Δικαστήριο διέγραψε το χρέος άνεργης δανειολήπτριας

Δικαστήριο διέγραψε το χρέος άνεργης δανειολήπτριας Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL
11

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας απάλλαξε πλήρως από την καταβολή χρηματικών δόσεων προς τις τράπεζες μια άνεργη δανειολήπτρια, οι συνολικές οφειλές της οποίας ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ. Η ίδια διαθέτει μηδενικό εισόδημα, ενώ το εισόδημα του συζύγου της είναι 380 ευρώ τον μήνα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δανειολήπτρια προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στο τέλος του 2010. Η Ένωση κατέθεσε για λογαριασμό της δανειολήπτριας πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες όμως δεν τον έκαναν δεκτό. Στη συνέχεια, η Ένωση εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η δανειολήπτρια κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών της.

Αφού εκδίκασε την υπόθεση, το Ειρηνοδικείο εξέδωσε απόφαση τον Ιανουάριο του 2012, με την οποία όριζε μηνιαίες δόσεις, επί μια τετραετία, ύψους 100 ευρώ μηνιαίως. Εκείνο το διάστημα, τα εισοδήματα της γυναίκας ανέρχονταν σε 568 ευρώ και ο σύζυγος της είχε επιπλέον εισοδήματα ύψους 636 ευρώ.

Ωστόσο, τον Μάιο του 2013 η γυναίκα έμεινε άνεργη και τα εισοδήματα του συζύγου της περιορίστηκαν σε 380 ευρώ. Με τη βοήθεια της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η δανειολήπτρια κατέθεσε αίτηση επανακαθορισμού της δόσης, όπως προβλέπει ο Ν. 3869/2010 για ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.Το Ειρηνοδικείο, αφού δίκασε την υπόθεση, την απάλλαξε από το σύνολο των οφειλών της.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM