Αυτός ο 30χρονος άντρας αποφάσισε να φορά ψηλοτάκουνες γόβες στο γραφείο και εξηγεί το γιατί

Αυτός ο 30χρονος άντρας αποφάσισε να φορά ψηλοτάκουνες γόβες στο γραφείο και εξηγεί το γιατί Facebook Twitter
5

O Ashley Maxwell-Lam είναι 30 ετών και εργάζεται στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των ασφαλειών σε τραπεζικό όμιλο στο Σίδνεϊ. Τρεις φόρες την εβδομάδα συνδυάζει τα καλοραμμένα του κοστούμια με ψηλοτάκουνες γόβες και εξηγεί τους λόγους πίσω από την κίνηση αυτή.

«Όταν αποφάσισα να φορέσω τις γόβες στη δουλειά, το είπα στη διευθύντριά μου και είπε ότι είναι εντάξει. Της εξήγησα όμως πως δεν την ρωτούσα και πως απλά της το ανακοίνωνα», αναφέρει στη συνέντευξή του ο Ashley.

Η υποδοχή του όταν φόρεσε τακούνια ήταν ως επί το πλείστον θετική, αλλά υπήρξαν κάποιες απογοητευτικές αντιδράσεις και υπάρχει μία ομάδα που - αναπάντεχα μάλλον- αντέδρασε άσχημα: αυτοί ήταν οι ομοφυλόφιλοι όπως λέει ο ίδιος.

Ο 30χρονος μετακόμισε από το Κουίνσλαντ στο Σίδνεϊ το περασμένο έτος μετά το θάνατο του πατέρα του ο οποίος ήταν υποστηρικτικός με την ομοφυλία του.

Αυτός ο 30χρονος άντρας αποφάσισε να φορά ψηλοτάκουνες γόβες στο γραφείο και εξηγεί το γιατί Facebook Twitter

Θυμάται πως σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους,πριν πάρει την απόφαση, μιλούσε με μια γυναίκα στέλεχος στην τράπεζα που εργάζεται και εκείνη του είπε πως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια την έκαναν να αισθάνεται ισχυρή. «Τη ρώτησα πώς θα μπορούσε ένα αντικείμενο να σε κάνει να αισθάνεσαι ισχυρός;» λέει ο 30χρονος και συμπληρώνει πως η απάντηση που πήρε ήταν «Δοκίμασε και θα καταλάβεις».

«Το έκανα και αμέσως κατάλαβα πως ήταν αλήθεια. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ περισσότερο δυνατός από τη στιγμή που φόρεσα ένα ζευγάρι γόβες στιλέτο και περπάτησα στο μαρμάρινο λόμπι». Τώρα έχει εννέα ζευγάρια στην ντουλάπα του και τα φορά τρεις φορές την εβδομάδα στη δουλειά.

«Δεν θέλω να είμαι γυναίκα, μου αρέσει που είμαι άνδρας. Αγαπώ απλώς την πλήρη αντίθεση ανάμεσα στην αρρενωπότητα και τη θηλυκότητα. Κάνει τους ανθρώπους να αμφισβητούν τα πράγματα», αναφέρει.

Ο Maxwell-Lam είπε ότι ένας ανώτερος διευθυντής δεν ήταν σίγουρος πώς να αντιμετωπίσει τη νέα εμφάνισή του, αλλά τελικά το συνήθισε και τώρα του κάνει κοπλιμέντα όταν φορά ωραίες γόβες. Λέει επίσης πως πολλά κορίτσια τον σταματούν στο δρόμο και βγάζουν φωτογραφίες μαζί του και πως γενικά ο κόσμος τον αντιμετωπίζει θετικά.

Αυτός ο 30χρονος άντρας αποφάσισε να φορά ψηλοτάκουνες γόβες στο γραφείο και εξηγεί το γιατί Facebook Twitter

«Γιατί φοράς τακούνια; Είναι αηδιαστικό, είσαι άνδρας» του είπαν όμως αρκετοί ομοφυλόφιλοι που τον κατηγόρησαν πως με τη συμπεριφορά του προκαλεί και προσθέτει στα αρνητικά στερεότυπα για την κοινότητα. Απορρίπτει αυτό τον ισχυρισμό και εξηγεί πως ο ίδιος αισθάνεται ελεύθερος.

«Δεν πρόκειται να πως ψέματα , μου αρέσει η προσοχή, αλλά δεν είναι ο λόγος για τον οποίο το κάνω. Δεν θέλω να αναγκάσω τους ανθρώπους να με δεχτούν - δεν είναι μια πράξη παραβίασης ή επιθετικότητας. Είναι επειδή το λατρεύω. Και αν ένα αγόρι ή ένα κορίτσι στο γραφείο μου με βλέπει και σκέφτεται ότι μπορεί να είναι λίγο περισσότερο ο εαυτός του, τότε μπορώ να κυκλοφορώ σε αυτόν τον κόσμο με το κεφάλι μου ψηλά» εξηγεί ο 30χρονος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Living / Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Μια ευγενική πολεμική τέχνη που δεν είναι μόνο αυτοάμυνα·γυμνάζει σώμα και μυαλό, προσφέρει αυτοπεποίθηση και ψυχική ηρεμία και γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Living / Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Εκτός από τάση και διακόσμηση, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που δύσκολα επιβιώνουν στις κλιματικές συνθήκες της Αθήνας. Και αυτό δεν θα σου το πει κανείς στους χώρους που θα τα αγοράσεις.
M. HULOT
Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Living / Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Η Μαντώ, η Δανάη και ο Αλέξης έφτιαξαν έναν χώρο όπου πρωταγωνιστούν τα ξύλινα παιχνίδια και τα παστέλ χρώματα, διαθέτει μαγαζί και μικρό μπαρ και οι κάτοικοι της γειτονιάς κάνουν φιλίες.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

σχόλια

3 σχόλια
Τι να πουν τα εκατομμύρια των γυναικών που είναι υποχρεωμένες να φορούν τακούνια; Αεροσυνοδοί, υποδοχή σε κλαμπ κι εστιατόρια, προώθηση προϊόντων, εργαζόμενες στον corporate world, ηθοποιοί, πολλές εργασίες που απαιτούν στολή με τακούνια ή δικά τους ρούχα αλλά με τακούνια. Τόσες φωτογραφίες εδώ στη lifo με γυναίκες που φορούν τακούνια, ποτέ δεν είδα ένα σχόλιο να κόπτεται κανείς για τη σπονδυλική τους στήλη.
Οι αεροσυνοδοί κατά την διάρκεια της πτήσης αλλάζουν παπούτσια,αν το έχετε παρατηρήσει, ειδικά αν πρόκειται για πτήσεις μεγάλως αποστάσεων.Τώρα γενικότερα μιλώντας,πράγματι έχετε δίκιο σπανίως μιλάμε για την ταλαιπωρία που υφίσταται το ανθρώπινο σώμα με αυτού του είδους τα παπούτσια,όταν τα φορούν οι κυρίες..κάπου το έχουμε συνηθίσει ίσως..το θεωρούμε φυσικό για μία γυναίκα να ταλαιπωρεί τα πόδια της με αυτόν τον τρόπο,"μπρος στα κάλη τι ειν' ο πόνος;;" κλπ κλπ..Προσωπικά και για τις κυρίες το ίδιο λέω όταν τις βλέπω με 12άποντα..