H Κομισιόν απαντά στις πιέσεις των Τούρκων: Η βίζα θα καταργηθεί όταν εκπληρώσετε όλα τα κριτήρια

H Κομισιόν απαντά στις πιέσεις των Τούρκων: Η βίζα θα καταργηθεί όταν εκπληρώσετε όλα τα κριτήρια Facebook Twitter
3

Η ΕΕ θα καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες όταν η Τουρκία εκπληρώσει και τα 72 κριτήρια, υπενθύμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

 

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό μπορεί να καταρρεύσει αν η ΕΕ δεν τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας που αφορά την κατάργηση της βίζας, η Μ. Αντρέεβα παρέπεμψε σε σημερινή συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη γερμανική Tagesspiegel.

 

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο Ζ. Κ. Γιούνκερ στην Tagesspiegel, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν σαφής από την αρχή: η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει το σύνολο των 72 προϋποθέσεων για να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες. Και αυτό «δεν είναι εκβιασμός», επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής, ενώ τονίζει ότι η ΕΕ και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για να διαχειριστούν την προσφυγική κρίση. «Η πραγματικότητα απαιτεί τη συνεργασία με τους γείτονές μας. Όχι επειδή μας αρέσουν ιδιαιτέρως οι κυβερνήσεις τους, αλλά επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε αυτούς που υποφέρουν. Δεν θα ήταν άλλο ανεκτή μια παθητική στάση, τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν στο Αιγαίο με τους διακινητές να συνεχίζουν τη δουλειά τους. Η συμφωνία με την Τουρκία έγινε για να σταματήσει όλο αυτό. Η συνείδησή μου είναι καθαρή», αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

 

Εξάλλου, ερωτηθείσα αν η Επιτροπή διαθέτει «σχεδιο Β» σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία, η Μ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι η Επιτροπή έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το προσφυγικό, μέρος του οποίου είναι και η συμφωνία με την Τουρκία. Εδώ και 15 μήνες δουλεύουμε για την υλοποίηση του σχεδίου και μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η Μ. Αντρέεβα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM