Αντιδράσεις και από τον Μητρόπουλο: Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται

Αντιδράσεις και από τον Μητρόπουλο: Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται Facebook Twitter
7

"Τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση στο Eurogroup δεν μπορούν να ψηφιστούν και αυτή είναι και η προσωπική μου άποψη!" δήλωσε απόψε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

«Αυτά τα μέτρα είναι σκληρά και μην ρωτάτε ποιος θα τα ψηφίσει. Το ερώτημα είναι ποια κοινωνία και ποια κοινωνική τάξη, των αγροτών, των επιτηδευματιών, των επιχειρηματιών, των συνταξιούχων, με ποια φοροδοτική ικανότητα, με ποιο εισόδημα μπορεί να στηρίξει αυτά τα μέτρα» δήλωσε.

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου επέμεινε να ρωτά για το τι θα κάνει ο ίδιος, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Μα δεν ψηφίζονται αυτά τα μέτρα. Αυτή είναι η άποψή μου. Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή».

Αυτή ήταν η δεύτερη αντίδραση από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μια και νωρίτερα ο κος Μιχελογιαννάκης τόνισε πως «Μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα και θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση» .

Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης "είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα" και δεν πρόκειται να περάσει απ' τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης σύμφωνα με το Θέμα και πρόσθεσε ότι μία τέτοια συμφωνία πέρα απ' το ότι θα αποτελέσει "μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα", θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.

"Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ' την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς", εκτίμησε ο κ. Μιχελογιαννάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει "όχι" σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

"Πώς μπορείς να κάνεις μία συμφωνία που θα αυξήσει τις αυτοκτονίες και θα φτωχοποιήσει το λαό;", αναρωτήθηκε.



7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM