Κατάληψη στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ - Θα λήξει όταν αρχίσει η πορεία για τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Κατάληψη στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ - Θα λήξει όταν αρχίσει η πορεία για τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ Facebook Twitter
2

Σε κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν χθες το βράδυ φοιτητικοί σύλλογοι, που συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Η Πολυτεχνική Σχολή βρίσκεται υπό κατάληψη από τους Συλλόγους Φιλολογικού, Μουσικού, Αρχιτεκτονικής και Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών ΕΜΠ. Οι λόγοι της κατάληψης έχουν να κάνουν αφενός με την σημερινή έλευση του πρωθυπουργού και τις προγραμματικές δηλώσεις που θα πραγματοποιήσει, οι οποίες έρχονται σε μια συγκυρία όπου έχει ψηφίσει την κατάργηση του ασύλου και έχει εξαγγείλει μια σειρά τόσο αντιεργατικών, όσο και αντιεκπαιδευτικών μέτρων, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις αλλά και στα φοιτητικά μας -διαγραφές φοιτητών οι οποίες περνάνε το όριο των ν+2, κατακερματισμός των πτυχίων μας και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την επιλογή των πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ να κάνουν lock out στο Πανεπιστήμιο, ούτως ώστε να υπάρξει μία αποστειρωμένη ζώνη γύρω από τη ΔΕΘ», δήλωσε εκπρόσωπος των φοιτητών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν χθες παρέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον πρύτανη και τους τέσσερις αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ, οι οποίοι άκουσαν τα αιτήματά τους και συνομίλησαν μαζί τους.

«Από εχθές το μεσημέρι που μεταφέρθηκαν οι καταλήψεις στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξε καμία ζημιά, ούτε υπήρχε κάποια ανάμειξη εγκληματικών στοιχείων", επισήμανε ο εκπρόσωπός τους, διαβεβαιώνοντας ότι "περιφρουρούμε το Πολυτεχνείο, περιφρουρούμε το άσυλο και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να προβεί σε πράξεις που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα».

«Σήμερα η κατάληψη λήγει με την αντικυβερνητική πορεία για τη ΔΕΘ, που θα ξεκινήσει στις 5:30 από το Πολυτεχνείο και θα κινηθεί ενιαία με τα υπόλοιπα καλέσματα της πόλης», διευκρίνισε.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM