ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.10.2022 | 06:59

Νιώθω χάλια

Ακύρωσα να βγω με μια φίλη (κλαμπ) η οποία φεύγει σε λίγες μέρες γιατί δεν ένιωθα να πάω, έχω κοινωνική φοβία και κάποιες φορές με καταλαμβάνει κ νιώθω σαν υποχρέωση να βγαίνω κ εκείνη παρόλο που της είπα την αλήθεια νευρίασε μαζί μου. Πάντα με πιάνουν τύψεις όταν λέω όχι σε κάτι κ τώρα νιώθω χειρότερα γιατί φοβάμαι οτι κουράζω ίσως τον περίγυρο με αυτήν την συμπεριφορά σαν να είμαι ένα βάρος.Να ξεκαθαρίσω ότι έστω για έναν καφέ ή ποτό δυο μας σίγουρα θα της πρότεινα πρώτου φύγει. Δεν της στέρησα την βραδιά έτσι κι αλλιώς δικιά της ήταν η παρέα εγώ δεν γνώριζα κανέναν τους όποτε είναι ξεκάθαρα προσωπικό μαζί μου..
5
 
 
 
 
σχόλια

Αν είναι να νιώθεις βάρος στους άλλους ή παράξενη επειδή λες όχι, τότε μάλλον έχεις να κάνεις με τα λάθος άτομα. Στη θέση τους θα εκνευριζόμουν μόνο αν η φίλη μου θα μου υποσχόταν ότι θα έρθει, αλλά μετά τελευταία στιγμή θα μου το ακύρωνε, ενθυμούμενη ότι έχει κοινωνική φοβία. Δηλαδή, σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να λες απ' την αρχή όχι και να εξηγείς τι και πώς (κι όποιος θέλει σε αποδέχεται και βρίσκετε μαζί εναλλακτικές) παρά να υπόσχεσαι στην αρχή και μετά να το ακυρώνεις. Και στην τελική, οι φιλίες θέλουν κάποιες υπερβάσεις. Η φίλη σου μπορεί να μην είχε το χρόνο για να βγει μόνη μαζί σου για ποτό ή καφέ πριν ή μετά τη βραδιά στο κλαμπ, γι' αυτό κάλεσε όσα άτομα της ήταν προσφιλή να έρθουν να τη δουν, μιας και βόλευε όλους σας το πρόγραμμα. Αν δεν ήθελες ντάμπα-ντούμπα αλλά σου ήταν σημαντικό να βρεθείτε, τότε θα μπορούσες απλώς να περάσεις από το κλαμπ, να της άφηνες ένα δωράκι ενθύμιο και να της ευχηθείς καλή αναχώρηση και μετά να μη μείνεις να πιεις ποτό αν δεν ένιωθες άνετα (εξηγώντας της διακριτικά το λόγο). Σαφώς τώρα κι εκείνη νιώθει σα να μην καιγόσουν να τη δεις πριν φύγει, ενώ περίμενες κι από πάνω να κάνει αυτή για χάρη σου τις προσαρμογές στο πρόγραμμά της τελευταία στιγμή πριν αναχωρήσει. Έγινε αμοιβαία παρεξήγηση. Επειδή δεν το σώζεις με περαιτέρω εξηγήσεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ν' αφήσεις κάποιο καιρό να περάσει και να της γράψεις μετά να τη ρωτήσεις αν είναι καλά και τι κάνει. Αν είναι νορμάλ η φίλη σου, δεν θα σου το κρατήσει για πάντα αυτό. Και μια άλλη φορά πρότεινέ της από μόνη σου να ιδωθείτε όταν θα είναι στα μέρη σου ξανά. Πάντως, αν γενικότερα η φίλη σου περνάει πιο ωραία σε μέρη που έχει κόσμο, κίνηση και θόρυβο (κλαμπ, μπουζούκια, καφετέριες με πολυκοσμία) και νιώθει πιο άνετα σε μεγάλες παρέες, ενώ εσύ παθαίνεις κρίση πανικού και μόνο στην ιδέα, τότε μάλλον δεν ήταν να ταιριάξετε μακροπρόθεσμα. Όσο επιβαρυντικό είναι για σένα να βρίσκεσαι σε τέτοια μέρη, άλλο τόσο βαρετό είναι για κάποια με τέτοια ιδιοσυγκρασία όπως η φίλη σου να πάει με ένα άτομο κάπου ήσυχα για καφέ και να κάθεται με 1-on-1 ήρεμη συζήτηση. Αν αδυνατείτε να τα βρείτε στη μέση με αμοιβαίες μικρές υπερβάσεις, τότε απλώς δεν κάνετε μαζί. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν άτομα εκεί έξω στην ίδια κατάσταση μ' εσένα κι αν γνωριστείτε, θα έχετε περισσότερη αμοιβαία κατανόηση.

Μη νιώθεις άσχημα, δεν υπάρχει λόγος πίεσης. Δεν ήθελες, δεν πήγες.
Αφού προτίθεσαι για άλλη έξοδο μεταξύ σας, ήρεμα κι ωραία, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν είναι πραγματικά φίλη σου που νοιάζεται για σένα πιστεύω πως τα νεύρα της θα ήταν από το ξενέρωμα της στιγμής, τίποτα παραπάνω.
Βρεθείτε, μιλήστε κι όλα καλά θα είναι, θα το δεις.