Ο Γιώργος Λάνθιμος και οι τρεις πρωταγωνίστριές του στο εξώφυλλο του The Hollywood Reporter

Ο Γιώργος Λάνθιμος και οι τρεις πρωταγωνίστριές του στο εξώφυλλο του The Hollywood Reporter Facebook Twitter
Η Ρέιτσελ Βάις, ο Γιώργος Λάνθιμος, η Ολίβια Κόλμαν και η Εμα Στόουν
2

Mε ένα εκτενές αφιέρωμα στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και το εξώφυλλό του αφιερωμένο στις τρεις πρωταγωνίστριες του «The Favourite» κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του The Hollywood Reporter. 

Το δημοσίευμα συμπίπτει χρονικά με την άτυπη έναρξη της «οσκαρικής» περιόδου κατά την οποία αρχίζουν να ξεχωρίζουν στον ορίζοντα των βραβεύσεων οι ταινίες που προκρίνονται. 

Η ταινία «φαίνεται να εξασφαλίζει αρκετές υποψηφιότητες, αλλά το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την καλύτερη ταινία», είχε αναφέρει το περιοδικό, σε δημοσίευμά του τον Σεπτέμβριο.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και οι τρεις πρωταγωνίστριές του στο εξώφυλλο του The Hollywood Reporter Facebook Twitter

Το «The Hollywood Reporter» μιλά με διθυραμβικά λόγια για το νέο έργο του Έλληνα σκηνοθέτη, και γράφει πως το «The Favourite» «θα κυλήσει στους κινηματογράφους σαν μια μετα-φεμινιστική χειροβομβίδα» ενώ προσθέτει πως η ταινία είναι γεμάτη με αρκετά συστατικά που μπορούν να ανατινάξουν τις πολιτικές φύλου για μια γενιά. 

To δημοσίευμα θίγει την επικαιρότητα του έργου καθώς υποστηρίζει πως το «Τhe Favourite» είναι τέλεια συγχρονισμένο με το ανακατεμένο zeitgeist της εποχής του #MeToo, όπου οι γυναίκες επιτυγχάνουν ιστορικές ωφέλειες από τις μεσοπρόθεσμες εκλογές των ΗΠΑ και ο Αμερικανός πρόεδρος συχνά εκτοξεύει σεξιστικές προσβολές. 

Παράλληλα αποκαλύπτει πως το έργο ήταν στα σκαριά για μια ολόκληρη εικοσαετία χωρίς όμως να αποφασίζεται η υλοποίησή του. Πίσω στο 1998, δεν ήταν εύκολο να βρεθεί χρηματοδότηση για ένα φιλμ που θα αφηγούνταν ένα ιστορικό ερωτικό τρίγωνο με τρεις γυναίκες πρωταγωνίστριες που δεν αφήνει σημαντικό χώρο σε άνδρες.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και οι τρεις πρωταγωνίστριές του στο εξώφυλλο του The Hollywood Reporter Facebook Twitter

Στο εκτενές αφιέρωμα, φιλοξενούνται δηλώσεις και των τριών πρωταγωνιστριών, Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν, οι οποίες μίλησαν ταυτόχρονα, μέσω τηλεφώνου στο περιοδικό. 

Ακόμα, αποκαλύπτονται οι δεύτερες σκέψεις κατά το casting, όπου ο Γιώργος Λάνθιμος, είχε απευθυνθεί αρχικά στην Κέιτ Γουίνσλετ, αλλά και στην Κέιτ Μπλάνσετ. 

Το περιοδικό περιγράφει τις πρόβες ως «κλασικές πρόβες Λάνθιμου», με την Έμα Στόουν να εξομολογείται πως ο σκηνοθέτης «επιθυμούσε να διαπιστώσει πόσο μπορούμε να νιώσουμε η μια την άλλη χωρίς να βλεπόμαστε». 

Ο Γιώργος Λάνθιμος και οι τρεις πρωταγωνίστριές του στο εξώφυλλο του The Hollywood Reporter Facebook Twitter

Η Έμα Στόουν δήλωσε πως μετά την ανάγνωση του σεναρίου «ικέτεψε» για τον ρόλο, ενώ ο σκηνοθέτης της ζήτησε να κάνει μαθήματα για να βελτιώσει την αγγλική προφορά της, γεγονός που σύμφωνα με την ηθοποιό αποδεικνύει πως ο Λάνθιμος δεν είχε Αμερικανίδα ηθοποιό στο μυαλό του γι αυτό τον ρόλο.

«Όλα τα ανθρώπινα όντα είναι το ίδιο. Είμαστε όλοι πολυπρόσωποι, πολυεπίπεδοι, αηδιαστικοί και πανέμορφοι, ισχυροί και αδύναμοι και βρώμικοι και λαμπροί. Αυτό είναι και το όμορφο [του The Favourite]. Δεν απεικονίζει τις γυναίκες παλιομοδίτικα σαν να είναι έτοιμες να σπάσουν», δήλωσε η Ολίβια Κόλμαν όταν ρωτήθηκε για το αν η ταινία αποτελεί «μια οπισδθοδρόμηση για τις γυναίκες».

Ο Γιώργος Λάνθιμος και οι τρεις πρωταγωνίστριές του στο εξώφυλλο του The Hollywood Reporter Facebook Twitter
Culture
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

2 σχόλια
«Όλα τα ανθρώπινα όντα είναι το ίδιο. Είμαστε όλοι πολυπρόσωποι, πολυεπίπεδοι, αηδιαστικοί και πανέμορφοι, ισχυροί και αδύναμοι και βρώμικοι και λαμπροί. Αυτό είναι και το όμορφο [του The Favourite] διαβάζω αυτο και μετα βλέπω την επι μια δεκαετια μπλαζε με το ιδιο ακριβος υφος φατσα του Λανθιμου .Λολ