Βόμβα από Ντάισελμπλουμ: Eγώ πρότεινα να αντικατασταθεί ο Βαρουφάκης

Βόμβα από Ντάισελμπλουμ: Eγώ πρότεινα να αντικατασταθεί ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
21


Aντιδράσεις προκαλεί η συνέντευξη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, κατά την οποία ο επικεφαλής του Eurogroup δηλώνει πως αυτός κρύβεται πίσω από την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Ντάισελμπλουμ ισχυρίστηκε πως εκείνος ήταν που πρότεινε την αντικατάσταση Βαρουφάκη αναφέροντας μάλιστα πως αυτό συμφωνήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι δηλώσεις του αυτές προκαλούν αίσθηση καθώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου όπου υποστήριξε ότι η απόφαση για την ομάδα διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από τη Ρίγα.

«Είχα επαφές με τον Ελληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία, εκτός από τις  συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομίας, Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο». πρόσθεσε στην συνέντευξή του.

«Πρότεινα πως θα βοηθούσε εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο» ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου απαντάει στον πρόεδρο του Eurogroup κάνοντας λόγο για ανακρίβειες και σημειώνει πως η Ελλάδα δεν είναι πλέον προτεκτοράτο και κανείς ξένος αξιωματούχος δεν θα ορίζει τις επιλογές της κυβέρνησης.

Κύκλοι της κυβέρνησης ανέφεραν χαρακτηριστικά «Πρώτη ανακρίβεια: Δεν τον έδιωξε και αυτό θα το βρει μπροστά του γιατί θα είναι εκεί στο επόμενο Eurogroup. Δεύτερον, αν το έλεγε, αν το έθετε έτσι αυτό, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα του απαντούσε αναλόγως».

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ