Στο «σφυρί» την Τετάρτη τα πρώτα ακίνητα - Ξεκινούν πάλι οι πλειστηριασμοί

Στο «σφυρί» την Τετάρτη τα πρώτα ακίνητα - Ξεκινούν πάλι οι πλειστηριασμοί Facebook Twitter
(EUROKINISSI//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
1

Ξεκινούν και πάλι οι πλειστηριασμοί από την Τετάρτη καθώς με χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, αποφασίστηκε η αναστολή της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων.

Κατόπιν αυτού, 18 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξαχθούν κανονικά αύριο Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες για αύριο έχουν προγραμματιστεί τρεις ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί εντός των ορίων του νομού Αττικής.

Την ίδια στιγμή, 5 από τα 13 μέλη της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών που παραιτήθηκαν, εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς της διοίκησης του συλλόγου τους.

Αναλυτικότερα, μετά την αποχώρηση μεγάλου αριθμού συμβολαιογράφων από τις εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αναστολή της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από του ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη γενική συνέλευση είχε αποφασίσει αποχή των συμβολαιογράφων έως 31 τις Δεκεμβρίου 2017.

Ειδικότερα, κατά την γενική συνέλευση δια ανατάσεως των χειρών:

1) 158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των τριών υπουργών, β) άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

2) 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της λήξης της αποχής, χαρακτήρισαν όμως "άτυπη" τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης, και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γενική συνέλευση

3) 36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

4) 37 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής, όπως είχε αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.


Η επόμενη γενική συνέλευση τοποθετείται γύρω στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.


Παράλληλα, κατά την έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης, 5 μέλη της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Αθηνών παραιτήθηκαν και αποχώρησαν, ενώ η γενική συνέλευση συνεχίστηκε.

Οι παραιτηθέντες, κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στις επιλογές της διοίκησης του συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα, που όπως υποστηρίζουν, οδήγησαν τους συμβολαιογράφους μετά από ένα χρόνο εξευτελισμών μέσα και έξω από τα ειρηνοδικεία, να καλούνται  να πάρουν θέση και να απολογηθούν για τη σωτηρία της χώρας, εν όψει της αξιολόγησης.

Τα 5 μέλη που παραιτήθηκαν είναι οι Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Ευαγγελία Σταμέλου, Στυλιανός Ρέβελας, Φωτεινή Τριγάζη και Ελένη Τσερτσιγιάννη.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM