Σεισμός

Γερμανικό Πρακτορείο: Η Λαγκάρντ ζήτησε «ψαλίδι» σε συντάξεις και αύξηση ΦΠΑ

Γερμανικό Πρακτορείο: Η Λαγκάρντ ζήτησε «ψαλίδι» σε συντάξεις και αύξηση ΦΠΑ Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
8

Περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ φέρεται να ζήτησε η Κριστίν Λαγκάρντ από τον Γιάνη Βαρουφάκη στη χθεσινή τους συνάντηση στην Ουάσιγκτον.

Την εκδοχή αυτή υποστηρίζει το Γερμανικό Πρακτορείο αναφέροντας ότι το ΔΝΤ είναι ένας σκληρός διαπραγματευτής και πως οι Ευρωπάιοι δανειστές είναι πιο ευέλικτοι από το Ταμείο.

Ακόμη,  το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο κύκλους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι, η κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να χαλαρώσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ που έγινε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η επικεφαλής του Ταμείου σημείωσε ότι  «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων», και τόνισε πως  «ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».

Στη συνέχεια, εξέδωσε  γραπτή δήλωση:

«Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα. Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο για να συνεργαστεί με τις Αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης».

8

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Σε άλλο άρθρο εδώ φαίνεται ότι η ... Λαγκαρντ (προσωπικά :P) ζητάει ψαλίδα στις πρόωρες συντάξεις και αύξηση φπα. Δεν έχει διαφορά; Γιατί το ΔΝΤ είναι πιο σκληρό; Οι άλλοι δανειστές τι ζητάνε δηλ.?
Εκείνοι δεν έλεγαν πριν λίγο καιρό ότι δε ζήτησαν ποτέ μείωση μισθών και συντάξεων και αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα τα πρότεινε η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση για να μην κακοκαρδίσει τους πλούσιους; Τελικά λέει κανείς την αλήθεια ποτέ;
Ενα λεπτο...ο συριζα δεν ελεγε προεκλογικα οτι υπαρχει και αλλος δρομος και οτι οι Ευρωπαιοι δεν ζητουσαν αυτα τα μετρα αλλα τα αποφασιζε και τα εφαρμοζε η ελληνικη κυβερνηση επειδη δεν ηθελε να κυνηγησει την διαφθορα,την φοροδιαφυγη,να κανει μεταρρυθμισεις κτλπ;;Τωρα τι;Το δντ και οι ευρωπαιοι ζητουν τετοια μετρα;;πεφτουν απο τα συννεφα εκει στον συριζα ή κοροιδευαν και σ'αυτο τους πολιτες;Και αν ισχυουν οτι οι Ευρωπαιοι και το Δντ ζητουσε τοσα σκληρα πραγματα,τοτε οι προηγουμενες κυβερνησεις μηπως οντως διαπραγματευοταν ως ενα σημειο χωρις ομως να γινουμε διεθνως ρεζιλι και απομωνομενοι απο ολους,ταϊζοντας στο εσωτερικο επικοινωνιακη αξιοπρεπεια;Τι εγινε τωρα;;;;