Ο Nick Cave και ο συνεργάτης του στους Bad Seeds, Warren Ellis κυκλοφόρησαν ένα νέο άλμπουμ όπως είχαν υποσχεθεί, αν και κάπως ξαφνικά. Το ηχογράφησαν κατά την διάρκεια της καραντίνας. Ο τίτλος του είναι Carnage.

 

Οι δυο μουσικοί γράφουν μουσική μαζί εδώ και 30 χρόνια, είτε στους Bad Seeds, είτε σε διάφορα σάουντρακ. Με το Carnage, είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν τραγούδια επίσημα σαν ντουέτο.

 

Στο δελτίου τύπου που το συνοδεύει, ο Cave περιέγραψε το άλμπουμ σαν «έναν σκληρό αλλά πολύ όμορφο δίσκο που φώλιασε μέσα σε μια κοινή καταστροφή». Από την άλλη, ο Ellis δήλωσε ότι το Carnage «ήταν μια διαδικασία έντονης δημιουργικότητας. Τα οκτώ κομμάτια ήταν σχεδόν έτοιμα πάνω, κάτω τις πρώτες δυόμιση μέρες».

 

Το Carnage θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή CD και βινύλιο στις 28 Μαΐου.

 

Η τελευταία φορά που ο Nick Cave και οι Bad Seeds κυκλοφόρησαν καινούργια δουλειά ήταν το 2019 με το Ghosteen. Πέρσι ο Cave έπαιξε μια live βερσιόν του Idiot Prayer σε μια συναυλία χωρίς κοινό και με την συνοδεία ενός μόνο πιάνου που μεταδόθηκε σε livestream εξαιτίας της καραντίνας.

 

Στην ίδια εμφάνιση, ακούστηκε για πρώτη φορά και το 'Euthanasia' ένα νέο κομμάτι που δεν υπάρχει στο Carnage.

 

Ο Cave και ο Ellis συνεργάστηκαν επίσης με την Marianne Faithfull στο νέο της άλμπουμ, She Walks In Beauty, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του Απριλίου.

 

Ο Cave παίζει πιάνο ενώ ο Ellis βοήθησε στην ηχογράφηση. Στο ίδιο άλμπουμ συμμετέχει και ο Brian Eno.

 

Μπορείτε να ακούσετε το άλμπουμ ΕΔΩ.

 

Carnage:

 

01 Hand of God

02 Old Time

03 Carnage

04 White Elephant

05 Albuquerque

06 Lavender Fields

07 Shattered Ground

08 Balcony Man.