Απάντηση Δρίτσα στην ερώτηση των 33 βουλευτών της ΝΔ για το ρόλο του ΛΣ στην τραγωδία της Αίγινας

Απάντηση Δρίτσα στην ερώτηση των 33 βουλευτών της ΝΔ για το ρόλο του ΛΣ στην τραγωδία της Αίγινας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΩΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
3

Να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, στη πρώτη απάντησή του στην Ερώτηση των 33 βουλευτών της ΝΔ για το ναυάγιο της Αίγινας, υπογραμμίζοντας πως θα δοθεί ειλικρινής και πλήρης απάντηση σε όλα τα ερωτήματά των βουλευτών στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

«Χρειάστηκαν 8 μέρες για να πάρει μπρος και ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, ως ουραγός στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και στους... έγκριτους εκπροσώπους της «αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

«Στην Ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 33 βουλευτές της ΝΔ, φυσικά και θα πάρουν σύντομα την οφειλόμενη, ειλικρινή και πλήρη Απάντηση σε όλα τα ερωτήματά τους στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Το οφείλουμε άλλωστε κυρίως, στα θύματα και στους οικείους των θυμάτων του τραγικού συμβάντος.

Επί του παρόντος όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα αναμέναμε να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα, όταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι, τις κρίσιμες και αγωνιώδεις εκείνες στιγμές κινητοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του, με πρώτο και κύριο μέλημα τη διάσωση των ναυαγών, την έρευνα για αγνοουμένους, την αρωγή για την μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών και την καταγραφή όλων των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Μια αναγνώριση και ένα εύγε δε θα έβλαπτε. Τα υπόλοιπα στην αναλυτική μας απάντηση δια του Κοινοβουλίου», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Δρίτσας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το απόγευμα ο υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου μαζί με 32 ακόμα βουλευτές κατέθεσε ερώτηση για «τα αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους στην τραγωδία της Αίγινας», υπογραμμίζοντας, ιδιαίτερα, το ζήτημα «της τρίωρης ακατανόητης απουσίας» του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM