Ο Ομπάμα πρότεινε για υπουργό Στρατού έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο

Ο Ομπάμα πρότεινε για υπουργό Στρατού έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο Facebook Twitter
5

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε χθες το όνομα για τη θέση του υπουργού άμυνας στον τομέα του στρατού, που εάν τελικά γίνει δεκτή τότε θα είναι η πρώτη φορά που κάποιος ανοιχτά ομοφυλόφιλος θα αναλαμβάνει τέτοιο αξίωμα και μάλιστα στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ο Ερικ Φάνινγκ ο οποίος κατείχε μια σειρά σημαντικών θέσεων στο Πεντάγωνο και διετέλεσε σύμβουλος του υπουργού αμύνης Ας Κάρτερ, θεωρείται ένα από τα ικανότερα και ανερχόμενα στελέχη στην πολιτική των ΗΠΑ. Ο 47χρονος ο οποίος έχει επίσης κάνει καριέρα σαν δημοσιογράφος του CNBC περιγράφεται από τον Ομπάμα με τα θερμότερα λόγια "Είμαι ευγνώμων για τη δέσμευσή του απέναντι στους ένστολους άνδρες και τις γυναίκες μας και είμαι βέβαιος ότι θα διοικήσει το στρατό μας με ξεχωριστό τρόπο."ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε περίπτωση που η πρόταση του Αμερικανού προέδρου γίνει αποδεκτή, τότε θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας ανοικτά ομοφυλόφιλος λαμβάνει τέτοια θέση, σημειώνει η Wall Street  Journal και υπογραμμίζει πως αυτή η κίνηση είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς κινήσεων από τον Ομπάμα που στηρίζουν την LGBT κοινότητα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Διεθνή / Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Η «εξαιρετική» σχέση Τραμπ-Ερντογάν περνά δύο κρίσιμες δοκιμασίες: τις εντάσεις στη Συρία με το Ισραήλ και το μπλοκαρισμένο deal για τα F-35 - Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Κογκρέσου
LIFO NEWSROOM
Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM