Ίσως η δυσκολότερη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα

Ίσως η δυσκολότερη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα Facebook Twitter
1

Από νωρίς το πρωί ξεκινά η δύσκολη και κρίσιμη μέρα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι 48 τελευταίες ώρες έχουν φέρει ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης την ώρα που ο χρόνος πιέζει όσο ποτέ άλλοτε για να ολοκληρωθεί η δέσμευση για ψήφιση των πρώτων μέτρων του νομοσχεδίου που θα βάλουν σε τροχιά τη συμφωνία της Συνόδου.

Στις 10 ξεκινάει η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τη μία ώστε μέχρι τις δύο να έχει συνταχθεί η εισηγητική έκθεση προς την Ολομέλεια προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση του νομοσχεδίου. Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προς τη σημερινή διαδικασία μια και μέχρι τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα προεδρεύσει στην Ολομέλεια.


Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για τα νομοσχέδια που εισάγονται με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 10 ώρες κάτι που σημαίνει πως αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά τη νύχτα. Σύμφωνα άλλωστε με τη δέσμευση της κυβέρνησης στη Σύνοδο αυτή είναι και η διορία για την ολοκλήρωση.

Το νομοσχέδιο εμπεριέχει δύο άρθρα. Το πρώτο άρθρο περιλαμβάνει το κείμενο της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και το δεύτερο άρθρο σειρά προαπαιτούμενων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων. Αναμφίβολα η σημερινή μέρα έχει ειδικό βάρος καθώς θα καταμετρηθούν ακριβώς οι απώλειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και θα καθορίσει ακόμη και το ενδεχόμενο εκλογών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια