Επιστροφή στα κέντρα τύπου Αμυγδαλέζας μελετά η κυβέρνηση

Επιστροφή στα κέντρα τύπου Αμυγδαλέζας μελετά η κυβέρνηση Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
7

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο με λίγες πάντως πιθανότητες, σύμφωνα με πληροφορίες να υπάρξει συμφωνία για την εθνική γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 7 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μελετά τη δημιουργία πολιτικής ομάδας διαχείρισης του προσφυγικού ενώ φαίνεται να επιστρέφει στη λογική των κλειστών κέντρων, τύπου Αμυγδαλέζας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες και κυρίως οι παραβατικοί θα κρατούνται σε φυλασσόμενους χώρους ώστε να δίνεται το μήνυμα πως δεν πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα οι μετανάστες γιατί θα κρατούνται και θα απελαύνονται.

Αυτή τη στιγμή με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.140 κρατούμενοι βρίσκονται στα 11 κέντρα κράτησης στην Κόρινθο, τον Ταύρο, το Παρανέστι, την Ξάνθη, την Ορεστιάδα, την Αμυγδαλέζα, τη Μόρια, τη Σάμο και τη Χίο.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 32 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Financial Times: Κοντά σε συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times Ε.Ε. και Άγκυρα είναι κοντά σε μια συμφωνία για την επαναπροώθηση όλων των μη Σύρων προς τα τουρκικά παράλια, παρότι η συμφωνία αυτή αν επιτευχθεί φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη στην εφαρμογή της.

Διπλωμάτες αναφέρουν επίσης ότι η Τουρκία συμφώνησε να δέχεται όλους του μετανάστες που διασώζονται από το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αμέσως μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM