ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.10.2021 | 01:13

Πες μας τι θα γίνει αν κάποτε θ’ αγγίξεις το κορμί σου…

Είμαι 40, παντρεμένος και λατρεύω τα παιδάκια μου και τη γυναίκα μου. Όταν ήμουν 25 έζησα έναν έρωτα με ένα κορίτσι που όμως τελικά δε με γούσταρε και απλά πέρασε την ώρα της μαζί μου. Ποτέ δεν έμαθα την αλήθεια αλλά έπαιξε κάτι του στυλ είχε φύγει ο γκόμενός της για φαντάρος ξέρω γώ και εγώ ήμουν γι’ αυτή ο εξάμηνος αντικαταστάτης. Από τότε δεν ξαναμιλήσαμε. Όταν ήμουν γύρω στα 35 και μόλις είχαν αρχίσει να συζώ με την μετέπειτα γυναίκα μου, συναντηθήκαμε κατά τύχη. Όταν την είδα μετά από τόσο καιρό, κάτι έπαθα και την φλέρταρα. Βγήκαμε λοιπόν στα κρυφά δυο τρείς φορές (της είπα ευθέως ότι έχω σχέση) και εκεί κατάλαβα πως ψαχνόταν επειδή είχε φάει τη φρίκη να κάνει οικογένεια και παιδί. Μου ήταν ξεκάθαρο πως ήταν ακριβώς ο ίδιος παλιοχαρακτήρας και πως αυτή απλά έψαχνε να βρει «έναν μπαμπά». Εξαφανίστηκα και ευτυχώς και δεν έγινε και καμία φάση, ώστε να το έχω βάρος στη συνείδησή μου. Έχω μάθει νέα της από τότε και ξέρω πως είναι ακόμη μόνη της. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Ενώ είμαι μια χαρά με τη γυναίκα μου, είναι κάτι βράδια που με πιάνει μια περίεργη μελαγχολία και σκέφτομαι, γιατί η συγκεκριμένη να είναι τόσο λάθος; Δε μπορούσε να αγαπάει με τη καρδιά της; Ντρέπομαι που μου συμβαίνει αυτό, αλλά ακόμα νοιώθω μέσα μου πως την αγαπάω. Δε ξέρω. Ίσως να είναι οι πληγές του ανεκπλήρωτου έρωτα. Από την άλλη σκέφτομαι πως έπρεπε τότε να τα είχα κάνει όλα πoυt@n@ γιατί η ζωή είναι μία. Αλλά είμαι σίγουρος πως αυτή με το που θα έκανε ένα παιδί και θα της έφευγε η κάψα, θα με παρατούσε και εμένα και το παιδί και θα ξαναγυρνούσε στην τρέλα της…
12
 
 
 
 
σχόλια

Μου έχει τύχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Με τη διαφορά ότι εγώ δεν φλέρταρα καν μαζί της. Η κοπέλα που με κορόιδευε για σχεδόν 4 μήνες στο παρελθόν (ενώ ήταν ελεύθερη) τώρα μου έστελνε στο fb και καλά να δει τι κάνω (επειδή έτυχε να συναντηθούμε φευγαλέα στο δρόμο). Με το που έμαθε πάνω στη στοιχομυθια οτι είμαι σε σχεση, δεν ανταπέδωσε…ουτε την διαδικτυακή μου καληνύχτα. Μακριά!

Είναι το ανεκπλήρωτο του έρωτα και το γεγονός ότι κάπου ευελπιστείς ότι η κοπέλα εκείνη σε εκτίμησε για αυτόν που είσαι, ότι κατάλαβε τι είχε χάσει όταν έφτασε σε φάση για κάτι σοβαρότερο. Με άλλα λόγια, κατά βάθος απλώς σε κολακεύει η εξής δικαίωση: ότι όσο είναι νέος κανείς, νομίζει ότι επ' αορίστου θα έχει προοπτικές μπροστά του να γνωρίσει ένα σωρό ανθρώπους για σχέσεις, να περάσει καλά όσο βομβαρδίζεται από καλές επιλογές (τις οποίες περνά στο ντούκου, γιατί τις θεωρεί δεδομένες). Μόλις, όμως, αρχίζει να νιώθει ότι χάνει το τρένο για σταθερή συντροφικότητα, γάμο και οικογένεια, θα θυμηθεί ξαφνικά τις καλές εκείνες επιλογές που είχε και δεν εκτίμησε. Διακρίνω στην εξομολόγησή σου, λοιπόν, όχι τόσο νοσταλγία ούτε ερωτικά συναισθήματα για την κοπέλα αυτή, αλλά μάλλον μία κρυφή χαρά του να γνωρίζεις ότι εκεί που σε είχε για καβάτζα, τελικά αποδείχθηκες εκείνη ακριβώς η καλή επιλογή που πέρασε στο ντούκου και τώρα αυτή έμεινε κούκος όσο εσύ είχες την ευτυχία να γνωρίσεις την αμοιβαία αγάπη με μια άλλη γυναίκα, πιο ταιριαστή για σένα. Μου φαίνεται ότι τώρα θ' αναρωτιέται εκείνη το "τι θα γινόταν τότε αν..." Εσύ να θυμάσαι ότι στη ζωή όλα σου συνέβησαν για κάποιο λόγο και ότι όσα καλά απέκτησες πρέπει να τα εκτιμάς για να μην τα χάσεις.

Ο τίτλος,τί σχέση έχει με το περιεχόμενο της εξομολόγησης;
Επίσης,μόνο υποθέσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα εκ μέρους σου διακρίνω.Τίποτα περισσότερο.

Απ όλα αυτά που γράφεις μόνο ο τίτλος με προβλημάτισε.

Αυτή τα κάνει γιατί μπορεί.
Όταν από την αρχή της ενήλικης ζωής έχεις κάποια πράγματα ως δεδομένα, δεν κάθεσαι να σκας με ερωτήματα του τύπου "εάν" ουτε έχεις αναπτύξει ευαισθησίες, που ούτως ή άλλως δε σου είναι πρακτικα χρήσιμες.
Ο υγιής δεν αναρωτιέται πως θα ήταν η ζωή του μέσα από τα μάτια ενός τυφλού και στις πλείστες περιπτώσεις επιδεικνύει αδιαφορία για τις ιδιαίτερες καταστάσεις που βιώνουν οι διπλανοί του.
Με απλά λόγια κοιτάζει την πάρτη της χωρίς να την ενδιαφέρει πως το βιώνεις εσύ.
Απλως σε έφτυσε και εσυ σαν άλλος μπουνταλας κόλλησες, αντί να χαίρεσαι καθημερινά για αυτά που έχεις στη ζωή σου και που δεν είναι αυτονόητα για όλους.

Μην κάνεις καμιά αηδία. Είναι ο πόνος της απόρριψης και του ανεκπλήρωτου. Δεν ήταν για σένα αυτή. Ελπίζω να μην αρχίσεις τις αηδιες και χαλάσεις τη ζωή σου.

Έχεις μια οικογένεια που λατρεύεις και πιθανόν σε λατρεύουν κ αυτοί, έχεις αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν. Κι όμως όχι, πρέπει να βασανίζεις τον εαυτό σου με τα αν κ μήπως και γιατί.. Μα να μην είσαστε ευχαριστημένοι με τίποτα βρε παιδί μου ?? "η ζωή είναι μία" και διάφορα τετριμμένα . !!! Ποιόν να λυπηθώ περισσότερο? Εσένα με τον ανεκπλήρωτο έρωτα ή την γυναίκα σου που σε αγκαλιάζει τα βράδια την στιγμή που εσύ αναπολείς τον χαμένο έρωτα..
Μάλλον για εκείνην θα νιώσω τη λυπη.

Αγγελική μη τα λες τόσο τραγικά. Είναι δεδομένο πως οι άνθρωποι είμαστε εκ κατασκευής φτιαγμένοι ώστε να μην είμαστε ποτέ και με τίποτα ικανοποιημένοι.Καλως η κακώς αυτή είναι η φύση μας. Είναι επίσης κάτι παραπάνω από συνηθισμένο, ο άνθρωπος που παντρευομαστε να μην είναι αυτός που πραγματικά θα θέλαμε. Τι τα ψάχνεις τώρα; Άστο...

Αν δεν είναι αυτός που πραγματικά θέλαμε, τότε δεν θα έπρεπε να τον παντρευτούμε και να τον πάρουμε στον λαιμό μας λέγοντας του ψέμματα. Γιατί αλλού είμαστε και αλλού θα θέλαμε να είμαστε. Εγκλήματα και πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε…

Συμφωνώ πιθανόν ,
αντέδρασα μόνο στο ΄ότι ένας άνθρωπος δηλώνει ερωτευμένος με την γυναίκα του, την λατρεύει αλλά παρόλα αυτά πρέπει να το χαλάσει, να ταλαιπωρείται συναισθηματικά και να βρίσκεται στην αγκαλιά της συντρόφου του με το μυαλό να ταξιδεύει σε κάποια άλλη με πολλά αναπάντητα ερωτήματα.. Κ η γυναίκα του να απολαμβάνει αυτή την αγκαλιά χωρίς να γνωρίζει. Ε, αυτό με ενοχλεί κατάλαβες?

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ