Οι 18 προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη όπως τις ανακοίνωσε απόψε στη Θεσσαλονίκη

Οι 18 προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη όπως τις ανακοίνωσε απόψε στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
14

«Η Ελλάδα δεν θέλει να επιστρέψει ούτε στο παρελθόν του κ. Τσίπρα, ούτε στο παρελθόν του κ. Μεϊμαράκη», είπε απόψε στη Θεσσαλονίκη, τον πρώτο σταθμό της προεκλογικής εκστρατείας του Ποταμιού, ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κος Θεοδωράκης οποίος χαρακτήρισε «μπαγιάτικο παραμύθι» το ποιος θα σώσει την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή ο πρόεδρος της Ν.Δ. . και καταλόγισε  «μεγάλο θράσος» στον κ. Τσίπρα, επειδή ζητάει αυτοδυναμία στις εκλογές κι αυτό σημαίνει, όπως είπε, να του δοθεί η δυνατότητα να κάνει νέες λάθος επιλογές.


Ο επικεφαλής που Ποταμιού μίλησε σε προεκλογική εκδήλωση στο πάρκο εποχών, στη Νέα Παραλία και απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.


Στη διάρκεια της ομιλίας του διατύπωσε προτάσεις για μια σειρά ζητήματα, όπως:
-Κανείς να μην γίνεται υπουργός αν δεν έχει ένσημα πέντε χρόνων.
-Δύο συνεχόμενες βουλευτικές θητείες με τέσσερις το ανώτερο συνολικά.
-Καμιά σύνταξη από τη Βουλή.
-Σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.
-Όχι νέοι φόροι.
-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
-Κατάργηση του ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 30.000 ευρώ.
-Ελεύθερες και χωρίς κανέναν φόρο μεταβιβάσεις ακινήτων.
-Διανομή του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους.
-Αποκρατικοποιήσεις με διαφάνεια μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας κυβέρνησης.
-Επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις με λευκό μητρώο.
-Κίνητρα στους αγρότες να διαθέτουν τα προϊόντα του μέσω ομάδων παραγωγών.
-Άμεση αναθεώρηση του τρόπου χορήγησης του ποσού των 2 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. σε όλους τους αγρότες και όχι μόνο στους «πονηρούληδες».
-Ενιαία αρχή προμηθειών.
-Πρότυπα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
-Μη κρατικά Πανεπιστήμια.
-Όχι ανοιχτά σύνορα, αλλά ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση.
-Όχι ανοιχτές φυλακές, αλλά ένα δίκαιο σωφρονιστικό σύστημα.

Οι 18 προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη όπως τις ανακοίνωσε απόψε στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην ομιλία του Στ. Θεοδωράκη


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη δική του διαδρομή ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε: «Ποτέ δεν υπήρξα άνθρωπος κανενός. Ήρθα στην πολιτική για να φύγω όχι για να πάρω σύνταξη. Οκτώ χρόνια θα με έχετε ακόμα».


Λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο κ. Θεοδωράκης υπήρξε πρόβλημα με τη μικροφωνική εγκατάσταση, αλλά αντιμετωπίστηκε σε ελάχιστα λεπτά και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.


Προς το τέλος ένας από τους παριστάμενους επιτέθηκε λεκτικά στον κ. Θεοδωράκη, επειδή ψήφισε το Μνημόνιο και ο επικεφαλής του Ποταμιού του απάντησε: "Εμείς που τολμάμε να κάνουμε δημόσιες συζητήσεις δεν μας φοβίζουν οι λίγοι που κραυγάζουν".


Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου και Κατερίνα Μάρκου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκα.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

 
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM