Φωτιά τώρα στου Ρέντη

Χριστιανοί μαστιγώθηκαν δημοσίως στην Ινδονησία επειδή έπαιξαν ένα παιδικό παιχνίδι

Χριστιανοί μαστιγώθηκαν δημοσίως στην Ινδονησία επειδή έπαιξαν ένα παιδικό παιχνίδι Facebook Twitter
3

Δύο Ινδονήσιοι χριστιανοί ραβδίστηκαν δημοσίως στη συντηρητική επαρχία Άτσεχ την Τρίτη, επειδή έπαιξαν ένα παιδικό παιχνίδι που θεωρείται ότι παραβιάζει τον ισλαμικό νόμο.

Εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν τη διαδικασία, γελοιοποιώντας και βγάζοντας φωτογραφίες το ζευγάρι, το οποίο δέχθηκε χτυπήματα με ένα ραβδί από ινδική κάλαμο.

Συνολικά, σε πέντε άτομα επιβλήθηκαν τέτοιου είδους ποινές χθες, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα ακόμη ζευγάρι που μαστιγώθηκε περίπου 20 φορές, επειδή εκφράστηκε με τρυφερότητα δημοσίως.

Η Άτσεχ είναι η μοναδική επαρχία στην Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου, που επιβάλει τον ισλαμικό νόμο «Σαρία». Εκεί οι πολίτες μπορεί να μαστιγωθούν για διάφορα αδικήματα -για παράδειγμα, επειδή έπαιξαν τυχερά παιχνίδια, κατανάλωσαν αλκοολούχα ποτά, έκαναν σεξ με άτομο του ίδιου φύλου ή είχαν σχέσεις εκτός γάμου.

Χριστιανοί μαστιγώθηκαν δημοσίως στην Ινδονησία επειδή έπαιξαν ένα παιδικό παιχνίδι Facebook Twitter
EPA/HOTLI SIMANNJUNTAK

Ειδικότερα, την Τρίτη, ο 61χρονος Dahlan Silitonga και η 45χρονη Tjia Nyuk Hwa ραβδίστηκαν έξι και επτά φορές αντίστοιχα, αφότου συνελήφθησαν επειδή έπαιζαν ένα παιχνίδι σε ένα συγκρότημα ψυχαγωγίας για παιδιά. Το παιχνίδι αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν νομίσματα για έπαθλα ή voucher, συμπεριλαμβανομένων μετρητών.

Το ζευγάρι κατηγορήθηκε για τζόγο, ενώ ένας άλλος άνδρας, ο Ridwan MR, μαστιγώθηκε 19 φορές επειδή συμμετείχε στο παιχνίδι.

«Αυτό γίνεται για να υπάρξει ένα αποτρεπτικό αποτέλεσμα, προκειμένου οι άνθρωποι να μην επαναλαμβάνουν τις παραβιάσεις της σαρία. Σκοπίμως το κάνουμε μπροστά στο κοινό... για να μη συμβεί ξανά», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπάντα Άτσεχ, Aminullah Usman.

Χριστιανοί μαστιγώθηκαν δημοσίως στην Ινδονησία επειδή έπαιξαν ένα παιδικό παιχνίδι Facebook Twitter
EPA/HOTLI SIMANNJUNTAK

Περίπου 300 θεατές, μεταξύ των οποίων και 20 τουρίστες από τη γειτονική Μαλαισία, γιούχαραν τους τρεις κατηγορούμενους για τζόγο καθώς δέχονταν τα ραβδίσματα σε μία αυτοσχέδια σκηνή έξω από ένα τέμενος.

«Είστε ηλικιωμένοι, δείξτε μεταμέλεια», φώναζε το πλήθος.

Χριστιανοί μαστιγώθηκαν δημοσίως στην Ινδονησία επειδή έπαιξαν ένα παιδικό παιχνίδι Facebook Twitter
EPA/HOTLI SIMANNJUNTAK

Η Tjia Nyuk Hwa προσπάθησε να κρύψει το πρόσωπό της με έναν ειδικό λευκό μανδύα και χιτζάμπ.

Οι δύο χριστιανοί συγκαταλέγονται ανάμεσα στους λίγους μη μουσουλμάνους που έχουν τιμωρηθεί με βάση με τον αυστηρό θρησκευτικό νόμο στην Άτσεχ, αφότου τέθηκε σε ισχύ το 2001 ως μέρος μιας συμφωνίας με την κεντρική κυβέρνηση για να τερματιστεί μια μακρόχρονη εξέγερση.

Χριστιανοί μαστιγώθηκαν δημοσίως στην Ινδονησία επειδή έπαιξαν ένα παιδικό παιχνίδι Facebook Twitter
EPA/HOTLI SIMANNJUNTAK

Περίπου το 98% των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων της Άτσεχ είναι μουσουλμάνοι που υπόκεινται στον θρησκευτικό νόμο. Οι μη μουσουλμάνοι που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα το οποίο παραβιάζει τόσο τους εθνικούς όσο και τους θρησκευτικούς νόμους, μπορούν να επιλέξουν με ποιο σύστημα θα γίνει η δίωξή τους.

Οι χριστιανοί και άλλοι μη μουσουλμάνοι μερικές φορές επιλέγουν το μαστίγωμα/ράβδισμα, προκειμένου να αποφύγουν μια μακρά δικαστική διαδικασία και τις ποινές φυλάκισης.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
3

Φωτιά τώρα στου Ρέντη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Διεθνή / Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Ο πρόεδρος κατηγόρησε την εφημερίδα ότι λειτουργεί ως «εικονικό φερέφωνο της ριζοσπαστικής αριστεράς και του Δημοκρατικού Κόμματος», επικαλούμενος μεταξύ άλλων την υποστήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του 2024
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τα κόπρανα του σκύλου με κολλημένες χιλιάδες μύγες επάνω τους μου προκαλούν λιγότερη αηδία από τους προωθητές της σαρία, συμπεριλαμβανομένου του όχλου που παρακολουθεί αλαλάζοντας και καταδικάζοντας.