5 απογοητευτικές αλήθειες για το online dating

5 απογοητευτικές αλήθειες για το online dating Facebook Twitter
1

 

Μπορεί σε όλον τον κόσμο οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσω των social media να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς και πολλοί να είναι εκείνοι που υποστηρίζουν αυτόν τον τρόπο γνωριμιών, που γλιτώνει από διάφορες αγκυλώσεις των πρώτων ραντεβού. Ωστόσο, ακόμη κι αυτός ο σύγχρονος τρόπος του να γνωρίσει κανείς τον/ την σύντροφο του φαίνεται ότι έχει και τα τρωτά του σημεία και φυσικά τις απογοητεύσεις του.

Σύμφωνα με στατιστικές και έρευνες που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο και κυρίως σε χώρες όπου ανθεί το online dating, όπως η Βρετανία και η Γαλλία, παρατηρούνται συγκεκριμένα αποτελέσματα μετά τις πρώτες συναντήσεις ή τα πρώτα μηνύματα γνωριμίας, τα οποία μοιάζουν πολύ με αυτά που αντιμετωπίζουν όσοι αναζητούν ακόμη μόνιμο σύντροφο ή έστω μία καλή ευκαιρία για να φτάσουν σ’ αυτό το σημείο.

1.

Πολλά μηνύματα, λίγες συναντήσεις

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2015, προέκυψε ότι οι περισσότεροι χρήστες κάποιας διαδικτυακής εφαρμογής για γνωριμίες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ανταλλάξουν δεκάδες ίσως και χιλιάδες μηνύματα με κάποιο πρόσωπο που γνώρισαν και τους ενδιέφερε, αλλά… Η γνωριμία συνήθως «σκόνταφτε» στη διστακτικότητα του να προχωρήσουν – επιτέλους – σε ένα πρώτο ραντεβού. Βάσει της έρευνας, το 1/3 των ανθρώπων αυτών είτε δεν είχε συναντηθεί ποτέ με το αντικείμενο του ενδιαφέροντος του, είτε είχε προχωρήσει σε λίγα ραντεβού και μετά είχε προσπαθήσει να διατηρήσει τη σχέση μέσω της… εφαρμογής και μόνο. Δηλαδή, ανταλλάσοντας κυρίως μηνύματα!

2.

Το online dating και το στίγμα που επισύρει

Κατά την ίδια έρευνα, η οποία έγινε για λογαριασμό μεγάλου site γνωριμιών, προέκυψε ότι παρά το καλό marketing και τις διαφημίζεις που τονίζουν τα οφέλη των ραντεβού μέσα από κάποια προστατευμένη πλατφόρμα, το online dating φέρει ακόμη βαρύ στίγμα, σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις του κοινωνικού κύκλου. Συγκεκριμένα ένα 23% των ενήλικων αμερικανών θεωρεί απελπισμένους τους ανθρώπους που αναζητούν σύντροφο μέσω του διαδικτύου. Το χειρότερο; Ένα 16% των ατόμων που είναι εγγεγραμμένα σε τέτοιου είδους εφαρμογές παραδέχονται ότι είναι απελπισμένα αναφορικά με την εξέλιξη της προσωπικής τους ζωής.

3.

Μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό

…αυτό το πάρε – δώσε με τα μηνύματα και του να γνωρίζει ο ένας τον άλλο γραπτώς, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο απ’ όσο ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να αντέξει. Σύμφωνα με έρευνα του 2014 σε δείγμα 2000 Βρετανών όλο αυτό το μπορεί να πάρει ένα εξάμηνο και γι’ αυτό ευθύνονται και πάλι τα στατιστικά και η άνεση που προσφέρει το online dating. Μιλώντας με αριθμούς κάθε ένας ή μία από όσους συμμετείχαν στην έρευνα αποκάλυψαν ότι μιλούσαν με περίπου 4 ανθρώπους συγχρόνως – γι’ αυτό και άργησαν να καταλήξουν στο με ποιόν θα βγουν ραντεβού – ενώ είχαν στο ενεργητικό τους, τουλάχιστον δύο πολύ αποτυχημένες γνωριμίες και δύο σχέσεις που δεν είχαν αίσια έκβαση… Κοινώς, παίζει κανείς με τις πιθανότητες και φυσικά με τους πιθανούς και αόρατους αντιπάλους του σε μία τέτοια ιστορία.

4.

Αναζητούνται πρόσωπα που μας μοιάζουν

Ποιος είπε ότι τα αντίθετα έλκονται; Βάσει των στατιστικών μεγάλου site γνωριμιών των ΗΠΑ – και μετά από περίπου 1 εκ. «ταιριάσματα» αποδείχθηκε ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν την ιστοσελίδα αναζητούσαν ανθρώπους με απολύτως κοινά ενδιαφέροντα, ίδιας εθνικότητας και θρησκείας, παρόμοιου εισοδήματος και σχετικά κοντινών πολιτικών πεποιθήσεων. Καμία έκπληξη, καμία πραγματική μίξη, κανένα ρίσκο, όπως θα συνέβαινε στην πραγματική ζωή. Εφ’ όσον σε τέτοιου είδους εφαρμογές μπορούν όλα να είναι προστατευμένα και ελεγχόμενα, κανείς δεν έχει όρεξη για λίγη περιπέτεια παραπάνω, ακόμη κι αν αυτή είναι να μας αρέσει διαφορετική ποδοσφαιρική ομάδα.

5.

Και καμία έκπληξη

Ένα 69% των χρηστών σελίδων γνωριμιών παραδέχεται ότι πριν από το πρώτο ραντεβού έχει προχωρήσει σε εξονυχιστική έρευνα για τον άνθρωπο με τον οποίο θα συναντηθεί. Ναι, ζούμε σε ύποπτους και πονηρούς καιρούς, αλλά τι νόημα έχει να ξέρεις σχεδόν τα πάντα για τον άλλο πριν ακόμη συναντηθείτε; Αυτή ακριβώς η πλήξη, ωστόσο, αναφέρεται και ως η κορυφαία αιτία που κάποιο πρώτο ραντεβού δεν οδηγήθηκε σε δεύτερο ή που κάποια σχέση έληξε μετά από λίγους μήνες. Το στοιχείο της έκπληξης είτε στο διαδίκτυο είτε στην πραγματική ζωή, είτε αρέσει είτε όχι, πάντα θα τροφοδοτεί τα «προσεχώς» μιας σχέσης.

Με στοιχεία από New Yorker, Mental Floss, Telegraph

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλεις σεξ; Μπες στο facebook

Διάφορα / Θέλεις σεξ; Μπες στο facebook

Είναι σημάδι απελευθέρωσης; Αποτέλεσμα της κρίσης; Ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνεις γνωριμίες για σεξ; Ό,τι κι αν είναι, σημασία έχει ότι μέρα-νύχτα χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν ερωτικές συναντήσεις μέσα από το facebook. Και οι πιο πολλοί τα καταφέρνουν μια χαρά!
ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια
Οι παραπάνω απογοητευτικές αλήθειες δεν ισχύουν μόνο για το online dating, αλλά για το φλερτ γενικά. Ο καθένας ψάχνει κάτι διαφορετικό το οποίο δεν μπορείς να το γνωρίζεις εκ των προτέρων. Και σ ένα μπαρ να βγεις και να την πέσεις, οι φόβοι, οι κίνδυνοι, οι προσδοκίες, οι αντιδράσεις κλπ είναι παρεμφερή. Απλά το app είναι πρακτικό από άποψη χρόνου και... εξόδων!Για όσους συνειδητοποιούν ότι τα apps αυτά είναι για να μας διευκολύνουν στην πραγματική κι όχι στην εικονική ζωή και υπάρχουν για να κάνουν τη συνάντηση πιο εύκολη τότε μια χαρά είναι το online dating.