ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Όχι, ΔΕΝ μπορείς να δεις ποιος & πόσο συχνά επισκέπτεται τo προφίλ σου στο Facebook

Όχι, ΔΕΝ μπορείς να δεις ποιος & πόσο συχνά επισκέπτεται τo προφίλ σου στο Facebook Facebook Twitter
4

Σύμφωνοι. Θα είχε πλάκα, θα ικανοποιούσε την περιέργεια ή την ματαιοδοξία μας ή απλά θα μας έδινε άλλο έναν λόγο ψυχαγκαστικού refresh της σελίδας μας (όπως ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Mark Zuckerberg στο Social Network) εάν μπορούσαμε να δούμε μέσω ενός σάιτ ή μιας εφαρμογής τρίτου, ποιος και πόσο συχνά επισκέπτεται την σελίδα μας στο Facebook. 

Πρόκειται για το γνωστό Scam που "γραπώνεται" συνήθως με μορφή comment, από χρήστη που δεν έχεις φίλο ή follower, στα σχόλια των  αναρτήσεων στο Facebook. Όσο πιο δημοφιλής είναι μια σελίδα ή ένα post τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να δείτε κάτι σαν το παρακάτω, αφού οι απατεώνες θεωρούν ότι oi δημοφιλείς αναρτήσεις προσελκύουν αδαείς ή απλά, απρόσεχτους χρήστες:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα scam comment. MHN το πατήσετε, γιατί οδηγεί σε ιούς και phishing

Φυσικά, πατώντας το μην ελπίζετε ότι θα οδηγηθείτε στον "παράδεισο του Facebook stalking". Αντί αυτού θα δείτε την παρακάτω σελίδα -σε μια διεύθυνση "τρέχα-γύρευε"- να απαιτεί κοινοποιήση στο προφίλ σας, για να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook (και να τσιμπήσετε ιό), προκειμένου να συνεχίσετε, στον ηλεκτρονικό βόρβορο της κυβερνο-απάτης.

Η σελίδα - απάτη πουλάει και εξυπνάδα στους -υποτίθεται- πιο ψαγμένους χρήστες, επικαλούμενη τις δήθεν "τελευταίες αλλαγές στο Facebook"

Την απάντηση σε όλα τα παραπάνω τη δίνει -απευθείας- το Facebook σε αυτή τη σελίδα συχνών ερωτήσεων:

"Μπορώ να μάθω ποιος βλέπει το Χρονολόγιό μου ή πόσο συχνά το βλέπουν;

Όχι. Το Facebook δεν παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ποιος βλέπει το προφίλ ή τις δημοσιεύσεις σας (π.χ. τις φωτογραφίες σας). Ούτε εφαρμογές τρίτων παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.

Αν εντοπίσετε κάποια εφαρμογή που αναφέρει ότι μπορεί να σας δείξει ποιος βλέπει το προφίλ σας, αναφέρετε την εφαρμογή.

Φυσικά, μπορείτε να κάνετε αναφορά όχι μόνο σε εφαρμογές, αλλά και στον τύπο σχολίων που προέρχονται από τους "απατεώνες" σχολιαστές, που τις περισσότερες φορές έχουν πέσει και οι ίδιοι στην παγίδα άλλων, βοηθώντας το Facebook να κατανοήσει το πρόβλημα και να απομονώσει το Scam.

Κάντε κλικ στο "X" που βρίσκεται δεξιά από το "καταραμένο" comment

Κατόπιν επιλέξτε "αναφορά" και δηλώστε στο Facebook το πρόβλημα

Καλή επιτυχία και θυμηθείτε: το Facebook δεν επιτρέπει σε εξωτερικό site ή εφαρμογή τρίτων να τσεκάρει και να δίνει αναφορά για το ποιος βλέπει το προφίλ ή το χρονολόγιό σας.

Τech & Science
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μπορεί να μην έχουμε πρόσβαση(ακομα) σε αυτά τα στοιχεία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το facebook δεν τα συλλέγει. Αλλιώς ποιο το νόημα του ιστορικού αναζητήσεων..;Επίσης θεωρώ ότι οι αναζητήσεις που κάνουμε και που κάνουν οι άλλοι για εμάς συνδέεται με κάποιο τρόπο με το πεδίο "βρείτε φιλους".Εμένα πάντως μου εμφανίζει εκεί άτομα χωρίς κανένα κοινό φίλο και επίσης όσους αναζητώ εγώ...Πάντως αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα πιστεύω ότι δε θα είχε κανένα νόημα η χρήση του facebook η οποία κατά ένα μεγάλο μέρος πλέον λειτουργεί σαν κλειδαρότρυπα.
Εδώ άλλοι πιστεύουν ότι με κάθε share μιας φωτογραφίας πχ. ενός κακοποιημένου παιδιού,το fb θα δίνει 1 ευρώ στον αγώνα ενάντια στην παιδική κακοποίηση.Και μιλάμε και για ανθρώπους που το παίζουν και σοβαροί επαγγελματίες και ψαγμένοι.
Ειναι αστειο το γεγονος πως οι ανθρωποι συνεχως την πατανε με την ιδια πατεντα, πριν μερικα χρονια ειχε ξανα υπαρξει ιδια εφαρμογη που εταζε λαγους και πετραχηλια οπως λετε και τοτε πολυ την ειχαν πατησει. Μου ειχε κινησει την περιεργια τοτε και χωρις να την χρησιμοποιησω εψαξα στο google σχετικα με αυτη και επεσα σε ενα αρθρο απο εναν απο τους "μηχανικους" του facebook που εξηγουσε οτι "η δομη του ειναι τετοια που ειναι αδυνατον ακομη και σε εμας να δουμε ποιος βλεπει τι, συνεπως αν καποιος υποστηριζει οτι μπορει να το κανει ειναι απλα ψευτης. Οι περισσοτερες εφαρμογες που υποστηριζουν οτι το κανουν αν δεν ειναι καποιος ιος εμφανιζουν τυχαια δειγματα απο τους φιλους του προφιλ σας."