Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά συγκροτούν από κοινού Επιτροπή Διαλόγου

Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά συγκροτούν από κοινού Επιτροπή Διαλόγου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
1

Την συγκρότηση Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, ώστε να διαμορφωθεί κοινό πολιτικό πλαίσιο για την συμπόρευση των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, αποφάσισαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι οποίοι συναντήθηκαν μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής του Ποταμιού.


Η κοινή Επιτροπή θα αποτελείται από 25 περίπου μέλη, μεταξύ των οποίων πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων και συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται, καθώς και από μεμονωμένα πρόσωπα με κοινωνική δράση και αναφορά και σε δύο μήνες, θα έχει καταλήξει στο πλαίσιο θέσεων για την περαιτέρω συμπόρευση και συνεργασία.


Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μεταρρυθμιστικό ρεύμα, το οποίο θα αποτελέσει τον τρίτο πολιτικό φορέα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφεραν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, η Ένωση Κεντρώων και ο ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος ακολουθεί συντηρητική πολιτική- δεν εντάσσονται στις προοδευτικές δυνάμεις και κατ' επέκτασιν στο σχετικό διάλογο.


Η συνάντηση των δυο αρχηγών έγινε στο γραφείο του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή και κράτησε σχεδόν δύο ώρες. Αμέσως μετά, ο Στ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «ενδιαφέρουσα συζήτηση», επαναλαμβάνοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι να ενωθούν οι κομματικοί μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, αλλά να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία για τη σωτηρία της χώρας.


Τόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού όσο και η πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, διέψευσαν ότι ασκούνται πιέσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. «Είναι απαραίτητο για την κοινωνία να γνωρίζει ότι υπάρχει μια δύναμη προοδευτική, φιλελεύθερη, κεντροαριστερή, φιλοευρωπαϊκή, πείτε την όπως θέλετε, στην οποία θα βασίζεται για να βρει ένα καινούργιο πλαίσιο για τη χώρα» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Δεν απέκλεισε δε, την συνεργασία στη Βουλή των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων, όσο θα προχωράει τις εργασίες της η Κοινή Επιτροπή.


Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Από τη μεριά μας, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του ελληνικού λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο, που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM