Mε πόσους ανθρώπους έχετε κάνει σεξ;

Mε πόσους ανθρώπους έχετε κάνει σεξ; Facebook Twitter
21

via

Με πόσους ανθρώπους έχετε κοιμηθεί; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και πολλές φορές ρήξεις σε ζευγάρια, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει ιδανική απάντηση. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να αισθάνονται ιδιαίτερα άβολα όταν το θέμα αυτό έρχεται προς συζήτηση με τον σύντροφό τους. Συνήθως στην απάντηση υποβόσκει ο φόβος ότι κάποιος θα κριθεί είτε για το ότι είναι «άπειρος» είτε γιατί μπορεί να είναι «επιπόλαιος», ή ακόμη χειρότερα, πολύ «εύκολος».

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ό αριθμός που δίνει μια γυναίκα θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί τρία ώστε να βρεθεί η πραγματική απάντηση, και ο αριθμός των συντρόφων με τις-τους οποίους ισχυρίζεται ότι έχει κοιμηθεί ένας άνδρας, θα πρέπει να διαιρεθεί με το τρία.

Το τι είναι «φυσιολογικό» διαμορφώνεται από τις δικές μας πολύ διαφορετικές εμπειρίες και αξίες. Όποιος και αν είναι ο δικός σας αριθμός, μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους φίλους σας, τους συνεργάτες ή τις κοινωνικές προσδοκίες

Ποιος όμως είναι ο μέσος αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων; Μιλώντας με απλά μαθηματικά, ο αριθμός αυτός δεν υπάρχει. Σύμφωνα με έρευνα του 2010 για την Υγεία στην Αγγλία, ο μέσος αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων ήταν 9,3 για τους άνδρες και 4,7 για τις γυναίκες. Ωστόσο, στην Εθνική Έρευνα του 2013 για τον Σεξουαλικό τρόπο σκέψης και ζωής (Natsal) ο μέσος όρος ήταν 11,7 για τους άνδρες και 7,7 για τις γυναίκες.

Στην έκθεση του The Way We Are Now για το 2014, διαπιστώνουμε ότι το 31% των ανδρών και 21% των γυναικών που συμμετείχαν, είχαν κάνει σεξ με περισσότερα από δέκα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους. Ίσως λόγω της πιο φιλελεύθερης στάσης και τον αριθμό των ετών που είναι σεξουαλικά ενεργοί, ο αριθμός των συντρόφων σε άτομα ηλικίας από 35 έως 44 κορυφώθηκε, με πάνω από το ένα πέμπτο αυτής της ηλικιακής ομάδας, να κάνει λόγο για 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους.

Σε αντίθεση, μόνο το 9% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών δήλωσαν ότι είχαν 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό αναμφίβολα πηγαίνει χέρι-χέρι με τον τρόπο που η κοινωνία αλλάζει.

Άλλα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι ένα 8% δεν είχε ποτέ σεξουαλικό σύντροφο και ένα 17% δήλωσε ότι είχε μόνο έναν. Η έρευνα καταλήγει ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Ένας μέσος ή χαμηλός αριθμός συντρόφων, που μπορεί να θεωρείται φυσιολογικός για κάποιον, για έναν άλλο, φαίνεται τρομακτικά μεγάλος.

Το τι είναι «φυσιολογικό» διαμορφώνεται από τις δικές μας πολύ διαφορετικές εμπειρίες και αξίες. Όποιος και αν είναι ο δικός σας αριθμός, μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους φίλους σας, τους συνεργάτες ή τις κοινωνικές προσδοκίες. Δεν είναι διαγωνισμός.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

10 σχόλια
Ας θυμηθούμε την φυσική του γυμνασίου, όλα τα μεγέθη διακρίνονται σε μονόμετρα και διανισματικά. Πχ το μήκος (μονόμετρο) 3m, η δύναμη θέλεις μέγεθο, φορά, διεύθυνση, σημείο εφαρμογής. Έτσι και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Πριν. .μετά. .κατά την διάρκεια άλλα.. το κρασί παλιό.. δεν είναι αυτό που νομίζεις..κλπ
Ακριβώς. Είναι απάντηση που πρέπεινα ακούσουν οι Έλληνες, ωστε να μην θεωρήσουν χαλαρών ηθών την κοπέλα τους.Πάντως απο μια ηλικία και μετα, η ερώτηση "με πόσους έχεις πάει" είναι τόσο γελοία όσο και η ερώτηση "πόσα παγωτά έχεις φάει" σε παιδιά άνω των 15 ετων.
Βέβαια λείπουν απ την έρευνα μάλλον οι γκέι άντρες. Δε θελω να τσουβαλιάσω τους πάντες αλλα το 10 παρτενερ σε όλη τη ζωή ακούγεται φοβερά αστείο...
Όπως καταλαβαίνει κανείς, σε ένα κλειστό σύνολο ανθρώπων με ισορροπία πληθυσμού γυναικών - ανδρών, είναι πρακτικά αδύνατο να διαφέρει ο μέσος όρος των ανδρών από αυτόν των γυναικών!Θυμίζει την κλασική ανοησία ότι και καλά οι γυναίκες δεν απατούν, ενώ οι άνδρες ναι. Όμως απλώς δεν βγαίνουν τα νούμερα, άρα κάποιος (ή και οι δύο) ψεύδεται.
Οι υπόλοιποι άνδρες με πόσες θα έχουν πάει; Προφανώς με καμία, αφού όλες οι γυναίκες έχουν πάει μόνο με τον καζανόβα της παρέας!Άρα ο μέσος όρος των ανδρών θα είναι ίδιος με αυτόν των γυναικών!Δηλαδή 1.ο.ε.δ.
Οκ. Κατάλαβα το αρχικό σου σχόλιο και δεν το κάνω θέμα. Απλώς για όσους έχουν αυτό το εύλογο-υπαρκτό ερώτημα:Αν σε γοήτευσε ο #αμίας της γειτονιάς σου, της δουλειά σου, (και η συλλογή του [έπαθλα] από τα στρινγκ) ή το ξέκuλο-αρχιπuτανάκι της σχολής σου ή του γραφείου, μετά μην του/της ζητάς σχέσεις, συναισθηματικά δεσίματα, λουλούδια, γνωριμίες με το σόι σου και όνειρα για το μέλλον... ..πήγαινες γυρεύοντας.....στην τελική ένα one night stand ήτανε, άντε δύο (με δύο χαμένα στρινγκ ή μία σπαταλημένη αποτρίχωση στο στέρνο και πεταμένα λεφτά στο επώνυμο εσώρουχο)...
Πως γινεται να διαφωνει καποιος στο σχολιο του flou red ,πραγματικα απορω . Τι δε βρισκει σωστο ας πουμε ας μου πει καποιος.τι πιο απλο και δεδομενο απο αυτο που ειπε.