Παγκόσμιες κινητοποιήσεις για τα μεταλλαγμένα Monsanto

Παγκόσμιες κινητοποιήσεις για τα μεταλλαγμένα Monsanto Facebook Twitter
12

Ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο πραγματοποίησαν διαδηλώσεις ενάντια στον κολοσσό της βιοτεχνολογίας Monsanto.

Εξοργισμένοι από την έλλειψη δράσης από τις κυβερνήσεις, ακτιβιστές σε εκατοντάδες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Σικάγου, του Μόντρεαλ, Βερολίνο, Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Μόσχα και τη Μελβούρνη, οργάνωσαν συντονισμένες διαμαρτυρίες, με αίτημα την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.

Είναι η δεύτερη παγκόσμια κινητοποίηση κατά του αμερικανικού κολοσσού της χημικής και αγροτικής βιομηχανίας.

Τον περασμένο Μάιο, ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 40 πόλεις και 48 αμερικανικές πολιτείες.

Οι κινητοποιήσεις είχαν οργανωθεί μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότεροι από 200 χιλιάδες ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο είχαν πάρει μέρος. (Πηγή euronews)

 

 

 

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Living / Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Ένα νέο βιβλίο καταγράφει την εξέλιξη της επιστήμης των ονείρων τον τελευταίο αιώνα, διαβεβαιώνοντάς μας ότι παρότι οι εφιάλτες μάς επηρεάζουν σε συναισθηματικό επίπεδο, δεν χρειάζεται να υποφέρουμε από αυτούς για πάντα.
THE LIFO TEAM
Ακαδημία «Λέοντες»: Ένα βράδυ στον Πειραιά με σπαθιά και βυζαντινές πανοπλίες

Living / Ένα βράδυ στον Πειραιά με σπαθιά και βυζαντινές πανοπλίες

Παρακολουθήσαμε μια προπόνηση των «Λεόντων», μιας ακαδημίας ιστορικών ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών, και ανακαλύψαμε τα μυστικά ενός αθλήματος που ισορροπεί μεταξύ Ιστορίας και σωματικής άσκησης.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ