ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.11.2012 | 19:15

Είμαι απίστευτα θυμωμένη

Περίμενα το λεωφορείο σήμερα και ήρθε στη στάση ένα 12χρονο κοριτσάκι, που μόλις είχε τελειώσει το κολύμπι του.Και άρχισε να μιλάει σε ενα άλλο κοριτσάκι.. Εκείνο την αγνόησε.Και μετά μιλούσε σε μένα..Το κοριτσάκι αυτό είχε αυτισμό. Στον πιο ελαφρύ βαθμό. Μου μιλούσε με ενθουσιασμό για το κολύμπι που ξεκίνησε, για τους γονείς της, για τη ζωή της..Και εγώ την άκουγα και της μιλούσα. Ήταν χαρούμενη.Αλλά παρ'όλα αυτά, θυμώνω με τους ηλίθιους ανθρώπους. Ένα κοριτσάκι και μια σαραντάρα ήταν μαζί μου στη στάση και συμπεριφέρθηκαν σε αυτό το πλάσμα σαν να έχει την πιο κολλητική αρρώστια που υπάρχει, η οποία οδηγεί στο θάνατο.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!Και μετά παραπονιόμαστε για την κατάντια της κοινωνίας και του πολιτισμού μας.Τι θα μπορούσε να τους κάνει ένα 12χρονο κοριτσάκι, χαρούμενο και γλυκό που απλά έχει αυτισμό?1 στα 2 παιδιά έχει διαταραχές. Είτε αυτισμό,είτε οτιδήποτε.Και αυτή η σαραντάρα? Ήθελα να ξερα, αν αυτό το πλάσμα ήταν το παιδί της, θα ήθελε να του συμπεριφέρονταν σαν να είναι τέρας? ΝΤΡΟΠΗ. Ο θυμός που νιώθω δεν περιγράφεται. Αποτυπώνουμε τα συμπλέγματα μας πάνω σε ψυχές παιδιών και αδύναμων, αντί να σταθούμε δίπλα τους.Τι άλλο θα ήθελε αυτό το κοριτσάκι? Τίποτα. Να μοιραστεί απλά τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για κάτι καινούριο, ασήμαντο για μας, σημαντικό για εκείνη...Πραγματικά ντρέπομαι. Για όλους μας.
4
 
 
 
 
σχόλια
Αν νομίζετε ότι δεν ισχύουν όσα γράφει η κοπέλα τότε πάσχετε από στρουθοκαμηλισμό. Και το ζήτημα στην ανάρτηση της δεν είναι αν μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει διάγνωση, αλλά το πως αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους στην καθημερινότητα μας.Υπάρχει ένα δημοτικό με παιδιά για ειδικές ανάγκες λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου και ακριβώς αυτή είναι η αντίδραση των περισσοτέρων. Έχω δει και γονείς να αλλάζουν πεζοδρόμιο για να μην πλησιάσουν τα παιδιά τους, λες και θα πάθουν τίποτα. Πριν βάλουν φράχτες θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα κοριτσάκι να έχει κρεμαστεί από τα κάγκελα και να προσπαθεί να πιάσει συζήτηση με κάθε περαστικό (πολλοί περαστικοί γιατί ήταν μέρα λαϊκής) και να το σνομπάρουν όλοι. Λες και τα 5 λεπτά που θα διέθεταν μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι θα τους κατέστρεφε την ημέρα. Θυμάμαι επίσης και τα κορίτσια στο λύκειο που δεν θέλανε να περάσουν μπροστά από τα "βλαμμένα".Θεωρώ πολύ υποκριτικά τα περισσότερα σχόλια που αντί να επικεντρωθούν στο ουσιαστικό πρόβλημα, την αντιμετώπιση της κοινωνίας στα άτομα αυτά, επικεντρώνονται στο κατά πόσο λέει ψέμματα, είναι wanna be hero ή είναι καλή ή κακή στις διαγνώσεις... Νισάφι πια!
Αυτή την εποχή δεν μπορώ να θυμώσω με κανένα συνάνθρωπό μου γνωρίζοντας πως στα περισσότερα σπίτια υπάρχει ανέχεια, άγχος, φόβος και απελπισία.Επίσης δεν μπορώ να κρίνω εαν η αμηχανία των άλλων δυο είναι περισσότερο επιλήψιμη από την δική σας αίσθηση ανωτερότητας απέναντί τους.Θα ήταν πολύ πιο δίκαιο ωστόσο, ως γνώστης, να τους βάζατε με όμορφο τρόπο στη συζήτηση ώστε να ξεπεράσουν το εμπόδιο της άγνοιας. Άλλωστε μια απλή ερώτηση προς το άλλο παιδί θα έδινε το έναυσμα. (..."εσύ ξέρεις κολύμπι?")Δεν είναι δύσκολο εαν πραγματικά ΘΕΛΟΥΜΕ έτσι δεν είναι?
Υπάρχουν πολλοί τύποι αυτισμού, ενίοτε τα αυτιστικά άτομα είναι ευφυή όσο ο ΜΟ ή και περισσότερο. Υπάρχει και ο λεγόμενος αυτισμός υψηλής λειτουργικότητας, όπου τα άτομα δεν έχουν κανένα πρόβλημα αυτοεξυπηρέτησης, υστερούν κυρίως σε κοινωνικές δεξιότητες.Πολλοί από εμάς ενδέχεται να έχουμε αυτισμό ήπιας μορφής και απλώς δεν το γνωρίζουμε.