Ακυκλοφόρητο υλικό από τους Monty Python, είχε γραφτεί για την ταινία «Holy Grail» («Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης»), βρέθηκε στα αρχεία του Μάικλ Πέιλιν, όμως όπως είπε ο ίδιος, οι ιδέες ήταν πάρα πολλές για να συμπεριληφθούν όλες σε μία ταινία.

 

 

 

 

Η κωμική ομάδα του Μάικλ Πέιλιν, Γκράχαμ Τσάπμαν, Τζον Γκλιζ, Τέρρι Γκίλιαμ, Έρικ Άιντλ και Τέρι Τζόουνς έκαναν την τελευταία τους ταινία πριν από 35 χρόνια, όμως κουτιά από νέο υλικό ήλθαν στην επιφάνεια, σύμφωνα με τους Times.

 

Το υλικό, που κατατέθηκε στη Βρετανική Βιβλιοθήκη το 2017, αποκαλύφθηκε ότι περιέχει αχρησιμοποίητες ιδέες σεναρίου, συμπεριλαμβανομένων δύο σκετς γραμμένων για την ταινία των Monty Python, «Holy Grail» («Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης»).

 

Μία από τις δύο σκηνές είναι για ένα βιβλιοπωλείο στην Άγρια Δύση, ενώ το άλλο αφορά έναν «ερωτευμένο Ροζ Ιππότη». 

 

Θα δοθούν στη δημοσιότητα για το κοινό μαζί με πάνω από 50 σημειωματάρια, τα οποία περιέχουν σημειώσεις για δύο από τις ταινίες των Monty Python, το «Άγιο Δισκοπότηρο» (Holy Grail) και τη «Ζωή του Μπράιαν» (Life Of Brian).

 

Το υλικό που θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο εκείνη την εποχή, απορρίφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και θα εξακολουθούσε να θεωρείται σήμερα υπερβολικά ριψοκίνδυνο.

 

 

Ο 75χρονος Πέιλιν, έδωσε την άδειά του για να αναπαραχθούν τα σκετς και παραδέχτηκε ότι η ομάδα συχνά παρήγαγε περισσότερο υλικό από αυτό που χρειαζόταν.

 

«Κάποιες φορές έχεις πράγματα σαν κι αυτό. Δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε. Το "Άγιο Δισκοπότηρο" πήρε μορφή σταδιακά και στην στην αρχή είχε πολύ περισσότερες ιδέες από αυτές που κατέληξε στην οθόνη, γιατί έπρεπε να υπάρχει μια αφήγηση. Στο τέλος, η ιστορία των ιπποτών ήταν αρκετά δυνατή», ανέφερε.

 

Το αρχειακό υλικό καλύπτει περισσότερο από 20 χρόνια της λογοτεχνικής και δημιουργικής ζωής του συγγραφέα, ηθοποιού, κωμικού και τηλεοπτικού παρουσιαστή, από το 1965 έως το 1987.

 

Τη Δευτέρα, ο Τζον Γκλιζ δήλωσε ότι ο λόγος που το «Flying Circus» των Monty Python δεν προβάλλεται πια στην τηλεόραση είναι γιατί παραείναι αστείο σε σχέση με τις σύγχρονες κωμωδίες. 

 

 

Με πληροφορίες από The Guardian