Θέλεις σεξ; Μπες στο facebook

Θέλεις σεξ; Μπες στο facebook Facebook Twitter
42

Θέλεις σεξ; Μπες στο facebook Facebook Twitter
Το facebook μετατράπηκε σταδιακά σε site γνωριμιών, μεταμεσονύκτιου φλερτ, ξεκαυλώματος, απενοχοποιημένων συζητήσεων και η ευκαιρία για τις γενιές που έχουν στερηθεί το σεξ να ζήσουν τη ζωή που δεν έζησαν ... Εικονογράφηση: Drey the Pirate/ LIFO

Είναι αστείο να βάζεις σε 18χρονους θέμα για ανάπτυξη την αποξένωση που προκαλούν τα μέιλ, τα σμάρτφον (!) και το ίντερνετ (με ελληνικές φυσικά λέξεις), τη στιγμή που γίνεται χαμός από γνωριμίες, συναντήσεις και οι περισσότερες συζητήσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το λιγότερο που δείχνει είναι ότι είσαι εντελώς άσχετος με αυτό που συμβαίνει και εκτός εποχής. Είναι σαν να μιλούν μεγαλοδημοσιογράφοι της τηλεόρασης που κινούνται μεταξύ στούντιο και βορείων προαστίων για την κατάσταση στο κέντρο και για το πόσο κινδυνεύεις στην Ομόνοια. Τέλος πάντων, το θέμα του άρθρου είναι οι γνωριμίες μέσω facebook και η κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα τους τελευταίους μήνες: ξαφνικά έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο γαμιστρώνα. Κι έχει ευκαιρίες για όλους.

Εκεί που ήταν ένα –ας πούμε– επαγγελματικό εργαλείο και το ενδιαφέρον περιοριζόταν σε poke, like και share, πήρε φωτιά κι έγινε ένα συναρπαστικό κομμάτι της ζωής πολλών ανθρώπων. Εκατομμύρια χρήστες, χιλιάδες followers, εκατοντάδες συνομιλίες, δεκάδες γνωριμίες, πολλές και από κοντά. Και σεξ. Πολύ σεξ. Το facebook μετατράπηκε σταδιακά σε site γνωριμιών, μεταμεσονύκτιου φλερτ, ξεκαυλώματος, απενοχοποιημένων συζητήσεων και η ευκαιρία για τις γενιές που έχουν στερηθεί το σεξ να ζήσουν τη ζωή που δεν έζησαν. Και ok, το πρώτο «πονηρό» μήνυμα που λαβαίνεις μπορεί να σε ψαρώσει, αλλά στις τρεις το πρωί και στην ασφάλεια του σπιτιού σου γρήγορα ξεψαρώνεις και από το πουθενά μπορείς να αποκτήσεις fuck buddies, φίλους, συντρόφους, μεγάλους έρωτες που μπορεί να αφήσουν πίσω τους από ευχάριστες στιγμές μέχρι πληγωμένες καρδιές. Όλα είναι στο πρόγραμμα, το ρίσκο κάνει ακόμα πιο γοητευτική την αναζήτηση και, όπως λέει και το τραγούδι, σημασία έχει ότι καταλήγεις να έχεις διαθέσιμους ανθρώπους για παρέα ανά πάσα στιγμή: «θέλω εμένα να καλείς όταν μπορείς / εμείς οι 2 ανήκουμε στον όρο fuck buddies / θέλω να ξέρω πρώτα απ' όλους πότε ευκαιρείς / και πρώτο στην ατζέντα σου να με καταχωρείς / το ξέρεις σε χρειάζομαι για να ξεκαυλώνω / πατώντας μόνο πάνω σου σε νέα ύψη σκαρφαλώνω / το ελιξίριο της ζωής μπορώ κι εμφιαλώνω» κ.λπ. κ.λπ. Μια κουβέντα με φίλους που έχουν εμπειρίες μέσα από το facebook αποκαλύπτει αρκετά (καμία φίλη δεν δέχτηκε να μιλήσει).

«Είναι πολύ ενδιαφέρον να μιλήσεις με έναν άγνωστο και να τον συναντήσεις, έστω και μόνο για έναν καφέ και κουβέντα» λέει ο Λ. «Το να μιλήσεις στις 2 τη νύχτα με έναν άγνωστο στο facebook είναι πολύ πιο safe από το να μπεις σε ένα ειδικό site γνωριμιών, επειδή δεν έχεις επιλέξει συνειδητά τι θα πεις και τι θα κάνεις, ξεκινάς κουβέντα και όπου βγει. Ακόμα και για άσχετα πράγματα. Η διαδικασία μέσα από αυτό δεν είναι ξεκάθαρη, μπορεί να είναι απλώς ένα παιχνίδι που γίνεται για την πλάκα».

Πού οφείλεται όλο αυτό το ερωτικό μπαμ που συμβαίνει στο ελληνικό facebook τελευταία;

«Βασικά, το ίδιο το facebook έχει βελτιώσει πάρα πολύ το κομμάτι των ρυθμίσεων του λογαριασμού σου, προκειμένου να δεις ποιος βλέπει και τι βλέπει» εξηγεί ο Μ. «Το facebook ξέφυγε εντελώς από αυτό που ήταν πριν. Πολύς κόσμος δεν έχει πια το όνομά του για να μη συνδεθεί με την επαγγελματική του ιδιότητα. Και επίσης, έγινε ένα μεγάλο άλμα, την τελευταία τουλάχιστον χρονιά, με τα κινητά –τα smartphones– στην Ελλάδα. Οι πιο πολλές φίλες μου είχαν κάτι κινητά μπακατέλες και δεν ασχολούνταν καθόλου με τα social media και ξαφνικά, μέσα σε ένα εξάμηνο, πήραν όλες iΡhone. Άλλαξαν τα πάντα με τα smartphones. Πέρα από τους υπολογιστές, έχεις την ευχέρεια να έχεις πρόσβαση παντού. Μέρα-νύχτα, στο κρεβάτι σου, στον δρόμο, ακόμα και στην τουαλέτα. Δεν χρειάζεται πια να εκτεθείς στον υπολογιστή της δουλειάς ή του σπιτού, δεν δίνεις δικαιώματα στον εργοδότη και στον σύντροφό σου».

«Είναι και η οικονομική κατάσταση» προσθέτει ο Λ. «Δεν μπορώ να είμαι έξω όλες τις μέρες της εβδομάδας να πίνω ποτά κι έτσι χαζεύω στο facebook. Είναι σημείο των καιρών. Ένα chat και μια συνάντηση σε σπίτι δεν στοιχίζει τίποτα. Το ότι ζεις για το τώρα και δεν σε νοιάζει και πολύ για το αύριο επειδή έτσι σε ανάγκασαν να σκέφτεσαι έχει απενοχοποιήσει πολλά πράγματα. Είναι μια διέξοδος το σεξ και οι συναντήσεις. Στην Ελλάδα, άλλωστε, δεν είχε υπάρξει ουσιαστική απελευθέρωση. Και μιλάω ακόμα και για ανθρώπους που είναι ξεκάθαροι με τη σεξουαλικότητά τους, όχι για στρέιτ που ψάχνονται. Και, βεβαίως, βρίσκουν τεράστια διέξοδο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Στο εξωτερικό δεν χρησιμοποιούν το facebook τόσο για σεξ, επειδή είναι διαφορετική η κοινωνία».

«Αυτή η έξαρση του φλερτ στο facebook είναι ελληνικό φαινόμενο, νομίζω, ή, τουλάχιστον, γίνεται κατά κόρον στο ελληνικό facebook» λέει ο Δ. «Έχει γίνει γιατί, κατά βάθος, είναι, μέσα σε όλα τ' άλλα, μια μεταμοντέρνα εκδοχή των παλαιών chatrooms, μόνο που εδώ μπορείς να δεις φωτογραφίες, καθημερινότητα, αντιμετώπιση διαφόρων πραγμάτων, να σχηματίσεις μια εικόνα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Να μην ξεχνάμε όμως και τη μοναξιά που νιώθουν πολλοί άνθρωποι. Πάντως, διατηρεί τα ίδια επίπεδα επικινδυνότητας με γνωριμίες μέσω chat ή σ' ένα μπαρ, στον δρόμο, σε μια παρέα». «Έχω ένα με δύο "χτυπήματα" τη βδομάδα για σεξ» συνεχίζει. «Το εύρος των ηλικιών είναι μεγάλο, αληθινά μεγάλο: εκτείνεται από 18 έως 50+. Επειδή το προφίλ μου είναι σχεδόν στοχευμένο, η προσέγγιση βρίσκει σχεδόν αποκλειστικά αφορμή κάποια ανάρτησή μου. Αφού τελειώσουν τα διαδικτυακά προκαταρκτικά της γνωριμίας, αρχίζουν να ζητάνε βόλτες, συναυλίες και ποτά. Πού και πού, κατευθείαν σεξ, αλλά είναι η εξαίρεση».

«Νομίζω ότι ο κόσμος έχει απενοχοποιήσει το σεξ, ειδικά το one night stand» λέει ο Ι. «Το θεωρεί φυσιολογικότατο (όχι ότι δεν είναι). Απλώς παλαιότερα του βάζαμε ένα περιτύλιγμα, ίσως το μπερδεύαμε με τον έρωτα, για να αρέσει πιο πολύ. Τώρα, νομίζω, ο κόσμος είναι πιο ευθύς, λέει αμέσως αυτό που ψάχνει, που θέλει να κάνει. Βέβαια, υπάρχουν και οι κότες, όπως πάντα. Ίσως η κοινωνία έγινε πιο ανοιχτή;».

«Tα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σήμερα όσον αφορά το σεξ» λέει ο Λ. «Και δεν είναι λιγότερο ρομαντικά. Και το γράμμα που ο παππούς μου έστελνε στη γιαγιά μου -δύο σελίδες Α4 πυκνογραμμένες μπρος-πίσω που δεν έλεγαν τίποτα ουσιαστικό: "είσαι η ζωή μου και όταν σε σκέφτομαι αισθάνομαι σφίξιμο"- δεν είχε περισσότερο ρομαντισμό από το μήνυμα που λαμβάνεις στις δύο το πρωί από κάποιον άγνωστο. Το καθένα είναι βαλμένο στο πλαίσιο της εποχής. Τι είναι καλύτερα, να μιλάς με ανθρώπους και να κάνετε συναντήσεις έστω και για καφέ και κουβέντα ή να βλέπεις έναν άνθρωπο να περνάει στο απέναντι πεζοδρόμιο και να είσαι ερωτευμένος μαζί του μάταια για τα επόμενα χρόνια της ζωής σου; Είναι περισσότερο φυσιολογικό αυτό; Τώρα γίνονται περισσότερες συναντήσεις από ποτέ, υπάρχει περισσότερη επικοινωνία, μιλάς, είναι φοβερό πράγμα αυτή η επικοινωνία. Υπάρχει μοναξιά, ναι, αλλά είναι σίγουρα λιγότερη από πριν. Είναι και το κομμάτι της επαρχίας, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν τόσες δυνατότητες για επαφή. Είναι μεγάλη διέξοδος το facebook. Έχω συναντήσει αρκετούς, όταν έρχονται στην Αθήνα».

«Είναι ενδιαφέρον το ότι ξεκινάς μέσα από μία πιο απελευθερωτική διαδικασία» προσθέτει ο Γ. «Δηλαδή, μπορείς να μιλήσεις με τον άλλο και το δεύτερο-τρίτο βράδυ να πας στο σεξουαλικό, να κάνεις chat με βίντεο, οτιδήποτε θέλεις, και αυτό το πράγμα να εξελιχθεί σε μία επικοινωνία τελείως άλλου είδους κι επιπέδου και είναι πολύ ωραίο που όλο αυτό έχει γίνει, ενώ έχεις εκτεθεί. Είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι ξέρουν τόσο πολλά πράγματα για σένα, σε γνωρίζουν εξωτερικά κι εσωτερικά. Οι γυναίκες μιλάνε μεταξύ τους για σεξ εύκολα, οι άντρες δεν μιλούσαν ποτέ. Γι' αυτό το βρίσκω ενδιαφέρον να μιλάει κάποιος μ' εσένα και να σου λέει για τη σεξουαλική του ζωή κι εσύ για τη δική σου. Ένας άσχετος. Σου λέει χύμα πράγματα και σου δείχνει αποκαλυπτικές φωτογραφίες, ακόμα κι αν δεν θέλετε να κάνετε κάτι. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν γουστάρει να μιλήσει».

«Το σεξουαλικό κομμάτι στα κοινωνικά μέσα, άλλωστε, είναι το πιο αθώο», λέει ο Β., «επειδή γίνεται πραγματικά με πολύ καλή διάθεση, ενώ όλα τα άλλα γίνονται με κακία, ακόμα και μίσος. Γίνεται μάχη για το ποιος ξέρει πιο πολλά και ποιος θα επιβληθεί. Οτιδήποτε ερωτικό συμβαίνει είναι πιο όμορφο. Είναι λιγότερο υγιές να προσπαθείς να βρεις υποκατάστατο του σεξ μέσα από πολιτικές συζητήσεις και δηλητηριώδη σχόλια. Είναι πιο προβληματικό το να λες εξυπνάδες και να τις διαβάζει ο κάθε άσχετος».

«Ξεπερνάς την κατάθλιψη μέσα από αυτήν τη διαδικασία κι επίσης είναι μια τρελή επιβεβαίωση. Είναι πολύ ωραίο να αρέσεις έστω και για λίγες στιγμές σε κάποιον άγνωστο» εξηγεί ο Τ. «Και είναι πιο απελευθερωτικό για μεγαλύτερες ηλικίες, ειδικά παντρεμένους και παντρεμένες. Όσα δεν μπορούσαν να κάνουν για κοινωνικούς λόγους, έχουν την ευκαιρία να τα κάνουν πια μέσα από την οθόνη του σπιτιού τους, εύκολα και με εχεμύθεια. Δεν μιλάμε για τη γενιά των 20 και των 30, μιλάμε για 40άρηδες, 50άρηδες ακόμα και 60άρηδες. Υπάρχουν άνθρωποι που το facebook τούς άλλαξε τη ζωή».

«Σε σχέση με το twitter και τα sites γνωριμιών δεν γίνονται τρελά πράγματα στο facebook» συνεχίζει. «Δεν νομίζω ότι έχει καταστρέψει τον έρωτα όλο αυτό» λέει ο Ι. «Όχι, απλώς η σχέση πια δεν είναι προϋπόθεση για να κάνεις σεξ. Ο έρωτας, αν προκύψει, δεν παθαίνει τίποτα. Αλλά ο έρωτας, όχι η καύλα! Αν ο άλλος είναι ο έρωτάς σου, αν σου βγάλει τέτοια συναισθήματα, τότε είσαι πιστός όχι από επιλογή, έτσι σου βγαίνει. Τουλάχιστον σ' εμένα».

Και πού θα οδηγήσει όλο αυτό: «Υπήρξε περίοδος στην ιστορία μας χωρίς σεξ, κέρατο, μοιχεία (φανερά η κρυφά);» συνοψίζει ο Ι. «Πρέπει να οδηγήσει κάπου; Ίσως να μπορούσε να οδηγήσει στην αυτογνωσία, αλλά, αφού μπορούμε να κάνουμε άφθονο σεξ, γιατί να ζαλιζόμαστε με αναζητήσεις που δεν βγάζουν πουθενά;»...

Κλείνοντας το άρθρο, ακούγεται σχεδόν συνωμοτικά ένα τραγούδι της May Roosevelt με στίχους του Χριστιανόπουλου: «Σε πήρα για να με επισκευάσεις κι εσύ με ξαχαρβάλωσες!». Πιο ταιριαστοί, δεν γίνεται!

Διάφορα
42

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

20 σχόλια
Παν μέτρον άριστον κι αν υπήρχε παιδεία σωστή θα υπήρχε και ανάλογη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση . Κατι που στερείται και ο αρθρογράφος (ο θεός να τον κάνει ). Κι αν υπήρχε μια άρτια και έγκαιρη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση τότε ΚΑΙ πολλά πράγματα θα ήταν απενοχοποιημένα όπως πρέπει και τα παιδιά ΚΑΘΕ γενιάς θα είχαν καλύτερα όρια και κριτήρια επιλογής είτε είναι μια πιο ανάλαφρη σεξουαλική σχέση είτε είναι κάτι με αυναισθηματικό νόημα.Εγώ συγχωρήστε με μόνο ζωώδη ένστικτα εκλαμβάνω από το άρθρο...ακούς γύρω γύρω γονείς να επαιτούμε ή να χαριτολογούν με τα "πουλάκια" των παιδιών και αυτή η νοσηρότητα είναι σαφές δείγμα της νοςηρότητας του ΟΥΓΚΑ-ΟΥΓΚΑ-ισμού μας...και μετά περιμένουμε να έχουμε ανθρώπινες σχέσεις και τρυφερές προσωπικές στιγμές με σεβασμό; don t read beauty magazines they will only make u feel ugly...και παρομοίως don t read accidental sex tips or articles they will only make u feel useless and unsatisfied...
«Πρέπει να οδηγήσει κάπου; Ίσως να μπορούσε να οδηγήσει στην αυτογνωσία, αλλά, αφού μπορούμε να κάνουμε άφθονο σεξ, γιατί να ζαλιζόμαστε με αναζητήσεις που δεν βγάζουν πουθενά;»... Πηγή: www.lifo.grΝαι ρε τι τη θες την αυτογνωσία όταν μπορείς να πηδιέσαι σαν το ζώο όλη μέρα , που χρόνος για σκέψη ,που χρόνος για ουσία.
Παιδιά υπάρχει κανείς που χει κάνει σεξ με άγνωστο μέσω fb; Εγω ξέρω οτι ουτε στις αναρτήσεις άλλον δεν είναι πρέπον να κάνεις σχόλια αν δεν τους ξέρεις. Τελος πάντων, πίσω στο θέμα μας, υπάρχει όντως καποιος που χει κάνει σεξ με αγνωστο απο fb; Εγώ, απλως έχω "εκτροχιαστεί", με κάποιους γνωστούς μου όμως, που τους ξέρω. Αλλά αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως και χωρίς fb. Δεν είναι θέμα μοραλισμού, αλλά δεν νομίζω να στέκει και πολύ το άρθρο.
Πόσο γελοίο και υποκριτικό να κατακρινουμε τι κάνουν οι άλλοι με το Facebook την ίδια στιγμή που αναλώνουμε μεγάλο μέρος του χρόνου σχολιάζοντας στη Lifo επι παντός επιστητού. Όσοι χρησιμοποιούν το Facebook για το λογο που περιγράφει το άρθρο αξιοποιούν το χρόνο τους πολυ καλύτερα απο εμάς τους αερολογους σχολιαστές.
Speak for your self and only LiberT.Σχόλιο ακόμα και για το κλείσιμο της παλιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου για εκτέλεση έργων; Το μόνο; Τώρα στο θέμα αν ο αυνανισμός μέσω του Facebook είναι "αξιοποίηση του χρόνου" γιατί δεν είναι ο αυνανισμός χωρίς τα μακροσκελή προκαταρτικά του Facebook καλύτερη "αξιοποίηση του χρόνου" μια που παίρνει λιγότερο από τον ελεύθερο χρόνο σου και έχει το ίδιο αποτέλεσμα.Υ.Γ.Για να μην υπάρχει παρεξήγηση...Στην περίπτωση σου η αντιγραφή του αβατάρ και του ψευδώνυμου δεν κολακεύει καθόλου.
Συγνώμη για την "αντιγραφή", δεν αντελήφθην οτι είσαι το αυθεντικό άγαλμα, ούτε εξέτασα ενα προς έναν τους σχολιαστές πριν την επιλογή. Οσο για το "speak for your self and only" OMG so libertarian!
Αυτά τα υστερόγραφα (Υ.Γ.) που χρησιμοποιείς παντού τι φάση! Βέβαια "υστερόγραφο" είναι μία λέξη και μάλλον το σωστό είναι ΥΓ. αφού Υ.Γ. σημαίνει Υπουργείο Γεωργίας, αλλά ας είναι.Υ.Γ. Σκέφτομαι να τα υιοθετήσω κι εγώ, ενθουσιάστηκα, δίνουν άλλο κύρος στην άποψη και φαντάζομαι με αυτά μπορείς να μιλάς και για τους άλλους and for your self and only.
Στο εξωτερικό δεν χρησιμοποιούν το facebook τόσο για σεξ, επειδή είναι διαφορετική η κοινωνία». Πηγή: www.lifo.grΤι είναι πιο πουριτανή θέλει να πει ο Λ. ή πιο απελευθερωμένη η κοινωνία στο εξωτερικό;Στο εξωτερικό λένε ότι "το Facebook είναι απλώς ένα εργαλείο και επίσης λένε "ένα εργαλείο στα χέρια ενός ηλίθιου καταλήγει σε μαλακία".Μην ξεχνάτε ότι τίποτα στις προσωπικές τηλεπικοινωνίες και ιδιαίτερα στο Facebook μπορεί να κρατηθεί μυστικό προσωπικό δεδομένο. Ακόμα και η Μέρκελ το έμαθε αυτό.Τώρα πάλι αν είστε επιδειξιομανής και θέλετε να δείχνετε τα γεννητικά σας όργανα σε όσους περισσότερους θεατές μπορείτε, ακόμα και ανήλικους του Facebook 18- (δεν ζητάτε ταυτότητα πριν από το cybersex έτσι δεν είναι;) εκτός από τον τοίχο του Facebook υπάρχει και ο τοίχος των φυλακών. Στην δεύτερη περίπτωση κάποια ψυχολογική βοήθεια θα λάβετε μετά την σύλληψη.
"Στο εξωτερικό δεν χρησιμοποιούν το facebook τόσο για σεξ, επειδή είναι διαφορετική η κοινωνία."Γελάω, μάλλον ο αρθρογράφος δεν έχει ζήσει στο εξωτερικό. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν σεξομανείς, πουθενά αλλού. Στο εξωτερικό το χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν. Απλά σε χώρες όπως η Αγγλία είναι νούμερο 1 αιτία διαζυγίου, από την πολλή επικοινωνία φαντάζομαι...
Οι σεξομανείς του εξωτερικού έχουν αφήσει το facebook. Έχουν τώρα τα apps κινητών που είναι msg chats με φωτογραφίες και private mode. Βασικά όπως σωστά το είπες είναι για σεξομανείς ή νάρκισσα άτομα που κάνουν συλλογές από likes. Τα ηλεκτρονικά εργαλεία έχουν αλλάξει με τα χρόνια αλλά όχι τα μυαλά.
"...και η ευκαιρία για τις γενιές που έχουν στερηθεί το σεξ να ζήσουν τη ζωή που δεν έζησαν ..."Αν αυτό είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει και νιώθουν ότι έχουν στερηθεί οι γενιές αυτές τότε έχουν πολύ θλιβερή ζωή και ακόμα πιο θλιβερό μέλλον.
Ενταξει, ειπαμε εκει στη λαιφο ειστε φιλελευθεροι, απελευθερωμενοι, προοδευτικοι κτλ αλλα πραγματικα το παρακανετε με το σεξ. Οχι μονο ακολουθειτε το μοτο "sex sells more" αλλα περνατε μια εικονα οτι ολοι οι νεοι σημερα ειναι εντελως απελευθερωμενοι και κανουν πανευκολα σεξ πατωντας ενα κουμπι. Χειροτεροι και απο τα περιοδικα του Κωστοπουλου, αυτα τουλαχιστον δεν εγραφαν για την ευκολια με την οποια κανουν σεξ οι νεοι, ουτε τους παρουσιαζαν σαν sex animals. Ειπαμε, κανουμε σεξ, αλλα δεν ειναι σαν να παραγγελνουμε σουβλακια! Ελεος! Δεν κανουμε σεξ με οποιον και οποια να' ναι. Καταρχην, πολλοι εχουν σχεση. Δευτερον, το sexdates απο το ιντερνετ δε λεει καθολου. Συνηθως το κανουν ατομα πολυ χαμηλου επιπεδου, κοινως λυσσαρηδες που αντιμετωπιζουν τον αλλον σαν κρεας. Καμια αναφορα στο σεξ με συναισθημα. Ακομα και σεξ να κανεις με καποιον που δεν εχεις σχεση, για να ειναι καλο πρεπει να νιωθεις μια οικειοτητα μαζι του, αλλιως δε θα ειναι καλο. Πρεπει δηλαδη να τον γνωριζεις. Να εχετε παει για καφε 1-2 φορες, να περνατε καλα. Οχι να μπεις στο fb, να βρεις τον καθε ασχετο, που εχει 2-3 γυμνες φωτο και 1-2 προσωπου (ή και καθολου) να του στελνεις μηνυματα τυπου "με κ@υλωνεις" και μετα τσακ μπαμ συναντηση. Ζωα ειμαστε ρε;; Και αυτο το οτι ολοι οι νεοι πια κανουν σεξ με τοση ευκολια το συμπερανατε μιλωντας με 4-5 ατομα που ειναι προχω; Μεγαλη απαξιωση του ερωτα, του συναισθηματος. Γυρνατε επισης εντελως την πλατη σε αυτους τους νεους που για διαφορους λογους δεν κανουν σεξ. Οπως οτι θελουν να βρουν τον καταλληλο-η, να ειναι σε σχεση, να νιωσουν οικειοτητα. Οπως οτι δε μπορουν να κανουν σεξ με τον καθε τυχαιο και δεν βλεπουν τον αλλον σαν κρεας ή σαν μια ακομα τρυπα. Αυτους που εχουν ανασφαλειες με το σωμα τους, φοβο για το σεξ, σωματικα προβληματα, φοβο απορριψης ή αποτυχιας. Ειναι ολα τοσο απλα σημερα στην κοινωνια. Μπαινεις facebook και κανεις καθε μερα σεξ με καποιον και περνας τελειααααααααα. Ετσι; Μπραβο ρε λαιφο. Ωραια μηνυματα περνατε σε μας τους νεους αλλα και στους μεγαλυτερους, τους γονεις μας, που θα νομιζουν οτι οι νεοι ξαφνικα απελευθερωθηκαν τοσο και εγιναν μηχανες του σεξ. Και φυσικα καμια αναφορα στην οικονομικη κριση που ταλαιπωρει κυριως τους νεους και εχει αρνητικες επιπτωσεις στην ψυχολογια τους και κατα συνεπεια στο σεξ. Εχετε ξεφυγει πραγματικα και νομιζετε πως οι νεοι σημερα ειναι αυτοι που χαζολογανε και γραφουν σαχλαμαρες στο twitter και αυτοι που συχναζουν στα τρεντι μαγαζια των βορειων προαστιων και του κεντρου. Και φυσικα αυτο που κανετε δεν ειναι δημοσιογραφια.
πες με πουριτανή αλλά από μια ηλικία και μετά το να ψάχνεις ατομο για One might stand ειδικά όταν εισαι παντρεμενος ή δεσμευμένος μεσω fAcebook δειχνει μάλλον σεξουαλική ανωριμότητα και ανασφάλεια. μου θυμίζει τα σκυλάκια που με το που εχουν οίστρο ψαχνουν απεγνωσμενα γαμπα να τρυφτουν. Κατσε ψυχολογησουν λιγο , σκεψου γιατι αρκείσαι σε περιστασιακό σεξ και εισαι προετοιμασμένος να εκχωρησεις τα παντα για ενα πηδημα...
Καλά είναι τα One night stands, καιρός πια να απενεχοποιηθούν στην Ελλάδα. Και μη μου πει κανένας ότι το αντίθετο του one night stand είναι ο αληθινός, δυνατός έρωτας... Μάλλον η μπουνταλάδικη σχέση από ημι-συνοικέσιο είναι
""Μάθαμε να μη ντρεπόμαστε, να πηδιόμαστε και να χώνουμε βρώμικα δάχτυλα σε σκοτεινές τρύπες, να μην έχουμε γνωρίσει ποτέ στη ζωή μας τον αληθινό και αμοιβαίο έρωτα ψυχικά και σωματικά, χάσαμε την αθωότητα και τη παιδικότητα μας, νιώθουμε την ελευθεριότητα του sex χωρίς όμως την “αποποινικοποίηση” του, μα ντραπήκαμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.""http://chaoswithinme.tumblr.com/post/51644024277
γενικοτερα πιστευω οτι εχουμε φτασει σε ενα σημειο οπου τις ευκολες λυσεις τις κανουμε μονιμες. Αν απελπιστεις ναι, μπες fb, καυλαντισε λιγο, βρες κανα κοριτσακι-αγορακι και περαστε ομοφρα. Αλλα ο τιτλος "Θελεισ σεξ? μπες Facebook" με λυπει πραγματικα.Εγω θα προτεινα : "Θελεις σεξ? ΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!" αναπτυξε τον κοινωνικο σου περιγυρο, βρες καμια ασχολια, μαθε να παιζεις κιθαρα, φτιαξε κανα συγκροτημα, μαθε αθλημα, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΖΗΣΕ! Γινε ενδιαφερων τελως παντων!Το να στηριζεις την σεξουαλικη σου ζωη στο facebook δειχνει οτι εισαι αδυναμος στο να τα καταφερεις στην εκτος internet ζωη.κοτσαρε του και το coolness του one night stand-sex με ακυρο κι εχεις ατομα πραγματικα μπερδεμενα για το τι θελουν απο το αλλο φυλο τελως παντων.
θα συμφωνησω... ο τιτλος ειναι εαν οχι λυπηρος, (ας μην ειμαστε υπερβολικοι), τουλαχιστον πιασαρικος, για να περιγραψει κατι που συμβαινει χρονια τωρα...το αρθρο το ιδιο, απλα περιγραφη μιας πραγματικότητας την οποία αλλοι την βιώνουν, αλλοι την φανταζονται, και αλλοι την απεχθανονται...θυμηθηκα τον ορο "terror sex" που αναφερονταν στο αδιαφορο καζουαλ αλλα παρηγορητικο σεξ μετα την 11/9/2001...βλεπω καποιες ομοιότητες λόγω της δυσκολης καταστασης που βιωνουμε ολοι και ειδικότερα οι νεοι που διαθετουν και ισχυροτερο sex drive...θα ηθελα καλοπροαίρετα παντα να καταλαβω πως εννοεις το μπερδεμα που δημιουργει η οπτικη του να ειναι cool ή οχι το one night stand...κουβεντα να κανουμε...ευχαριστω
Να απαντήσω εγώ που πιστεύω κατάλαβα τι θέλει να πει ο πονηρός ποιητής από πάνω (στον οποίο πάτησα "ενδιαφέρον" οπότε κάθε από μεριάς μου ερμηνεία είναι καλοπροαίρετη).Εννοεί ότι επικρατεί η νοοτροπία ότι το να κάνεις sex όπου κάτσει(εδώ συγκεκριμένα απ'το fb) με όποιον κάτσει είναι cool. Όπως όλοι γνωρίζουμε το να κάνεις κάτι επειδή είναι cool δε σημαίνει απόλυτα ότι το κάνεις επειδή σ'αρέσει ή είναι αυτό που θες αλλά επειδή κυριαρχεί το συγκεκριμένο κοινωνικό πρότυπο που επηρεάζει τις προτιμήσεις σου. Κατά συνέπεια αν "υποκύψεις" τελικά και μετά το καλοσκεφτείς δεν είσαι σίγουρος για ποιούς λόγους το έκανες και νιώθεις μπερδεμένος.Επί τη ευκαιρία να κάνω μια μικρή πρόσθεση στο ότι το να στηρίζεις την ερωτική σου ζωή δε σημαίνει πάντα το ότι είσαι αδύναμος στο να τα καταφέρεις στην εκτός internet ζωή αλλά κάποιοι το επιδιώκουν (ενώ τα πανε μια χαρά και στην πραγματική ζωή) γιατί θέλουν να είναι "γεροί παίχτες" και στο διαδύκτιο, γιατί όσον αφορά το σεξ όσο περισσότεροι/ες τόσο καλύτερα ("ανεβαίνουν οι μετοχές"). Παίρνουν επιβεβαίωση για τον εαυτό τους και θαυμασμό από τους άλλους φυσικά στα πλαίσια πάντα του "coolness".
Και το γράμμα που ο παππούς μου έστελνε στη γιαγιά μου -δύο σελίδες Α4 πυκνογραμμένες μπρος-πίσω που δεν έλεγαν τίποτα ουσιαστικό: "είσαι η ζωή μου και όταν σε σκέφτομαι αισθάνομαι σφίξιμο"- δεν είχε περισσότερο ρομαντισμό από το μήνυμα που λαμβάνεις στις δύο το πρωί από κάποιον άγνωστοΣΟΒΑΡΑ?Δηλαδη το να μπει στον κοπο καποιος να γραψει ολοκληρο γραμμα για εναν ανθρωπο που αγαπαει και νιωθει τα παντα για αυτον ειναι το ιδιο με το να στειλει καποιος ακυρος σε ακυρη "πωπω τι μαναρα που εισαι με το μαγιω ρε καυλακι μου!" στις 2 τα χαραματα??το """ρεπορταζ""" το εκανε 17 παλι?
Πολυ χαιρομαι που το εγραψες εσυ γιατι βαριομουν να το γραψω εγω.Μηπως το προβλημα δεν ειναι το FB αλλα οτι μερικα "παιδακια" ειναι καταπιεσμενα και καταφευγουν εκει? Και επισης...μηπως να παψουμε να σκεφτομαστε 24ωρες το 24ωρο τι εχουμε αναμεσα στα ποδια μας?!Μηπως ο παππους δεν το σκεφτοταν τοσο πολυ αυτο?!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ