To πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

To πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Σταθερότητα παρουσιάζει η περιουσιακή κατάσταση του προέδρου της ΝΔ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τα έτη 2014-2015 (χρήσεις 2013-2014) καθώς δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερες μεταβολές ούτε στην ακίνητη περιουσία, ούτε στις τραπεζικές καταθέσεις.

Πιο αναλυτικά, στο πόθεν έσχες 2014 (χρήση 2013) εμφάνισε εισοδήματα από την βουλευτική – υπουργική ιδιότητα ύψους 78.204 ευρώ εκ των οποίων τα 47.876 ευρώ αφορολόγητα.

Επίσης, από άλλες πηγές είχε εισοδήματα ύψους 8.765 ευρώ. Όπως ο ίδιος δηλώνει η δεύτερη κατηγορία εσόδων προήλθε από πώληση τηλεφωνικού κέντρου 5.500 ευρώ, τόκους 1.188 ευρώ και αγροτικά εισοδήματα 2.076 ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει αμετάβλητη. Συγκεκριμένα, δηλώνει ότι διαθέτει μια οικία 882 τ.μ. και ακόμα δύο ακίνητα συνολικού εμβαδού περίπου 760 τ.μ. ενώ διαθέτει δικαιώματα 25% σε 3 ακόμα ακίνητα.

Επίσης, σημειώνει ότι δεν υπάρχει «ουδεμία μεταβολή στα υπόλοιπα ακίνητα». Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει 16 μετοχές της εταιρείας Samsung που αποτιμώνται σε 9.208 ευρώ.

Ο ίδιος δηλώνει έξι τραπεζικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα και έναν μηδενικό στην HSBC με την σημείωση ότι «έκλεισε». Οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 54.293 ευρώ και περίπου 10.000 δολάρια. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να πουλά ένα ΙΧ 1.390 κ.ε έναντι 9.300 ευρώ και να αγοράζει νεότερης κατασκευής, ίδιου κυβισμού με τα ίδια χρήματα.

Ακόμη, δηλώνει μέτοχος της εμπορικής επιχείρησης «Κήρυξ ΑΕ» (Κήρυκας Χανίων) από το 1986 με κεφάλαιο εισφοράς 307.150 ευρώ.

Στο πόθεν έσχες για το 2015 (χρήση 2014) που δίνεται στην δημοσιότητα δήλωσε βουλευτικά εισοδήματα ύψους 77.185 ευρώ (τα 46.857 ευρώ αφορολόγητα), 3.791 ευρώ από αγροτικές ενισχύσεις, 1.354 ευρώ από τόκους και οι 6.240 από ενοίκια.

Η ακίνητη περιουσία δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το χαρτοφυλάκιο μετοχών.

Ο ίδιος εμφανίζει 8 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα (7 ταμιευτηρίου και 1 προθεσμιακό) με συνολικές καταθέσεις περίπου 32.000 ευρώ και 29.180 δολαρίων. Τέλος δηλώνει το ΙΧ που εμφάνισε και στο προηγούμενο όθεν έσχες καθώς και την συμμετοχή του στον Κήρυκα Χανίων.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια