Ξεκινούν περιπολίες με μεγάφωνα από την ΕΛ.ΑΣ. - Στόχος οι δημόσιες συναθροίσεις

Ξεκινούν περιπολίες με μεγάφωνα από την ΕΛ.ΑΣ. - Στόχος οι δημόσιες συναθροίσεις Facebook Twitter
3

Περιπολίες με μεγάφωνα κατά τις οποίες οι αστυνομικοί θα ενημερώνουν τους πολίτες ότι οι δημόσιες συναθροίσεις από δέκα άτομα και πάνω  απαγορεύονται ξεκινά άμεσα η αστυνομία.

Η περιορισμένη κίνηση ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες είναι προτεραιότητα των περιπολιών και το μήνυμα θα καλεί όσους παραβιάζουν την απαγόρευση να συμμορφώνονται με τη σύσταση.

Χθες μάλιστα, αστυνομικοί και στην Πάτρα, πραγματοποίησαν περιπολίες για την πιστή εφαρμογή του νέου μέτρου.

 

Αντίστοιχη εικόνα είχαμε και στη Θεσσαλονίκη στο παραλιακό μέτωπο:

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, το μήνυμα θα είναι ηχογραφημένο στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, πιθανόν όμως και στα Αραβικά προκειμένου να γίνεται κατανοητό και από μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε με πρωτοβουλία των επικεφαλής της Άμεσης Δράσης έλεγχος στα μεγάφωνα των περιπολικών αλλά και των μοτοσικλετών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους.

Το μέτρο με τις περιπολίες θα υλοποιηθεί στην Αττική και τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας και οι οδηγίες δόθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής αξιωματικών όλων των νομών.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, με πρόστιμο για τους παραβάτες ύψους 1.000 ευρώ στον καθένα τέθηκε σε ισχύ ήδη από χθες κατόπιν απόφασης της Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Επίσης, στόχος των περιπολιών θα είναι να αποτραπούν τυχόν ληστείες ή ακόμη και ενδεχόμενο πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, αλλά και να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες.

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 167 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 174 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Αναλυτικά:

την Πέμπτη 12 Μαρτίου 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις,
την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη,
το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις,
την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις,
τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις,
την Τρίτη 17 Μαρτίου 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις και
την Τετάρτη 18 Μαρτίου 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις.


Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν:

66 στην Αττική,
29 στη Δυτική Ελλάδα,
11 στη Θεσσαλία,
9 στη Θεσσαλονίκη,
9 στην Κεντρική Μακεδονία,
8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
7 στο Νότιο Αιγαίο,
7 στην Κρήτη,
6 στη Δυτική Μακεδονία,
6 στην Πελοπόννησο,
6 στη Στερεά Ελλάδα,
4 στο Βόρειο Αιγαίο,
4 στα Ιόνια Νησιά και
2 στην Ήπειρο


Οι συλληφθέντες συνελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Επειδή η βλακεία έχει πιάσει ταβάνι οι λογικοί να μείνουν μέσα και να προστατευθούν Χ10 δεν υπάρχει άλλη λύση. Άλλωστε με τους χαζούς δεν θα υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία. Είναι μονόδρομος.Το λογικό είναι να ακολουθήσει κλείδωμα με εντολή και τσεκ ποιντ να δείχνεις την άδεια κυκλοφορίας σου.Αν και πάλι η βλακεία συνεχίσει να κυκλοφορεί σα να μην τρέχει τίποτα, άστους να πεθάνουν. Έχουν καταντήσει κουραστικοί.
Δεν κατάλαβες, κανείς δεν πεθαίνει από τον συγκεκριμένο ιό. Μόνο από υποκείμενα νοσήματα. Απλά γίνεσαι φορέας, περνάς την ίωση χωρίς να καταλάβεις τίποτα ή με ελαφρά συμπτώματα, κάνεις αντισώματα και τέλος.Η βόλτα και ο ήλιος καλό κάνουν. Αλλά μεταδίδεις στους πάντες.
Ναι είπε κανείς το αντίθετο? Το περνάς ελαφριά...και στην χειρότερη με πνευμονία.Αλλά γιατί να ρίξω κορόνα γράμματα αν θα βγάζω τα πνευμόνια μου ή ακόμη να μου αφήσει κουσούρι επειδή εσύ μου θέλεις βολτούλα? Κάποιοι μένουν με μεγαλύτερα ή ευαίσθητα άτομα γιατί να μπουν σε διαδικασίες που μπορεί να είναι επικίνδυνες? Και σε μια τελική γιατί να πρέπει να περνάω από τσεκ ποιντ για να πάω να πάρω τα απαραίτητα? Γιατί αν συνεχίσουν οι στόκοι να κάνουν βολτουλες αυτό θα μας πουν.