Το Γκάλοπ της Λένας Πλάτωνος στις καλύτερες επανεκδόσεις του Fact Magazine για το 2015

Το Γκάλοπ της Λένας Πλάτωνος στις καλύτερες επανεκδόσεις του Fact Magazine για το 2015 Facebook Twitter
1
Το Γκάλοπ της Λένας Πλάτωνος στις καλύτερες επανεκδόσεις του Fact Magazine για το 2015 Facebook Twitter

Το άλμπουμ Γκάλοπ της Λένα Πλάτωνος επανακυκλοφόρησε φέτος από την αμερικάνικη ανεξάρτητη εταιρεία Dark Entries που ανακαλύπτει κυρίως ξεχασμένη underground μουσική από όλο τον κόσμο και την ξαναφέρνει στο φως.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο της Πλάτωνος βγαίνει προς τα έξω. Πριν από μερικά χρόνια, το 2012, το κομμάτι της «Μια άσκηση φυσικής άλυτη» - από το Γκάλοπ -  υπήρχε στην συλλογή της ελληνικής εταιρείας ‘Into the Light’ που έκανε πολλά κεφάλια στο εξωτερικό να στρέψουν την προσοχή τους προς την  ηλεκτρονική μουσική σκηνή της Ελλάδας.

Φέτος στη λίστα με τις καλύτερες επανεκδόσεις το Fact βάζει το Γκάλοπ στην θέση 18 και γράφoυν τα καλύτερα:

«Αρχικά κυκλοφόρησε το 1985. Το Γκάλοπ είναι το δεύτερο σόλο άλμπουμ της avant-pop συνθέτριας Λένας Πλάτωνος που έγραψε, έκανε την παραγωγή και τραγούδησε η Αθηναία μουσικός και που η Dark Entries το διαφήμιζε σαν το άλμπουμ που ‘άνοιξε τον δρόμο για την Ελληνική electronic της δεκαετίας του ‘90». Αν αυτό ισχύει ή είναι βλακείες είναι λίγο προς συζήτηση αλλά το έργο της Πλάτωνος είναι χωρίς αμφιβολία ώριμο και χρειάζεται επανεξέταση, γεμάτο από ιδέες και βαρύ από τον ήχο του TR-808. Προσφέρει μια γυναικεία, πνευματική παραλλαγή της νέον ασάφειας του σάουντρακ του Vangelis για το Blade Runner.

Το άλμπουμ που χαρακτήριζεται από μια λαχανιασμένη γατίσια αφήγηση της Πλάτωνος θυμίζει την δουλειά της σημαντική Αμερικανίδας συνθέτριας Annette Peacock αλλά με μια πιο ρομποτική κατεύθυνση. Το Gallop είναι ένα εύκολο σημείο εισόδου στην εξαιρετικά δύσκολη να βρεθεί και να αποκτηθεί δισκογραφία της Πλάτωνος». 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Argonauts: DJ set σε πρωτότυπα μέρη με ιστορία σε όλη την Ελλάδα

Μουσική / Οι Argonauts κάνουν live sessions στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας

Ο Nicholas Vibes έφτιαξε ένα πρότζεκτ μοναδικό στην Ευρώπη. Στόχος του είναι να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μέσα από την ηλεκτρονική μουσική, και να οργανώσει ένα μεγάλο event στην Ακρόπολη.
M. HULOT
Ντίσκο εκ του ασφαλούς από τον Χάρι Στάιλς

Μουσική / Ο νέος Χάρι Στάιλς δεν είναι κακός, είναι απλώς βαρετός

«Τα περισσότερα tracks στο "Kiss all the time. Disco, occasionally" κυλούν χλιαρά, εγκλωβισμένα σε μια ευγενική, σχεδόν υπνωτιστική μετριοπάθεια. Τίποτα δεν είναι πραγματικά κακό, αλλά τίποτα δεν είναι και αρκετά καλό και αξιομνημόνευτο»
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Ντοκιμαντέρ / Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Το ντοκιμαντέρ «Στην Αμερική σαν πήγα» των Αργύρη Θέου και Άγγελου Κοβότσου αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του Έλληνα μουσικού και παράλληλα την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού και συνολικά των Ελλήνων μεταναστών και της ομογένειας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ Akylas

Οι Αθηναίοι / Akylas: «Τραγουδώ για τα άτομα που δεν χωράνε σε νόρμες»

Ο νεαρός μουσικός από τις Σέρρες πέρασε πολλές απογοητεύσεις μέχρι να καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Από τις κουζίνες, την πίστα του κρουαζιερόπλοιου και τη μουσική στον δρόμο μέχρι την Αυστρία και τώρα στη Eurovision, η πορεία ήταν μεγάλη και δύσκολη. Ο Akylas αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια
Ωραία όλα αυτά, αλλά η χρήση της ελληνικής (-στίχοι) νομίζω πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το αποτέλεσμα, δεν μπορώ -ακριβώς- να φανταστώ τα εν λόγω ηχοτόπια ...με τις λέξεις να είναι σε μία ακατάληπτη γλώσσα σε μένα (ως αλλοδαπός αγοραστής). Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.https://www.youtube.com/watch?v=B_hxcgNivEM&spfreload=10