Μητρόπουλος: Περιμένω να πάρει θέση ο Τσίπρας για τη σπίλωσή μου

Μητρόπουλος: Περιμένω να πάρει θέση ο Τσίπρας για τη σπίλωσή μου Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίτερα σε αίθουσα της Βουλής ο Αλέξης Μητρόπουλος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση φοροφυγής για την οποία κατηγορείται. 

 

Δεν είμαι φοροφυγάς

«Ή θα φύγω φοροφυγάς από εδώ μέσα ή θα σας πείσω για το αντίθετο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο κ. Μητρόπουλος ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου έκανε λόγο για «σχεδιασμένη και πρωτοφανή αθλιότητα που στόχο έχει να με πλήξει πολιτικά» και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ζήτησε «αντί συγγνώμης να αναζητήσετε την αλήθεια». 

Σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής, η επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή φορολογική υπόθεση προέρχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο ορισμένοι να κάνουν λόγο για δήθεν παράνομη δραστηριότητα του γραφείου μου ακόμα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών με τον εισαγωγικό του έλεγχο θεωρεί ότι το εισπραχθέν, το 1999, ποσό, προέρχεται από παρασχεθείσες δικηγορικές υπηρεσίες» σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος.

 

Ο Τσίπρας με παρακαλούσε να μπω στα ψηφοδέλτια

«Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί το 2010 όταν με παρακάλεσε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου παραπονεμένος που τον είχαν εγκαταλείψει ο Κουβέλης και ο Αλαβάνος. Του είχα πει: "πρόεδρε υπάρχει αθλιότητα απέναντι μου" και μου απάντησε "έχεις καλά άντερα Αλέξη"».

«Παρά τις επιμέρους διαφωνίες μου, δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν, παλιοί, παλαιότεροι και αγαπημένοι σύντροφοι» σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, που ωστόσο άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές κινήσεις του, εφόσον τελικά δεν έχει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Μέχρι τώρα καμία πρόθεση δεν έχω για πολιτική ανάμιξη» είπε, τονίζοντας: «Όχι επειδή είμαι το δημοφιλέστερο πρόσωπό του και ο καλύτερος για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αλλά δεν έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κανένα δικαίωμα, κανένα νομιμοποιητικό επιχείρημα να αποκλείσει το πρώτο σε ψήφους, σε όλη την ιστορία, στέλεχός του».

 

Ο κ. Μητρόπουλος όταν ερωτήθηκε για τις δικές του κινήσεις, σημείωσε ότι «θεωρώ ότι δεν δικαιούμαι να κάνω δήλωση αποχώρησης. Αναμένω την κεντρική ηγεσία με τον Πρόεδρο. Περιμένω την δική του πολιτική ηγετική θέση».

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ο Τσιπρας εχει τεραστια ευθυνη καο αποδικνυεται η κενοτητα του:αφενος εκανε αντιπροεδρο της βουλης τον Μητροπουλο ενω ηταν γνωστες οι βαριες κατηγοριες εις βαρος του,αφετερου ο Μητροπουλος ηταν προερχομενος απο το πασοκ και το ποιον του γνωστο..Βεβαια αν τον ρωτησουν κατι τον Τσιπρα κι εδω αερολογιες θα πει.Φτανει πια με το τσιρκο του συριζα...
"Ο Τσίπρας με παρακαλούσε να μπω στα ψηφοδέλτια" Πηγή: www.lifo.grΑν αυτό αληθεύει, νομίζω ότι γι'αυτό πρέπει να δώσει λόγο ο Τσίπρας και όχι γιατί δεν θα σε περιλάβει στα ψηφοδέλτια, αγαπητέ Μητρόπουλε.