Ο υπουργός Επενδύσεων του Χαρτούμ, Οσάμα Φέισαλ, εξέφρασε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, την επιθυμία για νέα πολιτική επιχειρηματικών συνεργασιών ανάμεσα στην Ελλάδα και το Σουδάν, ώστε να ενισχυθεί εκ νέου η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην αφρικανική χώρα, που τα τελευταία χρόνια τείνει να φθίνει.
Σημειώνεται ότι ο κ. Φέισαλ πρόκειται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου, ως επικεφαλής ομάδας κρατικών αξιωματούχων και συμβούλων, προκειμένου να συζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο ίδιος έδωσε έμφαση στην ιδιαίτερα σημαντική ελληνική επιχειρηματική παρουσία στο Σουδάν τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία και άφησε άριστες εντυπώσεις στους κρατικούς αξιωματούχους της Επαρχίας του Χαρτούμ.
Ο κ. Φέισαλ υπογράμμισε ότι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Σουδάν είναι πολλές, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πέμπτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως και ο ορυκτός της πλούτος, η γεωργία-κτηνοτροφία και οι πρώτες ύλες που διαθέτει την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική για την ανάπτυξη ξένων επενδύσεων.
Παρά τους άφθονους πλουτοπαραγωγικούς του πόρους, σημείωσε, το Σουδάν εξακολουθεί να έχει ανάγκη από υποδομές και κατασκευαστικά έργα, που θα διευκολύνουν την οικονομική του ανάπτυξη.
Οικονομία /
To Σουδάν προσκαλεί περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Πέθανε σε ηλικία 42 ετών η Κάθριν Ελίζαμπεθ Σορτ, κόρη του ηθοποιού Μάρτιν Σορτ
Σία Κοσιώνη: Επέστρεψε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ - «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας»
Χανιά: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα από σπρέι αφρού τρία παιδιά - Σε σοβαρή κατάσταση 15χρονη
Bafta Film Awards 2026: Ανακοίνωση και συγγνώμη για τα όσα έγιναν στην τελετή
Νορβηγία: Πρώην σύντροφος του γιου της διαδόχου κατέθεσε ότι τη χτυπούσε και τη στραγγάλιζε «συχνά»
σχόλια