Στιβ Γουόζνιακ: Η ανθρωπότητα θα γίνει το "κατοικίδιο" των μηχανών

Στιβ Γουόζνιακ: Η ανθρωπότητα θα γίνει το "κατοικίδιο" των μηχανών Facebook Twitter
1

O Steve Wozniak, ο άνθρωπος που ίδρυσε την Apple μαζί με τον Steve Jobs πριν από 40 χρόνια, θεωρείται ακόμα και σήμερα μια από τις ηγετικές μορφές τις τεχνολογίας αν και δεν κατέχει αξίωμα ή υψηλή θέση σε κάποια μεγάλη εταιρεία.

Σε πρόσφατη ομιλία του σε συνέδριο τεχνολογίας στο Τέξας όπου ήταν επίτιμος προσκεκλημένος, ο Woz, εξέφρασε την άποψή του για ακόμα μια φορά σε σχέση με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι οι φόβοι που είχε για την ανεξέλγκτη ανάπτυξή της έχουν αντικατασταθεί από μια πιο παρήγορη σκέψη.

Σε εκατοντάδες χρόνια, όταν οι μηχανές θα έχουν τον έλεγχο επάνω στη γη, "θα είναι τόσο έξυπνες που θα γνωρίζουν πως να συντηρήσουν την φύση και οι άνθρωποι είναι μέρος της φύσης. Έτσι ξεπέρασα τη φοβία μου ότι κάποτε θα αντικατασταθούμε από τις μηχανές". Και συνέχισε λέγοντας, τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη θα μας μεταχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο που μεταχειριζόμαστε εμείς τα κατοικίδιά μας. "Άλλωατε θα γνωρίζουν ότι εμείς είμαστε οι δημιουργοί τους. Οι θεοί τους".

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρεμφερείς ανησυχίες για την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, έχουν εκφράσει κι άλλες ηγετικές φυσιογνωμίες της τεχνολογίας, όπως ο Elon Musk της Tesla, ο τηλεαστέρας αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson και ο Bill Gates.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μα οι μχανές δεν θα έχουν ανάγκη την φύση με τον τρόπο που θα την έχουμε εμείς. Δεν θα έχουν κάποιο λογικό λόγο για να την διατηρούν.Δεν θα τους επηρεάζειη μόλυνση του περιβάλλοντος, δεν θα τους επηρεάζει η πολύ υψηλή ή η πολύ χαμηλή θερμοκρασία, στις περιοχές που θα επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα δεν θα πηγαίνουν και τέλός. Όλα τα υπόλοιπα θα μπορούν καλλιστα να είναι ενα απέραντο βιμοηχανικό wasteland.