Ο ψηφιακός ρατσισμός για ένα διαφημιστικό σποτ

Ο ψηφιακός ρατσισμός για ένα διαφημιστικό σποτ Facebook Twitter
1

 

Το παρακάτω διαφημιστικό είναι ένα από τα πολυσυζητημένα διαφημιστικά των τελευταίων μηνών στην Αμερική. Μια εταιρεία κορν φλεικς χρησιμοποίησε στο διαφημιστικό της μια διαφυλετική οικογένεια. Η μητέρα λευκή και ο πατέρας μαύρος. Με το που ανέβηκε το διαφημιστικό στο youtube γέμισε με ρατσιστικά σχόλια. Το youtube αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει το σχολιασμό. Όπου όμως και αν αναδημοσιεύεται οι haters συνεχίζουν ακάθεκτοι να παραληρούν ακόμα και σήμερα, μήνες μετά την πρώτη του προβολή. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι λένε από εδώ:

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας λένε ότι το διαφημιστικό αγαπήθηκε από τον κόσμο και ότι τα αρνητικά σχόλια προέρχονται αποκλειστικά από το ίντερνετ. Όμως ποιοι είναι το ίντερνετ; Όλοι εμείς πίσω από μια μάσκα που βγάζουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

Έχουμε παρακολουθήσει διαφημιστικά που είναι μικρά διαμαντάκια, πολύ καλύτερα από ταινίες. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στο μέλλον θα δούμε περισσότερα αριστουργήματα. Αυτό όμως το διαφημιστικό σποτ κατάφερε, εκτός απο ντόρο, να κάνει κάτι σημαντικότερο από τέχνη. Κατάφερε με τις αντιδράσεις που προκάλεσε, να σκιαγραφήσει το προφιλ της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που δεν είναι έτοιμη να δεχτεί το διαφορετικό.

Οι αντιδράσεις των παιδιών βλέποντας το διαφημιστικό είναι μοναδικές. Δίνουν την ελπίδα για μια καλύτερη μελλοντική κοινωνία:

 


Υ.Γ

Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν στο ελληνικό ίντερνετ, αν έπαιζε στην ελληνική τηλεόραση ανάλογο διαφημιστικό με μαύρο πατέρα και λευκή Ελληνίδα μάνα; Άστο καλύτερα.

 

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Κάποια στιγμή οι Αμερικανοί θα πρέπει να αποδεχτούν την ευθύνη που έχουν. Δε τους ζητάει κανένας να τους αρέσει αλλά τουλάχιστον ας μην παραπονιούνται για τους αφροαμερικανούς και να μη το παίζουν και γηγενείς που τους πήραν τη γη. Οι ίδιοι βρίσκονται σε μια ξένη χώρα και τα οντως σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι δικό τους δημιούργημα από τη εποχή που μετακίνησαν με τη βία αφρικανούς για σκλάβους στην νέα γη.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ