορμή στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, για ένα μανιφέστο που θα μπορούσε να ζει και μετά από 200 χρόνια.

Εργαστήρια: τέλη Οκτωβρίου/αρχές Νοεμβρίου 2019 – Απρίλιος 2020

Φεστιβάλ: Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Αρχεία σε αλλαγή: από τον κόσμο των βιβλιοθηκών στην τεχνητή νοημοσύνη
Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Αποκτάς πρόσβαση στην ψηφιακή συλλογή βιβλίων της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, στο ψηφιακό Αρχείο Καβάφη, αλλά και σε διαδικτυακά αρχεία για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Και μετά; Τι κάνεις;

Αυτό το πρόγραμμα, μέσω της δημιουργικής οικειοποίησης υλικού από βάσεις δεδομένων, αλλά και από παραδοσιακές συλλογές, δίνει σε σένα και στην τάξη σου την ευκαιρία να εξετάσετε συνεργατικά τις δυνατότητες αξιοποίησής τους με τη χρήση καλλιτεχνικών πρακτικών, αλλά και με την εμπλοκή της τεχνητής νοημοσύνης.

Μέσα από παρουσιάσεις, έρευνα, τεχνολογίες πρόσβασης και πλοήγησης, επισκέψεις σε φυσικές και ψηφιακές συλλογές, ελευθερία στην επανάχρηση και δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο κόσμος των ψηφιακών εργαλείων θα σου ανοίξει τον δρόμο προς την ψηφιακή τέχνη.

Αρχές Νοεμβρίου 2019 (έναρξη προγράμματος) – τέλη Ιανουαρίου/αρχές Φεβρουαρίου 2020 (λήξη)

 

H μουσική αγαπάει τον Αυτισμό

Για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Αυτά είναι τα νέα, δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση Facebook Twitter
Φωτο: Σταύρος Χαμπάκης

Για έβδομη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση, «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», φέρνει σε επαφή με τη μουσική μεικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς διαταραχές αυτιστικού φάσματος, μαζί με τους γονείς τους. Εδώ, «γλώσσα επικοινωνίας» γίνονται οι νότες, οι ήχοι και ο ρυθμός, ενώ το πιάνο, η φλογέρα ή το σαξόφωνο αποτελούν τα μέσα αυτής της επικοινωνίας.

Άκου, δες και μπες στο ειδικά μελετημένο μουσικό παιχνίδι με όλες τις αισθήσεις σου. Οι μουσικοί και οι εκπαιδευτικοί είναι δίπλα σου για να προσαρμόσουν όλες τις μουσικές δραστηριότητες στις δικές σου επιθυμίες και ικανότητες. Στο εργαστήριο αυτό, οι ήχοι και τα μουσικά όργανα βοηθούν κάθε παιδί να απελευθερώσει τα συναισθήματά του και να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Στόχος του εργαστηρίου είναι, μέσα από την εμπειρία της ομαδικότητας, τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού να μπορέσουν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να ενσωματωθούν στην ομάδα.

Η τέχνη της μουσικής ξεπερνά τη λεκτική επικοινωνία, ταξιδεύει για πέμπτη χρονιά σε νέους προορισμούς, σε πόλεις της περιφέρειας, και ενισχύει την πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και το παιχνίδι.

Κύκλοι Εργαστηρίων στη Στέγη 2019:

Τα Σάββατα 9, 16, 23, 30 Νοεμβρίου και 7, 14 Δεκεμβρίου
Παιδιά 5-7 ετών: 10:00-12:00
Παιδιά 8-11 ετών: 12:00-14:00
Έφηβοι 12-16 ετών: 16:00-18:00

Ο Καβάφης πάει Σχολείο

Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Αυτά είναι τα νέα, δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση Facebook Twitter
Φωτο: Χρήστος Σαρρής

Μέσα σε έναν κόσμο με φωτογραφίες, γράμματα, σημειώσεις και ποιήματα, όλα από το αρχείο του Κ. Π. Καβάφη, ένα αλλιώτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε περιμένει. Εδώ δεν διαβάζεις απλώς· βάζεις δυνατά μουσική, φαντάζεσαι, δημιουργείς, τολμάς και, τελικά, εξοικειώνεσαι με την ανεξάντλητη ποίηση του Καβάφη, χάρη σε ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το 2013 σε σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας.

Νέες τεχνολογίες, αυτοσχέδιες εκδόσεις και χορός γίνονται τα εργαλεία για τρία αλλιώτικα δημιουργικά εργαστήρια, που πρώτα θα σε κάνουν να νιώσεις τον Αλεξανδρινό ποιητή. Διάβασε τα ποιήματά του, περιηγήσου στην ψηφιακή συλλογή του Αρχείου Καβάφη, γράψε τους δικούς σου στίχους, εικονογράφησε, στήσε –ψηφιακές και μη– αυτοσχέδιες εκδόσεις και χόρεψε στίχο προς στίχο το αγαπημένο σου ποίημα.

Όπως ο Καβάφης τύπωνε και μοίραζε ο ίδιος σε μονόφυλλα τα ποιήματά του, έτσι και οι μαθητές, στο εργαστήριο «Ένα ποίημα, μια εικόνα, μια έκδοση» με την καθοδήγηση ενός ποιητή και ενός εικονογράφου, διαβάζουν Καβάφη, εμπνέονται από την ποίησή του, φτιάχνουν τις δικές τους εκδόσεις και εικονογραφούν τα δικά τους μονόφυλλα.

Στο εργαστήριο «Στίχοι φτιαγμένοι από κίνηση», οι μαθητές προσεγγίζουν το έργο του Καβάφη με «όχημα» τη σωματική κίνηση και την τέχνη του χορού. Μέσα από μια σειρά ασκήσεων, που προάγουν την αυτοέκφραση και το χτίσιμο δυνατών δεσμών στην ομάδα, οι μαθητές εξερευνούν το καβαφικό ποιητικό σύμπαν.

Στο εργαστήριο «Ηλεκτρισμένη ποίηση», ο Καβάφης περνάει στη νέα εποχή: γίνεται βίντεο, εικόνα και ψηφιακή εγκατάσταση.

Ημερομηνίες: Ιανουάριος – Απρίλιος 2020

Για εκπαιδευτικούς

Περιπλάνηση, εμπειρία, αποτύπωση: Η πόλη ως πεδίο δημιουργίας

Για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με οδηγούς τα κλασικά κείμενα της δημιουργικής περιπλάνησης (ή αλλιώς, φλανερί), βγαίνεις στο κέντρο της πόλης, σε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της Αθήνας, για να συγκεντρώσεις υλικό και να αποτυπώσεις τη δική σου εμπειρία της περιπλάνησης.

Σε αυτό το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας ή/και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα επιχειρήσουμε να δούμε εκ νέου την πόλη που ήδη γνωρίζουμε, να περιπλανηθούμε σε γνώριμα, αλλά και αναπάντεχα σημεία της, να συλλέξουμε εικόνες και λέξεις από το τοπίο και να επιχειρήσουμε την ανασύσταση της προσωπικής εμπειρίας μέσα σε ένα μοναδικό εικαστικό βιβλίο, δημιουργώντας πρωτότυπα κείμενα και επεξεργαζόμενοι εικόνες με αναλογικά και ψηφιακά εργαλεία. Έτσι, ο καθένας θα δημιουργήσει ένα δικό του βιβλίο για την Αθήνα, με ξεχωριστό περιεχόμενο, σχήμα, υφή και υλικό.

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι αφενός να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια «εργαλειοθήκη» παρατήρησης, καταγραφής και επεξεργασίας βιωμάτων, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αργότερα στη δική τους εκπαιδευτική διαδικασία, ανεξαρτήτως ειδικότητας, και αφετέρου να τους ωθήσει να πειραματιστούν οι ίδιοι στη δημιουργική γραφή, την εικαστική τυπογραφία και εικονοποιΐα ως σύγχρονοι flâneurs.

Ημερομηνίες: Τα Σάββατα, 12 και 19 Οκτωβρίου, 2 και 9 Νοεμβρίου και τις Πέμπτες, 17, 24 και 31 Οκτωβρίου & 7 Νοεμβρίου 2019

Ώρες: 11:00-14:00 (Σάββατα) και 17:00-20:00 (Πέμπτες)

Για πανεπιστήμια

Το Αρχείο Καβάφη συνεργάζεται με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για μια σειρά εργαστηρίων που διερευνούν τις δυνατότητες και τα όρια των διεπιστημονικών, διαθεματικών και διακαλλιτεχνικών προσεγγίσεων της ζωής και του έργου του Κ. Π. Καβάφη.

Το πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο», στη δεύτερη χρονιά του, εστιάζει στην αναζήτηση σύγχρονων θεωρητικών επεξεργασιών και αναγνωστικών προσεγγίσεων της ζωής και του έργου του Καβάφη, μέσα από τον συνδυασμό του ποιητικού λόγου και του ψηφιακού αρχειακού υλικού, αντλώντας περιεχόμενο, μεθόδους και πρακτικές από διάφορες τέχνες και αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές.

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις και δράσεις γύρω από ποικίλες θεματικές και εφαρμογές στη λογοτεχνία και την κριτική, τη μετάφραση, τις τέχνες ήχου και εικόνας, τον χορό. Κυρίως, όμως, θα ασχοληθούν πρακτικά με πειραματικά εργαλεία, που θα τους επιτρέψουν να διερευνήσουν και να κατανοήσουν εμπειρικά τη δυναμική προοπτική του αντικειμένου, αλλά και μεθόδους από πρωτοποριακά κινήματα.

Στα εργαστήρια θα χρησιμοποιηθούν ψηφιοποιημένα τεκμήρια από το αρχείο Καβάφη, όπως χειρόγραφα, σημειώσεις, φωτογραφίες, επιστολές ή και τα περίφημα «μονόφυλλα» του ποιητή, αλλά και ηχογραφήσεις και μελοποιήσεις της καβαφικής ποίησης, καθώς και ποικίλες εκδοχές παρωδίας, μίμησης και ιδιοποίησης καβαφικών έργων – ελληνικές και ξενόγλωσσες.

Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο
Για Προπτυχιακούς φοιτητές του 4ου έτους και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές

Ημερομηνίες: 6 -10 Απριλίου 2020

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.