ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.8.2020 | 21:46

Σε μια εβδομάδα κλείνω τα 27 μου...

Και είμαι ολομόναχος. Δίχως φίλους, δίχως κοπέλα. Κανείς δεν με έχει ανάγκη. Και αυτό συμβαίνει τα τελευταία πολλά χρόνια. Επηξα στη μοναξιά και δεν αντέχω άλλο. Στην έως τώρα ζωή μου δεν έχω ζήσει τίποτα από φιλίες, έρωτες, σεξ κλπ... Νιώθω σαν να βγήκα στη ζωή ξαφνικά, τωρα στα πρόθυρα των 27 μου. Σαν να μην έχω ζήσει 26 ολόκληρα χρόνια, 9 εκ των οποίων ως ενήλικας... Καποτε δε με ένοιαζε. Και αυτή μου η αδιαφορία με οδήγησε εδώ που είναι σήμερα. Και αυτό που έχω καταντήσει, πλέον με θλιβει.Θέλω να ζήσω, να κάνω παρέες, να βγω να διασκεδάσω, να γνωρίσω κοπέλες, να κάνω σεξ, και γενικά να κάνω όλα όσα δεν έκανα αυτά τα 9 ενήλικα χρόνια μου...Όμως τώρα είναι πολύ αργά. Παρά πολύ αργά. Έχω χάσει τόσα όμορφα χρόνια, που η άλλοι ζούσαν κι εγώ απλώς υπηρχα... Έχω μείνει πολύ πίσω και νιώθω ότι δε θα καλύψω αυτό το χαμένο έδαφος ποτέ.... Έφτασα να έχω μια ζωή γεμάτη απωθημένα... Ειλικρινά, πλέον, δεν ξέρω τι νόημα έχει να προσπαθήσω για το οτιδήποτε. Αισθάνομαι ότι η ζωή μου έχει ήδη τελειώσει... Γιατί όλα εκεινα που θα μπορούσα να ζήσω γύρω στα 20 μου δεν θα τα ζήσω ποτέ.... Έχω ένα τεράστιο κενό μέσα μου που δυστυχώς δεν θα καλυφθεί ποτέ... Πειτε μου, λοιπόν, τι νόημα έχει να προσπαθήσω το οτιδήποτε; Απλά έχασα τη βασική 10ετια της ζωής μου. Μια 10ετια που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό όλη σου τη ζωή. Απλά δεν μπορώ να αρχίσω να ζω στα 27 μου και να χτίσω τη ζωή μου στα 30 η τα 32 μου... Το τρένο έφυγε κι εγώ δεν έφτασα καν στον σταθμό...
12
 
 
 
 
σχόλια
Έχεις δίκιο.Αν δε ζήσεις τη μισή δεκαετία των 20 σου, οι υπόλοιπες 5,5 με 6,5 δεκαετίες τις ζωής σου είναι άχρηστες. Μόνο αυτά τα 5 χρόνια μετράνε. Τιποτ'άλλο.(Αυτό δεν ήθελες ν'ακούσεις ή λάθος κατάλαβα;)
Αργα δεν εισαι,παλι προλαβαινεις.Απλα πρεπει να δεις τι πηγε λαθος,να διορθωσεις οτι μπορει να διορθωθει και να ξεκινησεις προς τα εκει που θελεις να πας και να γινεις.Η αλλαγή θέλει διαχείριση και κοτσια. . . Το θέμα ειναι να τα έχεις κ να τολμάς.Και εγώ θα ήθελα γρηγορότερα αλλά δεν γίνονται όλα αμέσως.
Πρέπει να βρεις ανθρώπους που να έχουν τα ίδια βιώματα και τις ίδιες ελλείψεις με σένα για να σε καταλάβουν και να μπορέσεις να ενταχτείς στην παρέα τους.Ανθρώπους ειλικρινείς που να σέβονται και να μην κοροϊδεύουν τη μοναξιά, τη δειλία, το φόβο, την αδυναμία επικοινωνίας, την εμφάνιση, την οικονομική κατάσταση του άλλου.Να βρεις τέτοιους ανθρώπους είναι σπάνιο αλλά όχι ακατόρθωτο.Όταν λέω τέτοιους ανθρώπους, εννοώ έναν-δύο, μη νομίζεις πως θα είναι περισσότεροι αυτοί που θα σε δεχτούν όπως είσαι και με τις ελλείψεις σου.Οι δύο τελευταίες προτάσεις της εξομολόγησής σου, ναι, είναι αλήθεια, δυστυχώς έτσι είναι.
Απλά δεν μπορώ να αρχίσω να ζω στα 27 μου και να χτίσω τη ζωή μου στα 30 η τα 32 μου... Πηγή: www.lifo.grAλήθεια;Και τι σκοπεύεις να κάνεις; Να πας να μονάσεις; Να αυτοκτονήσεις; Η να ζήσεις μέχρι να πεθάνεις μίζερος; Β Λ Α Κ Ε Ι Ε Σ.Καταλαβαίνω πλήρως τα αρνητικά σου συναισθήματα, όμως η προσέγγιση σου στο θέμα, δεν είναι λογική. Πάει 10 χρόνια πέρασαν και είσαι 27. Ότι και να είχες κάνει, είτε καλά να είχες περάσει είτε όχι, σημασία έχει το τι κάνεις αυτήν την στιγμή και τι θα κάνεις μετά. Δεν λεω καλό θα ήταν να έχεις ωραίες αναμνήσεις όμως δεν είναι ποτέ αργά να φτιάξεις.Επίσης. Είναι άτομα που δεν έζησαν ωραία την περίοδο 17 με 27 γιατί είχαν προβλήματα υγείας, οικονομικά προβλήματα, έγινε στην χώρα τους μια καταστροφή, έχασαν κάποιον δικό τους, άλλοι κάνανε χάλια σχέσεις, ή είχαν κακούς φίλους, άλλοι όντως πέρασαν ωραία κλπ κλπ. Δεν πέρασαν όλοι καλά. Ο καθένας έχει την δική του πορεία και δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε την ζωή μας με αυτή του "μέσου όρου" όπως τον έχουμε στο μυαλό μας...Επιπλέον, είναι άτομα που ενώ είχαν μια χαρά κοινωνική ζωή μέχρι τα 27, μέτα έχασαν τους φίλους τους, χώρισαν και έμειναν άνεργοι... Και αυτοί τελειωμένοι είναι; Ξεκίνα κάποια δραστηριότητα και μάθε σιγά σιγά να πλησιάζεις κοπέλες. Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν θα αλλάξει κάτι, αλλά προσπάθησε τουλάχιστον.
Μα τι είναι αυτά που λες ?, καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι αλλα δεν πιστευω πως ειναι σωστό να θεωρείς να πως τελείωσε η ζωή στου στα 27 , μα στα 27!!!!.όλα διορθώνονται , όλα γίνονται, είσαι πολύ νέος , έχεις όλη την ζωή μπροστά σου να καλύψεις όλα τα κενά και ακόμη περισσότερα. Άσε αυτές τις σκέψεις στην άκρη , μόνο κακό μπορούν να σου κάνουν , σήκω ΤΩΡΑ και φτιάξε την ζωή που θες να ζήσεις. Το χρωστάς στον εαυτό σου , η ζωή τελειώνει όταν κλείνουμε για πάντα τα μάτια μας, μέχρι τότε έχουμε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απένταντι στον εαυτό μας να ζήσουμε όσο καλύτερα γίνεται και ενας από τους τρόπους που μπρούμε να το κάνουμε αυτό είναι να μας συγχωρούμε για τα λάθη μας , να τα διορθώνουμε και να πηγαίνουμε παρακάτω , εκεί που λαχταρά η ψυχή μας.
Φιλίες,έρωτες,σεξ.Πραγματικά τώρα,νομίζεις ότι έχασες και τίποτα σημαντικό;Για μένα τα χρόνια δεν έχουν περάσει έτσι όπως το περιγράφεις.Ασχολήσου με τον αθλητισμό,τα video games και το διάβασμα.Όλα τα άλλα είναι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ!Οι φιλίες ας περιοριστούνε στις διαδικτυακές και το σεξ στο περιστασιακό.Thank me later.
Φίλε μου, με συγκίνησες. Θα σου πω ότι ήμουν σε χειρότερη φάση από τη δική σου. Έζησα έτσι μέχρι τα 32 μου, οπότε και έκανα την πρώτη μου σχέση. Ευτυχώς είχα λίγους, αλλά καλούς φίλους. Είμαι πια 38 ετών και ακόμα παλεύω με τα απωθημένα. Και φυσικά κανείς χορτάτος τριγύρω δεν καταλαβαίνει. Θεωρούν ότι φταις εσύ αποκλειστικά, λες και δεν υπάρχουν προβλήματα, κακοτοπιές και η πουτάνα η τύχη στη ζωή των ανθρώπων.Φυσικά και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να φροντίζεις τον εαυτό σου σε όλα τα επίπεδα και να προσπαθείς κάθε μέρα για την κοινωνικοποίησή σου και το "άνοιγμα" στον κόσμο. Όντως ο χρόνος δε γυρνά πίσω, αλλά υπάρχει χρόνος μπροστά να γευτούμε τόσα και τόσα που μας επιφυλάσσει η ζωή. Μη μασήσεις τώρα και χάσεις κι άλλο χρόνο. Στην ανάγκη, ζήτα αν μπορείς και ψυχολογική-θεραπευτική βοήθεια, ώστε να ενισχύσεις τον εαυτό σου σε αισιόδοξη τροχιά. Τα ίδια κάνω κι εγώ και αποδίδει. Μην παραιτηθείς, είναι κρίμα. Είσαι πολύ νέος! Καλή τύχη από κάποιον που σε νιώθει...
Ε ρε κολλημα με τα 30.Δηλαδη οι 30ρηδες δεν κανουμε σεξ, δεν παμε σε παρτυ , δεν ταξιδευουμε? Παρτο αλλιως και μην εισαι τοσο αρνητικος. Εχεις παραιτηθει χωρις λογο. Τα 30 ειναι επισης εξαιρετικη δεκαετια για νεα δυναμικα ξεκινηματα σε ολους τους τομεις. Το προβλημα σου δεν ειναι οτι μεγαλωνεις. Αλλα οτι παντα κατι θα βρισκεις για να αναβαλλεις την αλλαγη που τοσο χρειαζεσαι.
Ουτε καν.Εχεις ολη τη ζωη μπροστα σου.Τα βιωματα και οι εμπειριες στη ζωη ενος ανθρωπου δεν ειναι κατι γραμμικο οπως ειναι η ηλικια.Εσυ εχεις τη γνωση που θα σε κανει να δινεις στα βιωματα σου στο εξης το αλατοπιπερο που τους αξιζει. Απλως τωρα εχεις κατι σαν καταθλιψη και τα βλεπεις ολα μαυρα. Λογικο. Να φροντισεις στο εξης να κανεις την καθε μερα να μετραει και να αφηνει η καθε μερα σου κατι για το μελλον σου. Ξεκίνα με το να διωξεις τους τοξικους συγγενεις σου που πιθανοτατα θα εχεις και σε γεμιζουν απελπισια.