Κωνσταντοπούλου σε Βαρουφάκη: Πρόθυμη να δημοσιεύσω εγώ τις ηχογραφήσεις των Eurogroup

Κωνσταντοπούλου σε Βαρουφάκη: Πρόθυμη να δημοσιεύσω εγώ τις ηχογραφήσεις των Eurogroup Facebook Twitter
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προθυμοποιήθηκε να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
8

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προθυμοποιήθηκε να δημοσιοποιήσει εκείνη τις ηχογραφήσεις των Eurogroup, για λογαριασμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Την Παρασκευή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή φάκελο με στικάκι που- όπως υποστηρίζει- περιέχει την απομαγνητοφώνηση από τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup που είχε κάνει ο ίδιος το 2015. Όμως, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, του επέστρεψε τον φάκελο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στον κ. Βαρουφάκη με ανάρτηση στα social media, στην οποία αναφέρει ότι οι ηχογραφήσεις έπρεπε να είχαν υποβληθεί το 2015, ενώ δήλωσε πρόθυμη να τις δημοσιοποιήσει εκείνη.

«Πολύ λίγο, πολύ αργά. Αυτές οι ηχογραφήσεις έπρεπε να είχαν υποβληθεί το 2015. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υποβάλατε όταν ήμουν εγώ πρόεδρος της Βουλής. Επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Είμαι ακόμη πρόθυμη να το πράξω, αν θέλετε να το κάνει κάποιος άλλος για εσάς», ανέφερε στην ανάρτησή της η κ. Κωνσταντοπούλου.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την άρνηση του κ. Τασούλα να παραλάβει τον φάκελο με το στικάκι, προανήγγειλε σε ανάρτησή του ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου το ΜέΡΑ25 θα έχει δώσει πρόσβαση σε όλους στις ηχογραφήσεις.

Πολιτική
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Καταλαβαίνω ότι θέλουν τον Τσίπρα να μείνει στην πολιτική για να τον γλεντάνε, αλλά έχουν ηθική υποχρέωση να οδηγήσουν τους υπεύθυνους για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
@skeletor 15.2.2020 | 15:48Πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν αδιάσειστα στοιχεία. Δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω αυτά υπάρχουν. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να μετατρέψουν αυτόν τον συρφετό που αποπειράθηκε ανατροπή του πολιτεύματος, σε μάρτυρες στα μάτια του 24% που εξακολουθεί να τους στηρίζει.
Δεν νομίζω ότι θα γίνουν μάρτυρες μετά τη ζημιά που έκαναν στη χώρα και το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Άσε που θα κελαηδήσουν όλοι στα δύσκολα. Δες τι γίνεται με Παπαγγελόπουλο. Άρχισαν τώρα να κελαηδάνε και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. =======================
SmoothΓενικά συμφωνώ.Η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο - φαντάζομαι για αυτό μιλάμε -, μπορεί να υπάρχουν πολλά δεδομένα για να στοιχειοθετηθεί, όμως θα είναι μια μακρά διαδικασία και σίγουρα θα προκαλέσει ένα ΝΕΟ ΔΙΧΑΣΜΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ. Μην το ξεχνάμε αυτό και πόσο ανάγκη έχουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. Θεωρώ ότι από αυτούς που ακόμη στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι δεν το κάνουν από ιδεολογική επιλογή, αλλά για να μην χάσουν ενδεχομένως την δουλειά τους. Μιλάω για το Δημόσιο και την τελείως διαφορετική πολιτική του Μητσοτάκη έναντί του, σε σχέση με τον Τσίπρα.Αυτοί λίγο-πολύ ξέρουμε τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν στο εκλογικό σώμα.Σημασία έχει οι υπόλοιποι να "ξεκολλήσουν" από τον ΣΥΡΙΖΑ και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, να μειωθεί πολύ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Αν εξυγιανθεί και το Δημόσιο με λογική, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει εκεί που του αξίζει.Στο 4 %. Ή ακόμη και να πάνε σπίτι τους. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τιμωρία για τους πιο λαοπλάνους πολιτικούς στην Μεταπολίτευση.
Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του 24% είναι κατά την γνώμη μου κρυφοσυριζαίοι. Δεν θα τολμούσαν να υποστηρίξουν τον σύριζα στα φανερά (στο καφενείο του χωριού τους πχ). Εκτός βέβαια από τους πασοκτζήδες σε Κρήτη, Αχαΐα, Ηλεία και τους συγχωριανούς του Τσίπρα στην Άρτα. Συμφωνώ με τον ΕΛΠΟ, πως οι υπόλοιποι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Όμως το παλαιό 3%-4% που ψήφιζε Σύριζα πριν από το 2012 μάλλον έχει φύγει ολόκληρο προς αριστερά και ακροαριστερά κόμματα και κομματίδια.