ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.5.2022 | 22:20

Το χειροτερο ειδος απογοητευσης

Το χειροτερο ειδος απογοητευσης ειναι αυτο που νιωθεις οταν εχεις δωσει σε καποιον δευτερη ευκαιρια ελπιζοντας οτι θα προσπαθησει περισσοτερο για τη σχεση σας, ελπιζοντας οτι θα νοιαστει να βελτιωσει καποια πραγματα που του εχεις πει οτι σε ενοχλουν... κ τελικα παλι κανει τα ιδια, παρολο που ορκιζοταν οτι θα αλλαξει. Ναι, το ξερω οτι φταιω εγω που του εδωσα δευτερη ευκαιρια, ισως και να μην την αξιζε. Και ναι, το φοβομουν οτι αργα ή γρηγορα θα ξαναεκανε αυτα που του ειχα πει οτι με ενοχλουν. Αλλα βλεπεις οταν σε ελκυει καποιος, οταν εχετε περασει στιγμες γελιου, χαρας μαζι, οταν εχεις συνηθισει να το εχεις στη ζωη σου και να μοιραζεσαι πραγματα μαζι του, ειναι δυσκολο να τον αφησεις. Παντα προσπαθω να λειτουργω με τη λογικη ακομα και στις σχεσεις, κ παντα φευγω απο καταστασεις που βλεπω οτι δεν οδηγουν πουθενα, αλλα ταυτοχρονα παντα αναρωτιεμαι γιατι...Γιατι να ειναι τοσο δυσκολο να βρεις καποιον που να σε καταλαβαινει και να τον καταλαβαινεις, γιατι να ειναι τοσο δυσκολο για καποιους να νιωσουν λιγη ενσυναισθηση και να νοιαστουν λιγο κ για σενα περα απο τους ιδιους. Γιατι να ειναι οι ανθρωπινες σχεσεις τοσο δυσκολες. Οσο πιο πολυ συναναστρεφομαι με ανθρωπους τοσο λιγοτερη αναγκη νιωθω να τους εχω γυρω μου. Γιατι συνειδητοποιω οτι οι περισσοτεροι δεν ξερουν να νοιαζονται, δεν ξερουν να αγαπανε, δεν ξερουν να ακουνε, δεν ξερουν να συμπονουν. Δεν τους κατηγορω, καταλαβαινω οτι ειναι λογικο οι εμπειριες κ τα βιωματα σου μερικες φορες να σε κανουν πιο σκληρο/αναισθητο. Αλλα απο την αλλη τι φταινε κ οι ανθρωποι με τους οποιους θα συναναστραφεις αργοτερα στη ζωη σου να πληρωνουν τα σπασμενα αλλων? Δεν θελω σχεση ρε παιδια αν ειναι να ειναι ετσι, δεν με νοιαζει να εχω καποιον διπλα μου αν ειναι να πληγωνομαι συνεχεια. Ναι, ξερω, και η στενοχωρια μεσα στη ζωη ειναι, αλλα αν ειναι καποιος να με κανει χαρουμενη για 2 μερες κ δυστυχισμενη για 5 τι να το κανω? Κουραστηκα! Ας μην ξανακανω σχεση ποτε, δεν με απασχολει, τουλαχιστον θα εχω την ψυχικη μου ηρεμια, τουλαχιστον δεν θα με επηρεαζουν οι πραξεις αλλων, τουλαχιστον θα δινω λογαριασμο μονο στον εαυτο μου. Αντε γιατι κ οι σχεσεις υπερεκτιμημενες ειναι. Οι περισσοτεροι νομιζω απλα κοροιδευομαστε μεταξυ μας, απλα εχουμε σχεση για να πηγαινουμε κανα ταξιδι, για να παιρνουμε κανα δωρο, για να εχουμε καποιον να αγκαλιαζουμε, αλλα απο ουσια τιποτα. Ολο τα ιδια προβληματα, οι ιδιες συζητησεις, οι ιδιοι τσακωμοι. Καμια εξελιξη, καμια βελτιωση, καμια ουσια.
6
 
 
 
 
σχόλια

Κoίτα, συμφωνώ σε κάποια πράγματα που λες αλλά σε κάποια άλλα όχι. Είσαι τόσο απογοητευμένη τώρα, γιατί από μόνη σου γύρισες σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιούσε και σε έκανε πιο δυστυχισμένη παρά ευτυχισμένη. Εκανες αυτό το λάθος, το οποίο δικαιούσαι προφανώς, αλλά τώρα πληγώθηκες δυο φορές από το ίδιο άτομο και αυτό δεν είνια πόνος επι2 αλλά στο τετράγωνο. Πάρε το χρόνο σου, μείνε μόνη, βρες τα με τον εαυτό σου, και υπάρχουν και καλές σχέσεις. Μπορεί να σου πάρει χρόνια να το βρεις. Αλλά υπάρχουν, Απλά όταν μια σχέση δεν είναι εξαρχής καλή δεν θα είναι ποτέ. Μην βάζεις τα χεράκια σου να βγάζεις τα ματάκια σου

Είναι εύκολο να ονομάζουμε μίρλα και γκρίνια αυτό που στην ουσία δεν θα υπήρχε, αν έπαυε η επανάληψη όσων ενοχλούν.
Είναι κάτι σαν φαύλος κύκλος. Ενοχλείται ο ένας από κάτι που κάνει ο άλλος, του το λέει, εκείνος συνεχίζει, μετά ο πρώτος παραπονιέται, ύστερα ο δεύτερος ενοχλείται και τέλος ενοχλούνται κι οι δυο.

Ξέρεις τι; Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε δεύτερη ευκαιρία μόνο στον εαυτό μας, για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας. Για τις σχέσεις μας με φίλους, συντρόφους, να δίνουμε την ευκαιρία μόνο σε εμάς, να δοκιμάζουμε τις αντοχές μας, το αν αξίζει να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που να μας βοηθούν να κάνουμε και μερικά βήματα μπροστά.

Ο φόβος μην μείνεις μόνη και γενικά η έλλειψη συντρόφου σε συνδυασμό με την ρουτίνα της τωρινής σου σχέσης σε ωθούν σε τέτοιες λανθασμένες αποφάσεις.

Όταν ένας λάθος επαναλαμβάνεται τότε δεν είναι πλέον λάθος αλλά συνειδητή επιλογή.

Καλό είναι να ξεκόβεις άμεσα από τέτοια άτομα. Από την στιγμή που βλέπεις ένα μοτίβο σκάρτης συμπεριφοράς, δεν πρόκειται να αλλάξει.

Τι να το κάνεις αν γελάς την μια μέρα όπως λες και τις υπόλοιπες να στεναχωριέσαι.

Απεργία την Πρωτομαγιά