Οι δέκα αγαπημένες ταινίες της Σαβίνας Αλιμάνι*

Facebook Twitter
1

 

«Oι κότες τo 'σκασαν» του Πίτερ Λορντ

 

 

 

 

 

 

Αρχικά, η πρώτη μου ταινία που είδα στον κινηματογράφο ήταν σε ηλικία 4 χρονών «Oι κότες τo σκασαν». Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ χαρούμενη που θα έβλεπα μια ταινία σε κανονικό κινηματογράφο και όχι στην τηλεόραση ή σε βιντεοκασέτα.. Θυμάμαι ότι η εικόνα ήταν τεράστια και δεν ήξερα από πού να πρωτοκοιτάξω για να προλαβαίνω τις σκηνές και ότι ο ήχος ερχόταν από παντού. Ο μπαμπάς μου έχει φυλάξει το πρώτο μου εισιτήριο από την ταινία.

 

 

«Μπαμπούλας Α.Ε.»  του Πίτερ Ντόκτερ

 

 

 

 

 

Aκόμη και τώρα που μεγάλωσα βλέπω μια σκηνή και συγκινούμαι, και μας διδάσκει ότι τα τερατάκια δεν είναι και τόσο κακά όσο νομίζουμε.

 

«Ψάχνοντας τον Νέμο» του Άντριου Στάντον

 

 

 

 

H γνωστή ιστορία ενός ψαριού που χάνει τον μπαμπά του..

 

 

 

O Ιταλός του Αντρέι Κραβτσούκ

 

 

 

 

Η πρώτη μου ταινία μετά τα παιδικά ήταν «Ο Ιταλός» μια ταινία ρώσικη, πάλι σε κινηματογράφο. Αυτό που μου έχει μείνει από αυτή την ταινία είναι η φτώχεια και η κακομεταχείριση των παιδιών.

 

 

 

 

Σινεμά ο Παράδεισος  του Τζουζέπε Τορνατόρε

 


 

 

 

 

Ένα βράδυ οι γονείς μου είπαν, Σαββίνα απόψε θα δούμε μαζί μια ταινία, και τους απαντάω αμάν πια δεν θέλω!!... Τελικά καθίσαμε και από την μουσική άρχισε να μ' αρέσει η ταινία. «Σινεμά ο Παράδεισος», και η αγαπημένη μου σκηνή είναι όταν ο Τοτό βλέπει τις κομμένες σκηνές από τις ταινίες της παιδικής του ηλικίας.

 

 

 

Τα παιδιά της χορωδίας  του Christophe Barratier

 

 

«Τα παιδία της χορωδίας» πρόκειται για ατίθασα παιδία μέσα σε ένα ορφανοτροφείο που η αγάπη και η φροντίδα ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξει τα πάντα...

 

 

Αναχωρήσεις του Yojiro Takita

 


 

 

Πριν τρία περίπου χρόνια είχα χάσει τον παππού μου. Ο μπαμπάς μου ερχόταν να με πάρει από το φροντιστήριο και έβαζε στο αυτοκίνητο μια καταπληκτική μουσική και έκλαιγε. Τον ρωτάω «Μπαμπά έχω παρατηρήσει όταν ακούς αυτήν την μουσική κάτι σε πιάνει, στεναχωριέσαι».. Γυρνάμε σπίτι και είδαμε μία ταινία μαζί τις «Αναχωρήσεις», που έχει σχέση με τον θάνατο, αυτή η ταινία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και εμένα και τον μπαμπά μου.

 

 

 

Hachiko: A dog's story  του Λάσε Χάλστρομ

 

 


 

Μια ταινία για την σχέση του ανθρώπου με τον σκύλο που πιστεύω ότι ο σκύλος καταλαβαίνει και δεν πρόκειται να σε προδώσει ΠΟΤΕ σε σύγκριση με τους ανθρώπους

 

 

«Τhe notebook» του Nick Cassavetes

 


 

 

Πλέον μεγάλωσα και μ’ αρέσει πάρα πολύ να βλέπω αισθηματικές ταινίες γιατί με επηρεάζουν στον τρόπο σκέψης -συναισθημάτων μου..

 

 

 

«Οne Day»  του Λόνε Σέρφινγκ

 

 

 

και αυτή επίσης αισθηματική, πρόκειται κλασσικά για ερωτευμένο ζευγάρι

+

Η πρώτη μου ταινία:

 

 

 

Κρύο-Ζεστό της Στέλλας Καβαδάτου

 

 

 

Όταν έκανα την πρώτη μου ταινία ήμουν σε ηλικία 3.5 χρονών. Tο «Κρύο-Ζεστό» της Στέλλας Καβαδάτου. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα μόνο ότι κρατούσα συνέχεια ένα γιογιό στο χέρι και έκανε αφόρητη ζέστη.

* Η Σαβίνα Αλιμάνι  πρωταγωνιστεί στην ταινία «H Κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Η ίδια συνοψίζει για το lifo.gr την μέχρι τώρα πορεία της στον κινηματογράφο λέγοντας:

 «Έχω κάνει συνολικά 7 ταινίες, 2 μικρού μήκους, 1 ντοκιμαντέρ και 4 μεγάλου μήκους. Έχω καλές αναμνήσεις από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ του Αντώνη Παπαδόπουλου «Η Γενοκτονία της μνήμης». Στην ταινία J.A.C.E του Μενέλαου Καραμαγγιώλη θυμάμαι ότι ξενυχτούσαμε μαζί με τα άλλα παιδιά για να γυρίσουμε κάποιες σκηνές και ήταν «δύσκολη ταινία». Όταν ήμουν 11 χρονών μου λέει ο μπαμπάς ότι ένας σκηνοθέτης ψάχνει για ένα κοριτσάκι στην ηλικία σου. Με το όπου με είδε ο Θάνος αποφάσισε να με πάρει στην «Διόρθωση». Οι αναμνήσεις μου από αυτή την ταινία είναι πάρα πολύ καλές, οι συντελεστές της ταινίας με πρόσεχαν και μερικές φορές ανάμεσα στις αλλαγές των σκηνών έκανα τις ασκήσεις μου για το σχολείο.  Στην «ΚΟΡΗ» πια ήμουν 15χρονών, πιο ώριμη και το πήρα πιο σοβαρά το σινεμά. Η σχέση μου με τον Θάνο ήταν πιο δεμένη πιο εύκολη και πιο ουσιώδης. Το κλίμα των γυρισμάτων ήταν πολύ ευχάριστο. Αν και υπήρξαν μέρες πολύ κουραστικές γιατί οι απαιτήσεις των γυρισμάτων ήταν πιο μεγάλες και πιο δύσκολες, αισθανόμουν ευχαρίστηση και ικανοποίηση για αυτό που έκανα και μου άρεσε. Στην ταινία έχει και λίγη τρέλα από την εφηβεία μου.

Επειδή χωρίς να το θέλω και να το επιδιώξω λόγω της δουλειάς των γονιών μου μεγάλωσα σε ένα θέατρο, από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Σκέφτομαι όταν τελειώσω το λύκειο να ασχοληθώ επαγγελματικά με την υποκριτική»

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια