Χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο και στην Αττική φέρνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία»

Χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο και στην Αττική φέρνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία» Facebook Twitter
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
1

Τα πρώτα χιόνια σε περιοχές της Αττικής με χαμηλό υψόμετρο είναι πιθανό να φέρει η επερχόμενη κακοκαιρία «Ζηνοβία» έως την Κυριακή, ενώ στην Πάρνηθα έχει ήδη χιονίσει σε μεγάλο υψόμετρο.

Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής/αρκτικής προέλευσης αναμένεται να κινηθούν προς την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και το αποτέλεσμα αυτής της ψυχρής εισβολής θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ο σχηματισμός της «Ζηνοβίας».

Η κακοκαιρία είναι η πρώτη φέτος που αναμένεται να έχει αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά και να επηρεάσει από το Σάββατο έως τη Δευτέρα κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, καθώς επίσης το Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο, αλλά και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με πολύ χαμηλό υψόμετρο (κατά τόπους και σε πεδινά τμήματα).

Χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο και στην Αττική φέρνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία» Facebook Twitter
Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής/χιονιού έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής 29/12/2019. Επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα.

Ενδεχομένως χιόνια θα πέσουν επίσης σε περιοχές της Αττικής και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου με χαμηλό υψόμετρο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα νησιωτικά τμήματα και η Κρήτη θα επηρεαστούν από κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές, ενώ στις Σποράδες θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο και στην Αττική φέρνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία» Facebook Twitter
Εκτιμώμενες εντάσεις ανέμων το βράδυ της Κυριακής 29/12/2019.

Παράλληλα, κατά το τριήμερο Σάββατο 28/12 - Δευτέρα 30/12 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όσοι γουστάρουν Χριστούγεννα με χιόνι...η άγια τους χαρά!Για εμένα πάλι το χιόνι είναι εφιάλτης. Ξέρω ότι γκρινιάζω συνεχώς επί του θέματος, και στο ίντερνετ και έξω όταν μιλάω με κάποιον...αλλά δεν μπορώ. Κρυώνω και τρέμω σαν το ψάρι...έχω την επιλογή να κάτσω σπίτι και να το "απολαύσω" από το παράθυρο, αλλά θέλω να πάω έξω να κάνω καμιά δουλειά....και ζορίζομαι.