Δηλώσεις Καλλιτεχνών ΙΙ

Δηλώσεις Καλλιτεχνών ΙΙ Facebook Twitter
0

Τι είναι προσωπικά για μένα η ΕΡΤ; Αναπτύχθηκα σαν συνθέτρια μέσα στο Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι, έπαιξα μόνη μου σαν πιανίστα, αλλά και σαν σολίστ με την Ορχήστρα της.

Μικρό παιδάκι, μεγάλωνα με τη ''Θεία Λένα''. Έκανα, θυμάμαι, άπειρα φανταστικά ταξίδια μέσα από τα αγαπημένα μου κύματα, τα βραχέα, κι άκουγα τις μουσικές και τις γλώσσες άλλων χωρών, το Θέατρο της Τετάρτης κι αργότερα εκπομπές της rock.

Το Ραδιομέγαρο είναι δηλαδή σπίτι μου και ένιωσα ένα αίσθημα βίαιης απώλειας.

Η διαφθορά για την οποία έχει κατηγορηθεί η ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα πολιτικών παρεμβάσεων και δεν μπορούν 2.500 άνθρωποι να πεταχτούν σαν σκυλιά στο δρόμο για τις ατασθαλίες των 15 ''προνομιούχων'', των ''από πάνω τους''.

Εκφράζω την ανησυχία μου για το που θα καταλήξει όλος αυτός ο πλούτος της. Μάλλον θα αγοραστεί από το ιδιωτικό κεφάλαιο των μεγάλων συμφερόντων.

Εύχομαι καλή έκβαση στον αγώνα των ανθρώπων, τίποτα άλλο.

Λένα Πλάτωνος, 13 Ιουνίου 2013

Στη δήλωση της η Λένα Πλάτωνος μνημόνευσε τον Μάνο Χατζιδάκι. Επειδή ξημερώνει η 15η Ιουνίου, η 19η επέτειος δηλαδή από το θάνατο του συνθέτη, το Προσκλητήριο Νεκρών θα αφιερώσει μεσ' στην ημέρα πολλές αναρτήσεις στη μνήμη του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ