ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.12.2015 | 17:22

Δεν την αντέχω άλλο αυτή την απόλυτη μοναξιά κι απομόνωση.

Κρατά ήδη ένα χρόνο αυτή η κατάσταση: όλη μέρα, κάθε μέρα, κλεισμένη μέσα στο σπίτι, χωρίς εργασία, χωρίς ούτε μια φίλη να πούμε δυο κουβέντες ή να πάμε για έναν καφέ όπως κάνουν όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι και με μοναδική επαφή μου με τον έξω κόσμο το ίντερνετ. Οι μόνες φορές που θα βγω από το σπίτι απλά θα κάνω βόλτες μόνη μου. Κι όσο κι αν υποτίθεται πως ακόμα κι αυτές οι μοναχικές βόλτες εκτός σπιτιού θα έπρεπε να μου φτιάξουν την ψυχολογία, στην πραγματικότητα μού προκαλούν το ακριβώς αντίθετο, γιατί είναι χειρότερο κι απ' την κλεισούρα το να βολοδέρνεις ολομόναχος/η στους δρόμους και να βλέπεις γύρω σου διάφορες συντροφιές ανθρώπων, παρέες φίλων και ζευγάρια που διασκεδάζουν μαζί, συζητούν, γελάνε κι είναι χαρούμενοι, ενώ εσύ τους κοιτάς από το απέναντι παγκάκι και ζηλεύεις που δεν είσαι μέρος καμιάς τέτοιας συντροφιάς.Έχω απελπιστεί τόσο πολύ που μου περνάει πλέον από το μυαλό να βάλω αγγελία στις Αναζητήσεις για να βρω μια φίλη, έναν άνθρωπο από την πόλη μου και κοντά στην ηλικία μου που βιώνει την ίδια μοναξιά κι αποξένωση. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, είναι η μόνη λύση που μου 'χει απομείνει. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Δε θέλω το τσατάρισμα του ίντερνετ, δεν απαλύνουν την μοναξιά μου οι ατέλειωτες ώρες συζητήσεων του πληκτρολογίου με κάποιον παντελώς άγνωστο που κρύβεται πίσω από ένα άβαταρ κι ένα ψευδώνυμο. Θέλω την φυσική επαφή με τους ανθρώπους, αυτό έχω ανάγκη. Δε θέλω να εγγραφώ από ανάγκη σε κάποιον από τους μόλις δυο-τρεις συλλόγους της περιοχής μου, όπου τα μέλη τους στην πλειοψηφία τους έχουν την ηλικία με τη μάνα μου. Θέλω αυτό που έχουν όλες οι κοπέλες της δικής μου ηλικίας μου, δηλαδή παρέες και συναναστροφές που τους ταιριάζουν και καλύπτουν επαρκώς την ανθρώπινη ανάγκη τους για κοινωνικοποίηση.Δε θέλω, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να περάσω κι αυτές τις γιορτές κλεισμένη μέσα στο σπίτι μόνη μου να χαζεύω στο facebook όλους τους άλλους ανθρώπους που ζουν, ενώ εγώ έχω καταντήσει νεκροζώντανη. Δεν αντέχω άλλο!
3
 
 
 
 
σχόλια
Η κοινωνικοποίηση θέλει συνεχή προσπάθεια, γιατί η ζωή μας αλλάζει και άρα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και εμείς.Πρακτικές προτάσεις:1) Στην περιοχή που μένεις δεν υπάρχουν γυμναστήρια, σχολές χορού που να συχνάζουν άτομα της ηλικίας σου; Εκεί σίγουρα θα γνωρίσεις κόσμο. Επίσης συνδυάζεις και άσκηση-κίνηση το οποίο μόνο ευεξία θα δου φέρει.2) Μπορείς τώρα ειδικα τώρα τις γιορτές να ασχοληθείς με μια εθελοντική-φιλανθρωπική δράση, θα νιώσεις πολύ όμορφα μετά. Και εκεί μπορείς να κάνεις γνωριμίες.3) Οι διαδικτυακές γνωριμίες είναι μια χαρά, μπορείς να γνωρίσεις πολύ αξιόλογο κόσμο. Και πολύ περίεργο όμως. Θέλει λίγο προσοχή.4) Ο περίπατος είναι τέλειος, μπορείς να ακούς και μουσική. Και μόνο που δεν μένεις μέσα είναι ήδη το πρώτο +.5) Μη ζηλεύεις αυτά που βλέπεις αφού είναι κάτι που μπορείς και θα ζήσεις και εσύ στο μέλλον!6) Ξεκίνα ένα χόμπι που σου αρέσει πχ ζωγραφική, θεατρική ομάδα κλπ7) Μην κλείνεσαι σπίτι ακόμα και αν μια έξοδος σου φαίνεται ανούσια. Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα γνωρίσεις.8) Να βγαίνεις πάντα περιποιημένη και καλοντυμέμη. Υιοθέτησε ένα πιο νεανικό-σέξι look. Θα σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση.9) Μην επηρεάζεσαι από όλο αυτό το εορταστικό κλίμα που μας επιβάλλει ότι ΕΙΔΙΚΑ αυτές τις μέρες πρέπει να περνάμε τέλεια. Μλκς του μάρκετινγκ είναι αυτά. ☺Καλά να περνάς.
Νιώθω και είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση που περιγράφεις. Είναι δύσκολες οι εποχές που ζούμε και χρειάζεται υπομονή και ψάξιμο. Το ξέρω είναι πολύ ψυχοφθόρα αλλά μη χάνεις την ελπίδα σου. Προσπάθησε απλά να κάνεις πράγματα αντί να χάνεσαι σε σκέψεις.