Αεροπορική εταιρία ανάγκασε καρκινοπαθή να αποβιβαστεί πριν την πτήση

Αεροπορική εταιρία ανάγκασε καρκινοπαθή να αποβιβαστεί πριν την πτήση Facebook Twitter
3

Έντονη κατακραυγή έχει προκαλέσει ένα περιστατικό που σημειώθηκε σε πτήση της Alaska Airlines. Η Elizabeth Sedway, που πάσχει από καρκίνο, αναγκάστηκε από το πλήρωμα του αεροσκάφους να αποβιβαστεί πριν από την πτήση, επειδή δεν είχε χαρτί γιατρού.

«Με απομακρύνουν σαν να είμαι εγκληματίας ή σαν να έχω μεταδοτική ασθένεια», αναφέρει η ίδια σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook και δείχνει τη στιγμή που η ίδια, ο σύζυγός της και τα δύο τους παιδιά αναγκάζονται να κατέβουν από το αεροπλάνο. Η οικογένεια βρισκόταν για διακοπές στη Χαβάη και επρόκειτο να επιστρέψει στην Καλιφόρνια.

Today, we were at gate 8 ready to depart on Alaska Airlines for San Jose. An airline employee saw me seated in the...

Posted by Elizabeth Sedway on Monday, 6 April 2015

Όπως αναφέρει το Time, μια υπάλληλος της εταιρίας είχε παρατηρήσει ότι η γυναίκα φορούσε μία χειρουργική μάσκα, ενώ βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής, προκειμένου να προστατευτεί από τα μικρόβια του αεροδρομίου. «Με ρώτησε αν χρειάζομαι κάτι. Την πρώτη φορά είπα όχι. Τη δεύτερη φορά είπα ότι ίσως χρειαστώ λίγο επιπλέον χρόνο για την επιβίβαση, καθώς καμιά φορά νιώθω αδυναμία. Επειδή ανέφερα τη λέξη αδυναμία, η υπάλληλος κάλεσε έναν γιατρό, που είπε ότι έχει σχέση με την εταιρία. Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε. Ένας εκπρόσωπος της Alaska Airlines επιβιβάστηκε επίσης και μας είπε ότι δεν μπορώ να πετάξω χωρίς χαρτί από γιατρό», δήλωσε η γυναίκα.

Η Elizabeth, που αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει πρόβλημα στα πέντε χρόνια από τη διάγνωση της ασθένειας, έχασε χημειοθεραπεία που είχε προγραμματισμένη για την επόμενη ημέρα, εξαιτίας του περιστατικού.

«Λυπούμαστε για την αναστάτωση που υπέστη η κυρία Sedway την Δευτέρα», αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωση της και τονίζει: «Επιστρέψαμε τα χρήματα των εισιτηρίων και θα καλύψουμε το κόστος της διαμονής της οικογένειάς της στο Λίχουε».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Οταν αντιμετωπιζεις ενα σοβαρο προβλημα υγειας πρεπει να εχεις βεβαιωση (fit to fly) απο γιατρο για να πεταξεις. Εκτος βεβαια αν εισαι πιλοτος της German Wings...
βεβαια καλο ειναι να μην κρινουμε εαν δεν ειμαστε ειδικοι επι του θεματος.δεδομενου οτι οι συνθηκες στα 38.000 ποδια ειναι διαφορετικες, ανθρωποι με συγκεκριμενες ασθενειες δεν επιτρεπεται να πεταξουν γιατι εαν κατι συμβει εκει πανω δεν καλεις το ασθενοφορο και σε 5 λεπτα ειναι εξω απο την πορτα σου.