To Σουδάν προσκαλεί περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις

To Σουδάν προσκαλεί περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Επενδύσεων του Χαρτούμ, Οσάμα Φέισαλ, εξέφρασε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, την επιθυμία για νέα πολιτική επιχειρηματικών συνεργασιών ανάμεσα στην Ελλάδα και το Σουδάν, ώστε να ενισχυθεί εκ νέου η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην αφρικανική χώρα, που τα τελευταία χρόνια τείνει να φθίνει.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φέισαλ πρόκειται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου, ως επικεφαλής ομάδας κρατικών αξιωματούχων και συμβούλων, προκειμένου να συζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο ίδιος έδωσε έμφαση στην ιδιαίτερα σημαντική ελληνική επιχειρηματική παρουσία στο Σουδάν τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία και άφησε άριστες εντυπώσεις στους κρατικούς αξιωματούχους της Επαρχίας του Χαρτούμ.

Ο κ. Φέισαλ υπογράμμισε ότι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Σουδάν είναι πολλές, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πέμπτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως και ο ορυκτός της πλούτος, η γεωργία-κτηνοτροφία και οι πρώτες ύλες που διαθέτει την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική για την ανάπτυξη ξένων επενδύσεων.

Παρά τους άφθονους πλουτοπαραγωγικούς του πόρους, σημείωσε, το Σουδάν εξακολουθεί να έχει ανάγκη από υποδομές και κατασκευαστικά έργα, που θα διευκολύνουν την οικονομική του ανάπτυξη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια