Ο Παππάς επιμένει: Ο νόμος μου δεν έχει εκπέσει, το φρένο του ΣτΕ είναι πρόσκαιρο

Ο Παππάς επιμένει: Ο νόμος μου δεν έχει εκπέσει, το φρένο του ΣτΕ είναι πρόσκαιρο Facebook Twitter
3

O νόμος Παππά δεν έχει εκπέσει και το φρένο του ΣτΕ είναι πρόσκαιρο, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Παππάς τόνισε ότι «το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339 (νόμος Παππά) για την αδειοδότηση» και σημείωσε:


«Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το ‘αιτιολογημένη γνώμη’’ του ΕΣΡ γίνεται ‘‘σύμφωνη’’…Τυπικά δεν έχει καταπέσει ο διαγωνισμός (για την αδειοδότηση), συζητάμε επί των φημών».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο «αναστολή» και  άφησε αιχμές και για την απόφαση του ΣτΕ δηλώνοντας ότι «το ΣτΕ λειτούργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση με ταχύτητα διαστημική, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις… Εμείς φτάσαμε μισό βήμα πριν την τελική αδειοδότηση και ρύθμιση, διχάστηκε ο νομικός κόσμος».

«Δεν θα συγκυβερνήσει δια θεσμικού εκβιασμού η ΝΔ… Θέλει να νομοθετήσει η αξιωματική αντιπολίτευση… Αν δεν βρεθεί λύση για το ΕΣΡ θα είναι ακραία έκφραση θεσμικού εκβιασμού από τη ΝΔ» τόνισε ακόμη ο υπουργός.

Σημείωσε πάντως ότι «είναι σαφές ότι από δω και πέρα το ΕΣΡ θα αδειοδοτεί τελεία και παύλα», αλλά επισήμανε πως «το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339 για την αδειοδότηση…».

Για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα σχολίασε ότι «έκανα πολιτικό ταξίδι και αναπτύξαμε ιδέες και δυνατότητες συνεργασίες». «Δεν το είπα για αστείο τα περί σούπερ μάρκετ. Τα κρατικά σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα προμηθεύονταν προϊόντα με διακρατικές συμφωνίες» παρατήρησε. 

Όπως υποστήριξε, το ταξίδι διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας που ήθελε την ανάπτυξη σχέσεων με ευρωπαϊκές χώρες.

«Έχω δει 100 – 150 επενδυτές τι να κάνω δηλαδή να κυνηγάω την κάθε σπέκουλα που εκτοξεύεται εναντίον μου; Ευχής έργον να είχαμε σχέσεις με την Βενεζουέλα με τη χώρα με τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου» πρόσθεσε και παρέπεμψε στον κ. Αρτεμίου «να αποκαλύψει ό,τι θέλει για την επιχειρηματική του δραστηριότητα».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM