Το Greek Online Drag Fest, το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό φεστιβάλ drag είναι γεγονός! Το φεστιβάλ που περιλαμβάνει drag shows από 27 performers από την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Gumroad στις 30 Μαΐου με εισιτήριο 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη των καλλιτεχνών.

 

Η πρωτότυπη διοργάνωση έχει στόχο να προβάλλει την ελληνική drag σκηνή στο ευρύτερο κοινό και να στηρίξει τους performers που έχουν μείνει χωρίς εργασία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Το ελληνικό drag είναι μια ανερχόμενη, γεμάτη ζωντάνια σκηνή με drag queens, drag kings, afab queens, queer kids, club kids με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες όπως: τραγούδι, χορός, lipsync, stand up, vogueing, πολιτικό drag κ.α.

 

Στο 1ο φεστιβάλ συμμετέχουν 27 drag performers από κάθε άκρη της Ελλάδας (από Κρήτη μέχρι Θεσσαλονίκη), καθώς και Έλληνες performers του εξωτερικού (από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τον Καναδά) με εκπροσώπους από όλο το φάσμα της drag τέχνης σε ένα σόου συνολικής διάρκειας περίπου 2 ωρών.

 

Το 1o Ελληνικό Οnline Φεστιβάλ Drag έρχεται στις οθόνες μας
MohDonna

 

Οι performers που συμμετέχουν είναι οι: Αngel Seemen, Aphrodite HGW, Bika la de Bika, Calypso, Congra Tsulation, Dr. Oglie Boss, Gorgina, Helena Hudson,Ignis Divina, Ingrid Hideki, John Celestus, Kharma, Macula Densa, Marianah Grindr, Mary Jane Dhoe, Mary Sunshine, McMorait, MohDonna, Nicole Nasty, Nίνα Νάη ΧΛΑΤS, Parakatyanova, Paul Zolanski, Pythia, Queen Barbie, RawBee Candles, Sirleta, Violetta J'Adore. Το φεστιβάλ παρουσιάζει η Σταυρούλα Λούζη (iportasu), η γνωστή πορτιέρισσα του queer club BeQueer. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Zackie Oh / Ζακ Κωστόπουλο.

 

Το φεστιβάλ θα κάνει πρεμιέρα στη διαδικτυακή πλατφόρμα gumroad το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 20:30, και θα παραμείνει διαθέσιμο στη συνέχεια σαν video on demand. Κάθε εισιτήριο δίνει πρόσβαση στον θεατή στα 27 drag shows για 72 ώρες. Κατά τη διάρκεια του σόου θα υπάρχει η δυνατότητα να στέλνονται tips από το κοινό για περαιτέρω ενίσχυση των καλλιτεχνών μέσω PayPal.

 

Το 1o Ελληνικό Οnline Φεστιβάλ Drag έρχεται στις οθόνες μας
Η αφίσα του φεστιβάλ

 

 

 

1ο Greek Online Drag Fest

Πρεμιέρα: Σάββατο 30 Μαΐου, 20:30

Εισιτήριο: 5 ευρώ για πρόσβαση στα 27 σόου για 72 ώρες.

Προαγορά εισιτηρίων: https://gumroad.com/greekdragfest