ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.7.2018 | 01:43

Παράπονο

Με όλους τους άντρες, που πέρασαν από την ζωή μου, υπήρξα πρωτίστως φίλη. Επεδίωκα τις ισότιμες σχέσεις χωρίς καταπίεση και δεν έκανα ποτέ καμμία "συναλλαγή" με κανέναν. Δεν ζήτησα τίποτα, δεν πίεσα ποτέ για γάμο ή παιδί ή για οτιδήποτε άλλο. Σεβόμουν πάντα τον προσωπικό χρόνο και χώρο του άλλου, δεν έψαξα ποτέ κινητά, δεν παρακολούθησα ποτέ κανέναν, δεν απαγόρευσα τίποτα σε κανέναν. Όλα τα έλυνα με τον διάλογο και δεν προκαλούσα ποτέ σκηνές ή καβγάδες. Δούλευα από τα 20, σπούδασα, ξανασπούδασα και πάντα ήμουν ανεξάρτητη. Δεν καπέλωσα όμως ποτέ κανέναν και πάντα ήξερα πότε να είμαι γυναίκα και πότε φίλη. Ερωτεύτηκα και μετακίνησα βουνά για εκείνους τους έρωτες.Και όμως, κανείς από αυτούς δεν θέλησε να προχωρήσει την ζωή του μαζί μου. Παντρεύτηκαν στην συνέχεια γυναίκες καταπιεστικές, κτητικές, που δεν τους άφηναν στιγμή μόνους, που αποφάσιζαν για όλα. Όλα όσα χλευάζαμε παρέα κάποτε και λέγαμε ότι ποτέ δεν θα γίνουμε έτσι, τα έκαναν με το παραπάνω. Μάθαινα από άλλους ή από τους ίδιους πόσο υπέφεραν και πόσο δυστυχισμένοι είναι. Ένας από αυτούς βρίσκεται στην ζωή μου τον τελευταίο καιρό, με το πρόσχημα της φιλίας και της "αδελφής ψυχής", που είμαι για αυτόν.Και απόψε αναβλύζει από μέσα μου ένα τόσο μεγάλο παράπονο, με πλημμυρίζει ένα συναίσθημα αποτυχίας και απαξίωσης.Νοιώθω ένα μηδενικό, ένα σκουπίδι.
6
 
 
 
 
σχόλια
Κοίτα, δύο τινά συμβαίνουν: είναι όλοι τους γελοίοι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή για όλους δεν μπορούσες να είσαι σύντροφος. Όπως αντιλαμβάνεσαι, μάλλον αυτά τα δύο τινά είναι ένα στην ουσία: δεν μπορούσαν να είναι μαζί σου γιατί αξίζαν κάτι άλλο και αυτό πήραν στο τέλος.
Πράγματι δεν είσαι η μόνη που νιώθεις έτσι. Προχθές μίλαγα με έναν συνάδελφο και μου έλεγε πως παντρεύτηκαν με την κοπέλα του, η οποία είναι και αρκετά μικρή ηλικιακά. To cut a long story short, τον πίεζε για παντρειά ενώ αυτός δεν ήθελε και χαζογέλαγε ότι τον κατάφερε και τον τύλιξε. Με έκανε να σκεφτώ πόσο διαφορετικά λειτουργώ εγώ από τη συγκεκριμένη κοπέλα και πόσο θα ξενέρωνα αν έπρεπε να πιέσω τον άλλον για να προχωρήσει μαζί μου ενώ δεν ήθελε. Παραείμαι περήφανη γι αυτό. Από την άλλη σκέφτηκα πόσο χαζή είμαι που σε όποιον άντρα γνώριζα του έδινα φροντίδα και αγαθά απλόχερα χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα και τελικά αυτοί κατέληξαν με άλλες γυναίκες. Μπορεί αυτοί οι συγκεκριμένοι άντρες που γνώρισες και γνώρισα να γουστάρουν γκρίνια και παντόφλα και γυναικουλίστικη συμπεριφορά. Μπορεί αυτό το πρότυπο να έχουν από τις μανάδες τους. Μπορεί μόνο έτσι να συμμαζεύονται για οικογένεια. Πολλά μπορεί. Εγώ πάντως ξενερώνω και με τη φάση και με αυτούς. Όχι δεν θα νιώσω σκουπίδι και μηδενικό επειδή δεν εκτίμησαν. Δικό τους πρόβλημα το ότι δεν εκτίμησαν, εγώ θα παραμείνω η ίδια. Και αν δεήσει και βρεθεί η ΑΛΗΘΙΝΗ αδερφή ψυχή, όλα σούπερ. Αλλιώς sorry- δεν θα πάρω.
Αντιλαμβάνομαι το παράπονο σου. Το κατανοώ. Και σου εύχομαι να βρεθεί ένας δυναμικός, διεκδικητικός και έτοιμος για σένα άνθρωπος, ο οποίος θα κάνει ότι μπορεί για να προχωρήσετε στη δημιουργία μιας όμορφης σχέσης και στη συνέχεια, οικογένειας.Επειδή όμως, τα δίπολα με ενοχλούν αφάνταστα, (και δίπολο εννοώ "η μπιτς ζευγάρωσε και του έβαλε και τα δύο πόδια σ' ένα παπούτσι με βέρα στο δεξία, ενώ η τίμια κορασίδα μένει ανύπανδρη) θα ήθελα να ξέρεις ότι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σε απασχολεί στις επιλογές των αντρών που πέρασαν από τη ζωή σου, είναι τα λόγια τρίτων, καθώς και τα δικά τους λόγια για το πόσο κακοπερνάνε και για το πόσο αδικημένοι είναι και για το πόσο μέγαιρες είναι οι γυναίκες τους. Βλέπεις, δεν έχεις ολοκληρωμένη και αντικειμενική εικόνα για το τί πραγματικά συμβαίνει στη ζωή τους και ποια η σκοπιμότητα πίσω απ' αυτήν την κλάψα.
έλα Παναγία μου! Και γιατί να νιώθεις εσύ σκουπίδι που έμπλεκες με αδύναμα ανθρωπάκια; Σου προτίνω να το δεις διαφορετικά. Δεν είσαι εσύ σκουπίδι, αυτοί πέταξαν τη ζωή τους στα σκουπίδια. Φαίνεσαι δυνατός και αξιόλογος άνθρωπος, κοίτα να βρεις έναν εξίσου δυνατό και αξιόλογο άνθρωπο να κάνεις χωριό και ασε τις "αδελφές ψυχές" στη δυστυχία τους, σου απορροφούν μόνο δύναμη και ενέργεια χωρίς να σού δίνουν τίποτα.