ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.3.2019 | 21:13

Διατροφικές διαταραχές

Καλησπέρα σας,Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια δωρεάν τηλεφωνική γραμμή στην οποία να μπορώ να μιλήσω σχετικά με διατροφικές διαταραχές; Η κατασταση είναι πλέον στο απροχώρητο και σωματικά και από άποψη χρημάτων , αφού τα πετάω όλα σε αηδιες τύπου φαγητά ντελιβερι, σοκολάτες κτλ. Έψαξα αλλά δε βρήκα κςτι στο ίντερνετ σχετικό με αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να επισκεφτώ ψυχολόγο θ ψυχίατρο καθώς ζω σε μικρή κοινωνία και δε θέλω να μαθευτει, καθώς ξέρω πως θα επηρεάσει τον εργοδότη μου. Από την άλλη δεν έχω και τα χρήματα να πάω, αφού τα πετάω όλα σε αηδιες όπως προείπα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Mε μια προχειρη αναζητηση στο διαδικτυο βρηκα αυτα: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ 18 ΆΝΩ (ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ)-2106448980ΑΝΑΣΑ-2109234904ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ)-210­7289142ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ Π & Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ)-210­7710824Ο ψυχολογος και ο ψυχιατρος οφειλουν να τηρουν πληρη εχεμυθεια, αρα δεν μπορω να φανταστω πως θα φτασει στα αυτια του εργοδοτη σου. Επισης λες οτι δεν εχεις λεφτα για να επισκεφτεις καποιον ειδικο. Εδω ομως κανεις λαθος. Λεφτα εχεις. Απλως τα σπαταλας με τον λαθος τροπο. Ομως μην απελπιζεσαι. Αυτο μπορει να διορθωθει. Οπως ηδη αναφερθηκε πλεον γινεται να παρακολουθησεις συνεδριες και μεσω σκαιπ. Μπορεις επισης να αναζητησεις για δωρεαν παροχες ψυχολογικης υποστηριξης απο τους φορεις του δημου σου. Οπως και να εχει πρεπει να αναζητησεις βοηθεια. Υποθετω οτι το ανθυγιεινο φαγητο λειτουργει για σενα ως διεξοδος απο την καθημερινοτητα. Ισως εκει αναζητας συναισθηματικη ασφαλεια. Ωστοσο εσυ ξερεις. Μεσα σου κρυβεται η απαντηση. Αν εχεις αναγκη να μιλησεις καπου, μπορεις να μου στειλεις στο μειλ.
Πιθανόν να σε βοηθούσε ένας ψυχολόγος, στο να αναζητήσεις τα αίτια που σε οδηγούν να σπαταλάς τα χρήματά σου αποκλειστικά σε junk food. Το νετ, δεν είναι η Μεγάλη Βίβλος της Γνώσης, εντάξει; Βοηθητικό εργαλείο είναι.Αν και η κύρια απορία μου είναι: Να μαγειρεύεις, ξέρεις;Το 2ευρω που θα δώσεις για να αγοράσεις το μπέργκερ, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα (ούτε 15 λεπτά, δηλαδή) μια νοστιμότατη Ναπολιτέν με την παρμεζάνα της, από πάνω ή μια πράσινη σαλάτα που θα φτιάξεις μόνη σου βάζοντας μέσα γαλοπούλα, αβγό και μια σος μαγονιέζας/γιαουρτιού.Έχει εξαιρετικές εκπομπές ο Τζέιμι Όλιβερ, επί του θέματος, αν σε ενδιαφέρει.
Σωστά υπέθεσες ότι πρέπει να απευθυνθείς σε ψυχίατρο ή ψυχολόγο. Δεν έχω ακούσει ποτέ να υπάρχει κάποια σχετική τηλεφωνική γραμμή. Το ότι δεν έχεις χρήματα για επίσκεψη σε ειδικό (υπάρχουν και γιατροί και ψυχολόγοι που παρέχουν υπηρεσίες μέσω skype σε κάποιες περιπτώσεις), επειδή ξοδεύεις τα λεφτά σου σε «αηδίες», όπως καταλαβαίνεις, είναι φτηνή δικαιολογία, τη λες στο εαυτό σου για να σε σαμποτάρεις πιθανώς. Ζήτα βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Αν δεν εμπιστεύεσαι κάποιον στην περιοχή σου, πήγαινε στην επόμενη κοντινή περιοχή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ